Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Remedii naturiste împotriva răcelii – 4 moduri de a trece mai ușor prin boală
Remedii naturiste împotriva răcelii - 4 moduri de a trece mai ușor prin boală

Remedii naturiste împotriva răcelii – 4 moduri de a trece mai ușor prin boală

18 feb. 2021, 14:28,
în WoW!

Iarna e sezonul în care răcim cel mai des. Evident, în acele zile ne simțim rău, avem febră, curge nasul, doare capul şi nu numai. Ca să scapi mai repede, găseşti aici 4 remedii naturiste împotriva răcelii. Sunt la îndemâna oricui. Bineînţeles, şi foarte eficiente.

Aceste remedii naturiste împotriva răcelii pot fi folosite mai mult de adulţi. În cazul copiilor e bine să iei, totuşi, legătura cu medicul de familie, în prima fază. Ele nu te vor ajuta să nu mai răceşti, ci să treci mai uşor şi mai repede prin boală.

Foloseşte ulei de eucalipt

Se spune că uleiul de eucalipt tine la distanţă răceala. Conform unei reţete, într-un vas cu apă fierbinte se pun câteva picături de ulei de eucalipt şi puţin piper negru. E bine să faci inhalaţii de acest fel. De ce ulei de eucalipt? Pentru că ajută la eliminarea mai uşor a flegmei din căile respiratorii.

Ceai de ardei negru

Un nutriţionist din Delhi, dr. Anshul Jaibharat, consideră că „ceaiul de ardei negru oferă ameliorare de la răceala obișnuită și ajută la atenuarea congestiei toracice”. De ce e recomandat? Pentru că are efect antibacterian şi e bogat în vitamina C.

Pastă de ghimbir cu miere şi frunze de tulsi

Se prepară un decoct dintr-o linguriţă de miere, jumătate de linguriţă de frunze de tulsi şi un sfert de linguriţă de pastă de ghimbir. Din acest mix se bea dimineaţa şi seara.
Mixul ajut din următoarele motive:

  • mierea de albine are proprietăţi antiinflamatorii;
  • tulsi e o plantă cu beneficii pentru sistemul respirator;
  • ghimbirul funcţionează drept analgezic natural.

Turmeric și lapte de usturoi

Dr. Ashutosh Guatam spune cum să îl preparăm. Mai întâi se fierbe un căţel de usturoi în lapte, după care se adaugă o jumătate de linguriţă de turmeric. E bine să bei de două ori pe zi din acest mix.
Ca să scapi de durerea din gât, se face gargară cu apă de curcuma de mai multe ori pe zi.
De ce turmericul (i se mai spune curcuma) este atât de mult recomandat? Pentru că el conţine curcumina. Aceasta este un agent activ cu proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii şi antivirale. Aşadar, ajută la tratarea infecţiilor.

Ca să te asiguri că nu mai răcești, e bine să-ți întărești sistemul imunitar de-a lungul timpului. Pentru aceasta îți recomand un sirop de ceapă cu usturoi și miere de albine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *