Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 3 sfaturi pentru a-ți trata scalpul iritat cu un ingredient din bucatarie
3 sfaturi pentru a-ți trata scalpul iritat cu un ingredient din bucatarie

3 sfaturi pentru a-ți trata scalpul iritat cu un ingredient din bucatarie

12 iul. 2020, 12:01,
BZI.ro, în Sanatate

Remedii naturale pentru scalpul iritat. Îți petreci toată ziua scarpinandu-ți capul? Iritarea la nivelul scalpului este foarte neplăcută, mai ales atunci când este însoțită de mâncărimi, roșeață și exces de sebum. Dacă acest lucru nu pare prea grav și nu aveți nicio sângerare, există multe remedii naturale pentru tratarea unui scalp iritat! Astfel, puteți testa câteva sfaturi ale bunicii pentru a vă simți mai bine. Și uleiul de măsline este cu siguranță un început bun pentru a face față acestei probleme! Acest ulei cu proprietăți excepționale face părul frumos în timp ce calmează iritațiile. Iată câteva tratamente de păr cu ulei de măsline pentru a calma scalpurile sensibile.

Masaj cu ulei de masline

O dată pe săptămână, încălzește-l timp de câteva secunde și apoi dă-i timp să se răcească dacă este prea cald. Dacă aveți mătreață, adăugați câteva picături de arbore de ceai sau ulei esențial calmant de lavandă. Acest ulei trebuie masat pe scalp. Apoi acoperiți-vă părul cu o punga din plastic timp de 30 de minute sau o noapte întreagă. Apoi continuați spalare cu șamponul obișnuit. Acest tratament foarte eficient și simplu calmează scalpul iritat și lasă părul strălucitor și fără mâncărimi.

Remedii naturale pentru scalpul iritat. Îl poți folosi și cu șampon

Faceți un amestec de șampon pentru copii și câteva picături de ulei de măsline. Masează-ți bine scalpul și lasă-l sa actiioneze câteva minute. Apoi clătiți bine. Acest lucru curăță fără a avea efecte agresive asupra fibrei de păr.

O altă posibilitate: masca calmantă cu ulei

Luați puțin ulei de măsline și adăugați câteva picături de ulei de nucă de cocos. Aplicați amestecul mai ales pe scalp, dar și puțin pe păr. Lăsați câteva ore sau chiar peste noapte înainte de a clăti bine cu apă caldă.

Câteva sfaturi împotriva unui scalp iritat cu mâncărimi

Indiferent dacă aveți păr normal, uscat, deteriorat sau gras, puteți utiliza aloe vera înainte de șamponare pentru a vă trata scalpul sensibil. Acest lucru va calma și va opri mâncărimea scalpului, oferind în același timp un efect anti-matreată și strălucire. Lăsați-l timp de 15 minute înainte de clătire. Uleiul vegetal de jojoba poate înlocui și uleiul de măsline dacă îl ai. Cel mai bun lucru este însă să ai grija mai presus de toate produsele de îngrijire și de styling pe care le folosești. Eliminați sulfații și silicoanele, deoarece aceste substanțe chimice perturbă echilibrul natural al scalpului.

Dacă nimic nu funcționează împotriva iritațiilor scalpului și suferiți de mătreață grasă sau uscată, consultați un dermatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *