Răceala, gripă și infecțiunile la nivelul gâtului sunt afecțiuni destul de frecvente. Încearcă să scapi de durerea de gât cu ajutorul unor remedii naturale înainte să apelezi la antibiotice:
Durerea în gât este durerea, iritaţia sau mâncărimea unei zone a faringelui care se intensifică la înghiţire. Faringele este zonă care uneşte cavitatea bucală pe de-o parte cu esofagul şi pe de altă parte cu traheea. O astfel de durere poate apărea ca urmare a infecţiilor (bacteriene sau virale), alergiilor, inflamaţiilor, traumatismelor, proceselor maligne sau obstrucţiei căilor aeriene. Durerea de gât poate fi cauzată de afecţiuni uşoare-moderate, dar în acelaşi timp poate apărea şi în unele afecţiuni serioase care pun viaţa în pericol.
1. Gargară cu apă sărată
Într-un pahar cu apă călduță adaugă jumătate de linguriță de sare și fă gargară de minim patru ori pe zi. Sarea funcționează ca un antseptic și va fluidiza secrețiile și va reduce inflamația.
2. Mierea
Aceasta fluidizează și ea secrețiile și reduce inflamația, având și proprietăți antibacteriene. Poți pune 2 linguri de miere într-o ceașcă de apă fierbinte sau în ceaiul preferat. De asemenea, ia o lingură de miere și înainte de a merge la culcare.
3. Lămâia
Fă gargară cu suc de lămâie pus într-o cantitate egală de apă călduță. Prepară-ți o limonadă din sucul unei jumătăți de lămâie, o lingură de miere și o ceașcă de apă caldă. Încearcă și să mănânci o jumptate de lămâie peste care ai presărat sare și piper.
4. Usturoiul
Acesta are proprietăți antibacteriene și antiseptice, iar alicina pe care o conține distruge bacteriile care dau dureri de gât.
5. Scorțișoara
Amestecă niște picături de scorțișoară cu o lingură de miere și consumă asta de două ori pe zi. Poți fierbe un bețișor de scorțișoară cu puțin piper și apă. Strecoară lichidul, adaugă o lingură de miere și bea amestecul cald, o dată pe zi.
6. Turmericul
Turmericul are și el proprietăți antiseptice. Într-un pahar cu apă caldă pune un sfert de lingură de turmeric pudră. Amestecă bine și bea o dată pe zi, pe stomacul gol.
7. Schinduful
Acesta dizolvă mucusul și calmează durerile și inflamația. În șase cești de apă adaugă două linguri de semințe de schinduf și fierbe totul timp de jumătate de oră. Când ajunge la temperatura camerei, strecoară lichidul. Bea-l de 3-4 ori pe zi.