Argila curăță, remineralizează, igienizează, repară. În uz extern, poate vindeca un abces si poate calma durerea, in timp ce intern poate repara refluxul, tulburarea digestivă sau infecția virală. Iată 5 remedii naturale cu argilă!
Argila funcționează inteligent, deoarece își concentrează acțiunea acolo unde este nevoie. Este „dotată” cu multiple puteri terapeutice și poate fi folosită în multe remedii.
Argilă pentru ganglioni
Pentru a opri infecția rapid și mai ales dacă ganglionii s-au umflat, aplicați o cataplasmă rece de 2 cm grosime, păstrând-o în contact direct cu pielea cu un bandaj înfășurat în jurul gâtului. Păstrați această cataplasmă timp de două ore și reînnoiți-o de până la 2 ori pe zi până când ganglionii revin la dimensiunea normală.
De asemenea, puteți turna o lingură de argilă albă într-un pahar cu apă de izvor și puteți face gargară cu această băutură pentru a beneficia direct de proprietățile antiinflamatoare ale argilei.
Argilă pentru infecția urinară
Pregătiți o cataplasmă de 2 cm grosime și așezați-o pe un capac răsturnat deasupra unei oale cu apă clocotită pentru a o încălzi. Când este caldă, aplicați-i pe abdomenul inferior și înfășurați o bandă în jurul șoldurilor pentru a o menține în poziție fixă. Păstrați-i timp de 30 până la 60 de minute, dacă este posibil, dar întotdeauna la o oră distanță de masă, pentru a nu perturba digestia.
De asemenea, puteți bea argilă pentru a dezinfecta tractul urinar: turnați o lingură într-un pahar cu apă și lăsați-o să stea 10 minute. Apoi amestecați și beți totul.
Argilă pentru lumbago
Pregătiți aceeași cataplasmă caldă ca pentru infecția urinară, dar așezați-o pe spate acolo unde este localizata durerea. Efectul căldurii asociate cu lutul este imediat și se va elibera tensiunea. În perioadele de criză, faceți 2 până la 3 cataplasme, tinute pe loc timp de 2 ore. Criza a trecut, faceți 1 până la 2 cataplasme pe zi. Pentru a o menține caldă, puteți aplica o sticlă de apă fierbinte pe cataplasmă.
Argilă pentru sângerarea gingiilor
Aplicați la culcare o cantitate mică de pastă groasă de argilă montmorillonită între dinți și gingie. Nu clătiți și lăsați-o să actioneze peste noapte pentru a igieniza zona de sângerare. Dimineața, completați cu o apă de gură cu argila: diluați o linguriță de argila alba și o jumătate de linguriță de sare nerafinată într-un pahar cu apă. Circulați-o în gură timp de 2 minute înainte de a o scuipa.
Argilă pentru eczema
Argila este moale și oferă pielii mineralele care de multe ori îi lipsesc. Pentru a ameliora leziunile inflamate ale eczemelor, diluati argila în apă. Scufundați o compresă în ea, scurgeți-o și puneți-o pe leziune. Țineți-o pe loc cu o cârpă până când lutul se usucă. Repetați dimineața și seara până la îmbunătățirea aspectului pielii.