Prima pagină » Culinar » Remedii floare la varza murată: Murăturile tale nu se vor mai strica niciodată!

Remedii floare la varza murată: Murăturile tale nu se vor mai strica niciodată!

08 dec. 2021, 14:05,
în Culinar

Varza murată este fără îndoială regina murăturilor iar pentru a te bucura cât mai mult de acesta trebuie să folosești remedii care te scapă de floare la varza murată. Există mai multe trucuri folosite de gospodine pentru a împiedica ca varza să nu mai facă floare.

Ingredientul secret pentru o varză murată fără floare se găsești în casa oricărei gospodine. Din momentul în care acestea pun varza la murat deja au pregătite diverse remedii pentru a scăpa varza murată de floare. Astfel, pentru a reuși să folosești această murătură la cât mai multe sarmale, fripturi sau alte bunătăți țărănești trebuie să te asiguri că varza pusă la murat nu va da în floare.

persoana care tine o varza murata in mana deasupra unui butoi

Pentru a obține o varză cu adevărat delicioasă fără un miros neplăcut este bine să dezinfectezi butoiul

Remedii floare la varza murată: Trucurile care te scapă de floarea din butoi

Cum vine toamna, românii pun o cantitatea mare de varză la murat, pentru a reuși o iarnă întreagă să o savureze. După puțin timp din momentul în care aceasta a fost pusă în butoi la rece, varza murată începe să prindă floare. Această probleme este întâmpinată de foarte multe gospodine, însă ele au reușit să găsească remediul potrivit.

Pentru a evita această problemă atât de neplăcută, gospodinele spun că folosesc pentru a opri fermentarea, mai ales atunci când temperaturile sunt destul de ridicate, câteva aspirine mărunțite. O altă soluție foarte folosită de către gospodinele de la țară este hreanul.

Ele mereu pun deasupra verzelor câteva bucăți de hrean. Astfel, ele se asigură că varza lor nu va prinde floare. Un alt secret pe care este bine să-l urmezi atunci când depozitezi butoaiele cu varză murată este temperatura din cămară. Pentru ca varza să nu fermenteze excesiv este bine ca temperatura din cămară să nu depășească niciodată 10 C. De asemenea, umiditatea este foarte importantă, astfel aceasta trebuie să fie mereu la un nivel optim.

varza murata intr-un butoi

Deși toate gospodinele cred că pusul la murat a verzei este un lucru simplu, acest proces se dovedește a fi o adevărată provocare

Varza murată: O adevărată provocare pentru tinerele gospodine

Deși toate gospodinele cred că pusul la murat a verzei este un lucru simplu, acest proces se dovedește a fi o adevărată provocare. Pentru a obține o varză cu adevărat delicioasă trebuie să aplici diferite trucuri cunoscute doar de gospodinele adevărate. Astfel, în primul rând, este important ca varza pe care o pui la murat să nu fie cu foarte multe foi și subțiri.

Iar pentru a reuși să elimini floarea care apare deasupra saramurii în care stă scufundată varza pusă la murat, fiecare gospodină mărunțește câteva pastile de aspirină și le aruncă în butoi. Acest remediu te va scăpa cu siguranță de orice emoție privind șansele de a se strica calitatea verzei.

varza murata intr-un butoi

Gospodinele mereu pun deasupra verzelor câteva bucăți de hrean

De asemenea, pentru a obține o varză cu adevărat delicioasă fără un miros neplăcut este bine să dezinfectezi butoiul și să-l cureți foarte bine înainte de a o pune la murat. Pentru a reuși să cureți butoiul poți să folosești un amestec de apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, poți folosi sare grunjoasă, mărar, busuioc uscat sau sfeclă roșie pentru a obține un miros deosebit a verzii.

Aceste remedii pentru floarea la varza murată nu va permite fermentarea acesteia, asigurând un suc perfect pentru varză. Astfel, respectând aceste trucuri nu te vei trezi înaintea Crăciunului fără varza murată pentru sărmăluțe.

varza murata intr-un butoi

Ingredientul secret pentru o varză murată fără floare se găsești în casa oricărei gospodine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *