Prima pagină » Actualitate » Remedii eficiente pentru mahmureala de Anul Nou. Cum să te recuperezi rapid după noaptea de Revelion
Remedii eficiente pentru mahmureala de Anul Nou. Cum să te recuperezi rapid după noaptea de Revelion

Remedii eficiente pentru mahmureala de Anul Nou. Cum să te recuperezi rapid după noaptea de Revelion

01 ian. 2025, 11:20,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Există câteva remedii eficiente pentru mahmureala de Anul Nou. Petrecerea din noaptea dintre ani poate să aducă a doua zi dureri de cap, de stomac, stări de amețeală sau de greață. Pentru a combate mahmureala, specialiștii recomandă să recurgem la câteva băuturi și alimente care ajută organismul să își revină. Iată cum să te recuperezi rapid după noaptea de Revelion.

Remedii eficiente pentru mahmureala de Anul Nou

Anul Nou aduce tentația petrecerilor lungi care pot veni cu dureri de cap a doua zi. Însă, ținând cont de câteva strategii inteligente, putem evita chinul și ne putem recupera rapid după o noapte de distracție. Pregătirea organismului pentru recuperarea de după petrecere începe încă dinainte de primul pahar. Un stomac bine hrănit poate face diferența, așa că este recomandat să optezi pentru mâncăruri consistente. De asemenea, hidratarea reprezintă un alt factor important.

Apa băută pe tot parcursul zilei va reprezenta un avantaj considerabil împotriva efectelor alcoolului a doua zi după petrecere. O regulă simplă este alternarea fiecărui pahar de alcool cu unul de apă, pentru a rămâne hidratat și pentru a scăpa de posibilele dureri de cap.

După mai multe pahare de alcool, se recomandă evitarea cocktailurilor pline de zahăr și alegerea apei tonice sau a lime-ului proaspăt. De asemenea, este bine să rămâi fidel unei singure băuturi pe tot parcursul serii. Amestecarea tipurilor de alcool poate agrava efectele din ziua următoare.

Recuperarea organismului după o noapte de petrecere

După ce petrecerea de Revelion se încheie, începe recuperarea fizică. Rehidratarea se face adăugând un strop de sare și suc de lămâie în apă pentru un impuls de electroliți. Un mic dejun copios cu ouă, bacon și cartofi prăjiți poate face minuni, oferind energia necesară. Dacă intervine greața, atunci ceaiul de ghimbir este soluția perfectă.

Deshidratarea este primul efect care apare în urma consumului excesiv de alcool. Ea se manifestă prin amețeală, dureri de cap, lipsă de concentrare, stare de sete și senzație de „gât uscat.” Organismul va identifica rapid prezența toxinelor apărute ca urmare a consumului de alcool, așa că va încerca automat să le metabolizeze și să le elimine, dar în acest proces de eliminare a toxinelor apar simptomele mahmurelii.

Apa, vitaminele și odihna sunt principalii factori care vor combate efectele mahmurelii. Pentru partea alimentară, este recomandată o supă de pui, care conține potasiu. Tot pentru potasiu, dar și pentru vitamine sunt recomandate bananele, care sunt bogate în substanțe nutritive și pot reda senzația de revitalizare. Lactatele pot fi și ele o opțiune potrivită, însă alege variante nu foarte bogate în grăsimi, pentru a nu contribui la senzația de greață. Brânza slabă, kefirul sau iaurtul sunt opțiuni acceptabile de lactate, împreună cu carbohidrați, cum ar fi cei din pâine prăjită sau biscuiți.

Mișcarea este și ea un remediu potrivit împotriva mahmurelii. O plimbare în aer liber va ajuta la recuperarea fizică după petrecerea de Revelion. Starea de mahmureală poate dura până la 24 de ore, mai ales dacă nu este tratată. Durata mahmurelii poate avea legătură cu mai mulți factori, cum ar fi greutatea corporală, dar și cantitatea de alcool consumată. Pentru a ameliora starea de mahmureală, putem recurge la câteva remedii eficiente, rapide și la îndemâna oricui. Hidratarea, câteva alimente-minune și niște ore bune de somn vor combate mahmureala de Anul Nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`