Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 5 remedii de casă pentru a scăpa de mătreață. Printre ele, otetul de mere!
5 remedii de casă pentru a scăpa de mătreață. Printre ele, otetul de mere!

5 remedii de casă pentru a scăpa de mătreață. Printre ele, otetul de mere!

10 mart. 2021, 14:25,
în Sanatate

Există produse în bucătărie, grădină sau trusa de medicamente care vă pot ajuta să vă calmați eficient pielea capului.

Când suferiți de mătreață, nu deranjează doar jachetele negre acoperite cu „pete” albe, ci și senzația de mâncărime și uscăciune de pe scalp. Simptomele acestei tulburări cronice sunt variate: probleme ale pielii, sensibilitate la substanțe chimice, stres, apă dură. Dacă mătreața nu este cauzată de o boală a pielii precum psoriazisul, există șampoane concepute pentru a o elimina. Dar dacă preferați să găsiți o soluție scotocind prin dulapuri, iată câteva idei:

Iaurt

Spălați-vă părul așa cum faceți în mod normal, apoi turnați iaurt simplu pe cap. Puteți ajusta doza în funcție de lungimea părului. Masați ușor cu vârful degetelor și lăsați să acționeze aproximativ 20 de minute. Clătiți bine și repetați la fiecare șamponare, apoi din ce în ce mai rar pe măsură ce mătreața dispare.

Ulei de cocos

Acest produs minune este foarte hrănitor pentru păr și ajută la reducerea cantității de mătreață. Aplicați o cantitate mică de ulei (lichid) pe scalp, masați și lăsați să acționeze cât mai mult timp posibil, minim 15 minute și chiar peste noapte. Clătiți bine și șamponați de mai multe ori pentru a-l îndepărta complet.

Oțet de cidru

Nivelul de aciditate din oțetul de mere ajută la inhibarea producției de mătreață. Diluați un pahar de oțet cu un pahar de apă, aplicați amestecul pe scalp și lăsați-l un sfert de oră, apoi folosiți șamponul obișnuit. Acest produs este mai ușor de clătit decât uleiul de cocos, dar poate lăsa un miros ușor pe păr pentru câteva ore.

Acid acetilsalicilic

Sfărâmați câteva tablete de aspirină praf într-un mortar sau plasându-le într-o pungă de plastic pe care o zdrobiți cu un sucitor sau o sticlă. Se amestecă pulberea cu apă până se obține o pastă și se aplică pe cap. Se lasă să acționeze un sfert de oră și se clătește. De asemenea, puteți adăuga pudră de aspirină in șampon pentru a-i spori acțiunea anti-mătreață.

Aloe vera

Spre deosebire de alte remedii casnice, aloe vera nu combate neapărat cauzele mătreții, ci ajută la ameliorarea mâncărimilor și calmează iritarea pielii. Aplicați o lingură de gel pe scalp și masați ușor pentru o ușurare imediată și lăsați-o să acționeze peste noapte, dacă este posibil, înainte de a clăti. Dacă aveți o plantă în casă, tăiați o bucată de frunză, îndepărtați spinii, tăiați-o în jumătate pe lungime și răzuiați interiorul cu o lingură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *