Prima pagină » Sanatate » Medicamente » Remdesivir ar putea reprezenta tratamentul pentru COVID-19

Remdesivir ar putea reprezenta tratamentul pentru COVID-19

30 apr. 2020, 11:25,
în Sanatate

Remdesivir ar putea reprezenta tratamentul pentru COVID-19. Medicamentul reduce semnificativ timpul necesar recuperării pacienților cu COVID-19, comparativ cu un tratament cu placebo, potrivit unui studiu internațional care a analizat eficienta tratamentelor aplicate persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Datele arata ca Remdesivir are un efect clar, semnificativ, pozitiv in diminuarea timpului de recuperare”, a declarat dr. Anthony Fauci, director al Institutului National al Alergiei si Bolilor Infecțioase (NIAID) din SUA, într-un interviu acordat NBC News pe 29 aprilie. Acesta a precizat ca pacientii tratati cu Remdesivir au avut in medie 11 zile pentru a se recupera in comparatie cu 15 zile pentru cei care au primit un placebo. „Ceea ce a dovedit este că un medicament poate bloca acest virus”, crede Fauci.

Studiul NIAID a început pe 21 februarie și a inclus aproximativ 1.090 de participanți din diverse zone din întreaga lume, inclusiv S.U.A., Germania, Danemarca, Spania, Grecia și U.K.. Obiectivul principal al studiului a fost timpul de recuperare al pacienților și, mai exact, capacitatea lor de a fi externati din spital intr-un timp cat mai scurt. Cercetătorii au utilizat diferite valori pentru a măsura îmbunătățirea starii de sanatate, în funcție de cât de bolnav era un pacient la începutul tratamentului.

Pe lângă recuperarea mai rapidă, în medie, au murit mai puține persoane din grupul tratat cu Remdesivir fata de grupul placebo, deși rezultatul nu a fost semnificativ statistic. Rata mortalității a evoluat spre 8% în grupul de tratament, comparativ cu 11% în cel placebo, deși datele necesită încă analize suplimentare, a precizat Fauci.

Remdesivir ar putea reprezenta tratamentul pentru COVID-19

Gilead Sciences, compania care produce Remdesivir, a anunțat că este conștientă de rezultatele pozitive care apar.

Gilead a conceput inițial Remdesivir pentru a trata pacienții cu Ebola, dar medicamentul s-a dovedit ineficient atunci când a fost testat în acest scop, noteaza Live Science. Cu toate acestea, atunci când a fost testat pe animale infectate cu coronavirus, Remdesivir a arătat eficacitate în tratarea sindromului respirator acut sever (SARS) și a sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Când a apărut SARS-CoV-2, oamenii de știință au descoperit că virusul a încetat să se reproducă într-un vas de laborator atunci când a fost expus la medicament. Aceste date preliminare au determinat Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA să aprobe Remdesivir pentru tratamentul pacienții cu COVID-19. Un alt studiu a arătat că medicamentul a stopat infecțiile cu SARS-CoV-2 la maimuțe.

De atunci, mai multe grupuri de cercetare au lansat studii clinice pentru a testa siguranța și eficacitatea medicamentului. Câteva studii mici au sugerat că Remdesivir a atenuat simptomele COVID-19, inclusiv febră și dificultăți de respirație, dar aceste studii nu au inclus un grup de control care nu a primit medicamentul. Fără un grup de control, medicii nu pot determina dacă Remdesivir a determinat îmbunătățirea starii pacienților, spre deosebire de un efect placebo puternic sau un alt factor necunoscut.

Remdesivir funcționează prin blocarea unei enzime pe care virusul o folosește, cunoscută sub numele de ARN polimerază, ceea ce permite virusului să facă copii din materialul său genetic, a spus Fauci.

NIAID intenționează să testeze Remdesivir în combinație cu alte medicamente, inclusiv tratamente antiinflamatorii, pentru a vedea dacă efectele sale pozitive pot fi amplificate.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vreme depresivă în România. Început de săptămână cu probleme
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`