Prima pagină » Local » Reluarea cursurilor în format fizic a dus la explozia chiriilor în Iași! Studenții sunt nemulțumiți: ”De unde să scot atâția bani?!”

Reluarea cursurilor în format fizic a dus la explozia chiriilor în Iași! Studenții sunt nemulțumiți: ”De unde să scot atâția bani?!”

18 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

Prețurile chiriilor au explodat în Iași odată cu anunțul privind reluarea cursurilor în format fizic de către studenți. În unele cazuri, chiriile au crescut cu până la 30%, față de acum câteva luni, Studenții sunt nemulțumiți de această creștere artificială, deoarece revenirea lor în Iași nu este un moft, ci o obligație

Pe data de 8 Martie, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că studenții vor reîncepe activitățile didactice în format fizic, iar acela a fost momentul în care proprietarii ieșeni, care dețin apartamente pentru închiriat, au decis să mărească prețurile, Aceștia s-au gândit că atâta timp cât cererile vor fi mari, prețul trebuie să fie pe măsură.

”Eu am un apartament de închiriat. Inițial, îl aveam cu 250 euro, dar când am văzut că apartamentele pe piață au crescut, am mărit și eu. Însă nu am mărit prea mult”, a declarat pentru reporterii BZI un proprietar din Iași.

un anunt de inchiriere pentru un apartament din Iasi

Proprietarii vor să își recupereze banii pierduți în pandemie

Pandemia a tulburat închirierea. Proprietarii vor să-și recupereze pierderile

niste comentarii de la studenti nemultumiti

Studenții sunt nemulțumiți de faptul că ei trebuie să suporte consecințele

Odată cu apariția pandemiei și întreruperea cursurilor în format fizic, proprietarii și agenții imobiliari nu au mai fost atât de solicitați. Acum, însă, este momentul oportun pentru a-și recupera banii pierduți timp de 2 ani de zile.

”Noi am avut un apartament pe care l-am ținut pentru închiriere, cu un preț. Acum, după ce s-au anunțat că vor reveni studenții la Iași, proprietarul ne-a sunat și a anunțat că modifică prețul. Prețul s-a mărit cu aproximativ 50 de euro”, a spus un agent imobiliar din Iași.

Reprezentanții Agenției DHD Imobiliare din Iași spun, pentru reporterii BZI, că prețurile s-au mărit și în cazul apartamentelor pe care aceștia le au pentru închiriere, pentru că cererea de închiriere este mai mare și proprietarii își modifică prețul.

”Prețurile se măresc, pentru că cererile sunt mai mari. Așa este mereu! Proprietarii se uită și văd ce prețuri sunt pe piață și atunci își modifică și ei prețul”, a afirmat un reprezentat al agenției DHD Imobiliare.

 o alta conversatie intre niste persoane nemultumite

Studenții afirmă faptul că ei nu au produs mai mulți bani pe perioada stării de alertă și nu își permit să achite costurile uriașe ale chiriilor

Revenirea studenților a dus la explozia chiriilor în Iași

o camera cu o masa si doua scaune

Un reprezentat de la agenția DHD Imobiliare Iași susține faptul că există o ridicare majoră de preț, deoarece cererile sunt foarte mari în această perioadă

Mare parte dintre studenți sunt nemulțumiți din cauza ridicărilor de preț la chiriile din Iași, deoarece revenirea lor în Iași nu a fost un moft, ci o obligație din partea învățământului. Ei susțin că cei care s-au angajat în orașul lor natal, nu au avut salarii mai mari pe perioada Stării de Alertă. Aceștia nu sunt de acord cu faptul că trebuie să suporte ei consecințele pierderilor suferite în pandemie de cei care au apartamente pentru închiriat.

”Cât am stat acasă, m-am angajat în Botoșani. Dar salariul meu nu a fost mai mare față de cel dinainte de pandemie. Nu mi se pare ok să suportăm noi pierderile proprietarilor din pandemie. Revenirea noastră în format fizic la facultate este o necesitate și nu un moft. De unde să scot atâția bani?!”, a spus plină de supărare Andra, studentă în Iași.

De asemenea, creșterea chiriilor se poate remarca și pe grupurile de pe social media, care sunt dedicate închirierilor, dar și pe site-urile dedicate închirierilor de apartamente. În urmă cu 3 luni, pentru un apartament cu 2 camere se percepea o chirie de 250-280 euro, însă acum s-a produs o explozie a chiriilor în Iași, majoritatea apartamentelor depășind suma de 300-350 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *