Prima pagină » Titlurile zilei » Relu Purice, patronul magazinului Flamingo, din Iași, rămâne fără vila de lux! Un credit de la BCR l-a îngropat în datorii – FOTO

Relu Purice, patronul magazinului Flamingo, din Iași, rămâne fără vila de lux! Un credit de la BCR l-a îngropat în datorii – FOTO

25 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Relu Purice rămâne fără vila din Iași. Patronul magazinului Flamingo a accesat un credit la BCR, dar nu a mai plătit ratele. La finalul lunii februarie 2022, executorii judecătorești vor organiza licitația pentru valorificarea proprietății din Copou

Patronul magazinului Flamingo din Iași, Relu Petrică Purice – Sandu, are probleme financiare după ce executorii judecătorești caută să-i vândă proprietatea din Copou, de pe strada Frederick, situată chiar lângă Penitenciarul de Maximă Siguranță.

Toată povestea a început în 2010, când împreună cu soția, Cristina Daniela Purice-Sandu, a accesat un credit de la Banca Comercială Românească (BCR) SA, în valoare de 395.890 de euro. Dar, după aproape doi ani, cei doi soți nu au mai achitat ratele lunare. BCR a notificat debitorii, ca la un moment dat să intre pe fir și procurorii ieșeni, care i-au anchetat pentru înșelăciune, după ce au realizat că cei doi soți ar fi obținut creditul cu ajutorul unor adeverințe de venit false. S-a aflat că sora Cristinei Sandu lucra la BCR și ea este cea care ar fi oferit sfaturi pentru obținerea creditului.

La Judecătoria Iași, cei doi au fost condamnați la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune, fals și uz de fals. Însă, curtea de Apel Iași a întors decizia și i-a achitat pe cei doi inculpați. Însă, a rămas prejudiciul invocat de BCR.

Executorii judecătorești vând vila somptuoasă deținută de afaceristul Relu Purice

Recent, executorii judecătorești au decis să scoată la vânzare imobilul deținut de Relu Purice. Licitația pentru valorificarea proprietății este programată pe data de 28.02.2022, ora 11:00. Terenul are o suprafață de 576.47 mp, în timp ce regimul de înălțime a vilei este D+P+1+M. Demisolul are o suprafață utilă de 30.28 mp, parter – 123.15 mp, etaj – 91.01 mp, mansardă 97.45 mp. Se mai adaugă și un garaj cu acces direct în strada Friedrick. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 3.271.279 lei, adică 661.038 de euro.

”Poate participa la licitație, în calitate de licitator, orice persoană care are capacitatea deplină de exercițiu, precum și capacitatea să dobândească bunul ce se vinde. Debitorii nu pot licita personal, nici prin persoane interpuse. Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul de consemnări o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației, iar dovada consemnării, împreună cu oferta de cumpărare, va fi depusă la executorul judecătoresc”, se arată în anunțul publicat de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești Nichitoi, Handiuc și Plumbu.

Executorii judecătorești au urmărit și proprietatea lui Ioan Pârău, patronul companiei Totalgaz Industrie.

Relu Purice, patronul magazinului Flamingo, spune că nu a fost executat timp de 4.000 de zile

Contactat de reporterii BZI, Relu Purice a explicat că nu mai are nicio obligație față de BCR și că vrea să suspende executare.

”Eu am plătit rata respectivă timp de doi ani. După, au trimis notificări, dar care nu au nicio valoare. Ei nu m-au executat. După 4.000 de zile au solicitat executarea. Dacă trec 3 ani fără să te execute, nu mai pot avea pretenții. Am vorbit cu un avocat din București despre asta. A râs când a auzit câte zile au trecut. Avem nevoie de 15.000 de lei pentru cauțiune, acum am cerut și suspendarea executării, ne judecăm. Eu nu vreau să pierd imobilul. Vom vedea ce va decide instanța”, a precizat patronul magazinului Flamingo, de pe strada Cuza Vodă, din Iași.

Soții Sandu – Purice au controlat mai multe firme, dar au fost radiate între timp. Afacerea cu magazinul de îmbrăcăminte este administrată prin intermediul societății Vitrin Modastil SRL, cu sediul social pe strada Cuza Vodă, nr.12 (sediul magazinului), unde acționari sunt rudele celor doi soți. În 2020, an afectat de pandemie, cifra de afaceri a firmei a fost de 485.229 de lei, profit de 911 lei, cu un număr de 3 angajați. În 2019, profitul a fost de 616.035 de lei. Rămâne de văzut dacă Relu Purice, patronul magazinului Flamingo, din Iași, rămâne fără vila de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *