Reîntâlnire cu Baletul Operei Iași după turneul plin de succes din Italia

Reîntâlnire cu Baletul Operei Iași după turneul plin de succes din Italia

19 ian. 2024, 13:12,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Iubitorii baletului au ocazia de a se reîntâlni cu artiștii favoriți de la Opera Națională Română din Iași. Pe 27 și 28 ianuarie, teatrul liric ieșean programează, cu distribuții diferite, spectacolul „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Pentru balerinii ieșeni este prima apariție în fața publicului local după turneul plin de succes întreprins în perioada 7 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024 în Italia.

În 26 de orașe, între care Verona, Bergamo, Brescia, Bologna sau Trieste, artiștii de la Opera Iași au umplut sălile unor teatre cunoscute, cele 37 de reprezentații ale spectacolului „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, fiind primite cu mare căldură de exigentul public italian.

„Succesele din Italia au confirmat valoarea artiștilor noștri, care, trudind asiduu, în liniște, au reușit să triumfe. M-a bucurat mult faptul că am primit doar vești bune legate de unitatea grupului deplasat, unitate fără de care succesul nu are cum să fie deplin, munca de echipă fiind determinantă în orice spectacol. Și în continuare, la fel ca până acum, Corpul de Balet va avea un sprijin consistent din partea mea atunci când va fi vorba de promovarea excelenței actului artistic și a artiștilor de talent, care au o conduită pe măsura exigențelor unei instituții de prestigiu” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Iubitorii baletului vor avea și luna viitoare posibilitatea de a urmări titluri apreciate din repertoriul teatrului liric ieșean. Pe 3 februarie, de la ora 11:00, la Ateneul Național din Iași, este programat spectacolul de balet pentru copii „Zâna păpușilor”, de Josef Bayer, iar pe 17 și 18 februarie, de la ora 18:30, în Sala Mare, va avea loc „Romeo și Julieta”, de Serghei Prokofiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *