Prima pagină » Actualitate » Reiki, cea mai nouă metodă de prosteală a românilor. Rămâi și cu boli și fără bani! Iată cum sunt românii înșelați
Reiki, cea mai nouă metodă de prosteală a românilor. Rămâi și cu boli și fără bani! Iată cum sunt românii înșelați

Reiki, cea mai nouă metodă de prosteală a românilor. Rămâi și cu boli și fără bani! Iată cum sunt românii înșelați

15 ian. 2024, 07:41, 7 ,
BZI.ro, în Actualitate

 

Într-un peisaj al sărăciei și, uneori, al disperării, cu nivelul de educație apropiindu-se de cel al aborigenilor din Sri Lanka, consumatorii acestor iluzii de sănătate cresc în număr. Terapeuții complementari oferă leacuri miraculoase, alifii magice și o varietate de soluții pentru problemele diverse, toate la un preț. În cele ce urmează, vom explora câteva terapii complementare, prezentate ca alternative viabile la medicina tradițională, deși lipsesc complet din perspectiva științifică, fiind apreciate în ciuda dubiilor și foamei persistente… foamea de pâine și de paranormal.

Tratamentul susține că realiniază oasele în articulații, corectează coloana vertebrală și tratează herniile de disc, facilitând circulația sanguină și limfatică. Cu toate acestea, nu există studii care să susțină aceste afirmații, iar explicațiile precum „pocnetul este cauzat de vaporizarea fluidului articular” ridică întrebări cu privire la validitatea practicii.

  • Se spune că Reiki este o terapie antică Japoneză
  • ”Terapeutul” Reiki pune mâinile pe tine și… ai scăpat de griji și… de bani.
  • NU există nicio bază științifică ce să susțină această terapie. Existând conflicte între lumea medicală și cea a acestor terapeuți.
  • În revistele lor de prezentare promit că vindecă mai toate bolile care există.
  • Cursurile de formare în Reiki pot fi costisitoare, iar unele practici pot implica taxe substanțiale pentru a avansa în nivelurile superioare de inițiere
  • Biserica Ortodoxă condamnă asemenea practici
  • Terapeuții sunt buni psihologi care profită de starea vulnerabilă a pacientului

Ce este Reiki

Reiki este o formă de terapie alternativă care susține că practicanții pot canaliza energie universală prin atingerea sau plasarea mâinilor pe pacienți. Se spune că acest flux de energie promovează vindecarea fizică și echilibrul emoțional.

Terapia Reiki este considerată de mulți oameni drept o înșelătorie din cauza lipsei de dovezi științifice solide care să susțină eficacitatea ei. Absența unui mecanism științific clar și a unei explicații plauzibile despre modul în care energia „Reiki” ar acționa în vindecare ridică semne de întrebare privind validitatea sa.

Multe studii controlate științific au eșuat în a demonstra efecte semnificative ale Reiki asupra sănătății. În plus, practicanții Reiki susțin că pot canaliza energie printr-o simplă atingere sau prin mișcări ale mâinilor, fără a exista dovezi obiective care să susțină existența acestei energii. Astfel, scepticismul privind terapia Reiki se bazează pe lipsa de fundament științific și pe caracterul său neclar și subiectiv.

Reiki, cea mai nouă metodă de înşelătorie

În ultimii ani, o perioadă tumultoasă a marcat istoria umanității și a românilor, de la pandemia de COVID-19 la conflictul din Ucraina. În fața acestor provocări, românii au resimțit creșterea anxietății, căutând soluții pentru a depăși această stare, uneori recurgând la practici considerate înşelătoare.

În acest context, terapia Reiki se evidențiază ca o înşelăciune, având ca victime românii mai vulnerabili, care investesc sume semnificative în ședințe de terapie cu rezultate zero. Practicanții Reiki sunt percepuți ca psihologi abili, care se folosesc de acest lucru pentru a prosti clienții, pentru a-i face să creadă că știu multe despre ei și că împreună vor reuși să treacă peste orice problemă. În realitate, acești așa spuși terapeuți Reiki sunt doar niște șarlatani care profită de durerea omului, înșelându-l în cel mai rău mod. Acești oameni, care profită de pe urma necazurilor unora ar trebui condamnați fără ezitare. Ideea că atingerea simplă a capului ar putea vindeca pare desprinsă dintr-o poveste SF, iar scepticismul în jurul acestei practici dubioase devine tot mai justificat.

Șamanul le atrage uneori pacienților atenția asupra faptului că el le asigură toate condițiile pentru a se vindeca, dar reușita depinde în cea mai mare măsură de ei, de capacitatea de a recepta energiile, de forța de concentrare și de încrederea absolută în succes. În cazul eșecului, șamanul, care recurge la această viclenie, nu poate fi învinuit.

Părintele Arsenie Boca explica de ce practicanții Reiki sunt șarlatani

Biserica Ortodoxă condamnă asemenea practici pe care nici medicii nu le recunosc. Părintele Arsenie Boca vorbea despre asemenea înşelătorii, despre faptul că Dumnezeu nu dă oricui un asemenea dar și despre faptul că asemenea practici sunt sataniste, nicidecum sfinte:

Dacă ar fi adevărat, atunci Dumnezeu ar fi fost nedrept cu sfinţii care, prin mult post şi stăruitoare rugăciuni aveau darul vindecării şi al vederii măruntaielor din om. Cercetaţi-i pe aceşti pretinşi vindecători, care spun că primesc aceste „energii” de la Dumnezeu, dacă au o viaţă curată, morală, religioasă, dacă postesc, dacă se roagă, dacă merg la Sfânta Biserică, dacă se spovedesc, dacă se împărtăşesc, dacă sunt milostivi, dacă cred în Dumnezeu şi Maica Domnului, şi veţi constata că nu se prea ostenesc în cele ale credinţei. Ar însemna că ei sunt nişte privilegiaţi ai lui Dumnezeu care nu trebuie să se ostenească într-ale credinţei prea mult că, Dumnezeu îi înzestrează cu daruri şi puteri. Dacă ar fi ştiut sfinţii şi oamenii îmbunătăţiţi că se poate şi aşa mântui omul, comod şi fără osteneală, poate ar fi recurs la această cale, însă ei nu au găsit această cale şi le este foarte străină şi departe. Nu v-aţi întrebat niciodată: de ce nu se vorbeşte în toată Sfânta Scriptură de bioenergie, de energii supraomeneşti? De ce Sfinţii Părinţi nu vorbesc de asemenea „energii” pe care ar putea să le aibă omul din propria sa natură? De ce nu s-a pomenit nimic până în secolul nostru de asemenea energii pe care le-ar putea avea orice om de rând, chiar dacă nu au ca suport credinţa curată şi puternică şi de asemenea minuni omeneşti pe care le poate face orice om de rând? În schimb, Mântuitorul ne avertizează că la vremea de apoi se vor petrece şi asemenea înşelătorii. Pentru ca omul, să nu-şi mai pună încrederea în puterea lui Dumnezeu şi credinţa să slăbească, înaintemergătorii lui Antihrist vor face „minuni”, nu numai că se vor lăuda că sunt înzestraţi cu asemenea „energii” şi „puteri” ci, vor ajunge să coboare şi foc din cer, ca omenirea să creadă că acolo este Dumnezeu cel adevărat. Şi ce este mai periculos şi mai înşelător, că vor căuta să legalizeze asemenea practici şi vor căuta pe cale ştiinţifică să demonstreze că sunt adevărate.” explica părintele Arsenie Boca.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *