Prima pagină » National » Regulile de colindat din Gorj: Se poate merge la colindat iar darurile vor fi împărţite cu mănuşi de protecţie
Regulile de colindat din Gorj: Se poate merge la colindat iar darurile vor fi împărţite cu mănuşi de protecţie

Regulile de colindat din Gorj: Se poate merge la colindat iar darurile vor fi împărţite cu mănuşi de protecţie

15 dec. 2020, 12:00,
George Cristian, în National

Au fost stabilite regulile prin care gorjenii pot să se ducă la colindat. Autorităţile au oferit un set de reguli care trebuiesc respectate dacă plecaţi la colindat.

Printre reguli se numără şi împărţirea darurilor doar cu mănuşi de protecţie sau limitarea colindătorilor la un număr maxim de 6 persoane.

Iată care sunt regulile pe care colindătorii trebuie să le respecte în Gorj

De curând, autorităţile din Gorj au stabilit un set de reguli prin care colindătorii pot să îşi desfăşoare activitatea tradiţională din această perioadă. Printre regulile menţionate se numără şi păstrarea distanțării fizice de cel puţin 1,5 metri dar și purtarea mănușilor de protecţie sau a măștilor de protecţie. Numărul colindătorilor este limitat la maxim 6 persoane iar aceştia nu au voie să se deplaseze în intervalul 23.00 – 05.00.

– În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri;

– Se interzice deplasarea persoanelor în intervalul 23:00-05:00;

– Purtarea obligatorie a măştii de protecţie în aşa fel încât să se asigure acoperirea nasului şi a gurii de către toţi participanţii;

– Dezinfectarea permanentă a mâinilor pentru toate persoanele care participă la piţărăi (colindeţi);

– Persoanele care împart produse vor purta obligatoriu mănuşi de protecţie;

– Aplicarea regulilor de igienă individuală şi colectivă pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Autorităţile administraţiei publice locale sunt responsabile pentru desfăşurarea în siguranţă a obiceiurilor care se desfăşoară în Ajunul Crăciunului“, se arată într-un comunicat de presă, conform adevărul.ro

Raed Arafat a declarat că în acest an, colindele sunt interzise

Secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat declarase anterior ca obiceiul colindatului ar trebui interzis în acest an. Acesta a explicat, într-o conferinţă de presă despre pericolul la care sunt expuse persoanele care merg din casă în casă pentru a colinda:

„Nu etnologii tratează oamenii la spitale și nu etnologii se vor îmbolnăvi și nu părinții lor se vor îmbolnăvi, decât dacă vor merge la colindat. Noi am zis că – și eu am zis asta, personal – că nu este recomandat să se facă, pentru că asta însemană plimbare între mai multe case, mai multe apartamente, mai multe grupuri de oameni. Asta înseamnă transmitere. (…) Adică te duci la colindat la case în care sunt persoane în vârstă, după care te trezești după o săptămână, persoanele respective în terapie intensivă”, a explicat Arafat, pentru sursa citată.

Acesta a declarat și că petrecerile de revelion şi de Crăciun ar trebui limitate mai ales în contextul în care România traversează o perioadă dificilă în legătură cu numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în fiecare zi.

„Din punct de vedere al sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele care nu stăm cu ei şi nu avem contact obişnuit cu ei, tot timpul”, a afirmat Raed Arafat, duminică seară, într-o intervenţie la Antena 3, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *