Prima pagină » International » Reguli stricte pentru șoferii de camion. Ce prevede noua legislație rutieră
Reguli stricte pentru șoferii de camion. Ce prevede noua legislație rutieră

Reguli stricte pentru șoferii de camion. Ce prevede noua legislație rutieră

21 mai 2024, 08:15,
BZI.ro, în International

Au fost anunțare reguli stricte pentru șoferii de camion în Ungaria. Ungaria are anumite cerințe privind siguranța și conformitatea legală pentru șoferii de camioane, care trebuie să se familiarizeze cu regulile de circulație din această țară, adaptându-și comportamentul la cerințe specifice. Iată ce prevede noua legislație rutieră.

Reguli stricte pentru șoferii de camion

Ungaria are o legislație rutieră foarte strictă, iar șoferii de camioane sunt obligați să se conformeze. Aceștia trebuie să dețină un certificat de competență profesională (CPC) Este o cerință care se aplică oricărei țări din Uniunea Europeană, inclusiv Ungariei. CPC confirmă că șoferul a urmat o pregătire adecvată și este familiarizat cu mai multe aspecte legate de conducerea vehiculelor comerciale cum ar fi reglementările de siguranță pentru șoferi impuse de o instituție guvernamentală sau de un angajator.

Șoferii unguri sunt supuși unui control medical. Acest lucru asigură că sunt apți din punct de vedere fizic pentru a manevra aceste vehicule de mari dimensiuni. Este vorba de teste de vedere, controale de sănătate fizică și aptitudini mentale.

Limitele de vârstă pentru fiecare categorie de permis diferă. De exemplu, pentru categoria C1 este necesar ca șoferul să aibă peste 18 ani. Pentru categoriile C, CE și C1E este necesar ca șoferul să aibă minim 21 de ani.

De asemenea, șoferii trebuie să urmeze cursuri de formare la fiecare cinci ani pentru a-și menține certificatul de competență profesională. Această formare se asigură că șoferii sunt familiarizați cu reglementările, standardele de siguranță și tehnicile de conducere actuale.

Ce trebuie să conțină echipamentul obligatoriu pentru șoferi

Șoferii de camioane din Ungaria sunt obligați prin lege să aibă la bordul vehiculelor lor anumite echipamente, precum: veste reflectorizante pentru toți pasagerii; un triunghi de avertizare; un kit cu becuri de rezervă; un kit de testare a alcoolului din aerul expirat; trusă de prim ajutor; lanțuri de zăpadă, în conformitate cu indicatoarele rutiere; extinctor de incendiu (este o cerință legală locală să aveți la bordul vehiculelor de peste 3,5 t un extinctor de incendiu, iar cele care depășesc 24 t au nevoie de două extinctoare).

De asemenea, șoferii care transportă mărfuri speciale au nevoie de anumite certificate. Certificatul ADR este necesar pentru transportul de mărfuri periculoase. Toate aceste calificări înseamnă că șoferii de camion maghiari sunt instruiți și pregătiți în mod adecvat pentru cerințele conducerii profesionale.

Au fost promulgate de curând legi mai dure pentru toți șoferii. Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european.

Rămâne de văzut când va intra în vigoare noua lege UE pentru toți șoferii. Parlamentul European dorește să îi sancționeze pe șoferii care încalcă legea și să nu mai aibă dreptul de a conduce în nicio țară UE. Noua legislație ar putea fi adoptată din anul 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *