Reguli noi pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a comunicat că se înregistrează o creștere semnificativă, de 112%, în ceea ce privește cererile pentru obținerea de vize de flotant la nivel național, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Ministrul a menționat că există județe cu cifre record. Iată ce trebuie să facă românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Legea a intrat în vigoare.
Reguli noi pentru românii care nu stau la adresa din buletin
S-a dat o lege nouă pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin și au viză de flotant. Viza de flotant este un document oficial emis de către primării. Acesta confirmă locația de reședință a unei persoane în România. Cel care o solicită este necesar să demonstreze că locuiește într-o anumită locație și poate fi înregistrat oficial la acea adresă.
Cu toate acestea, sunt români care nu respectă legea. Cătălin Predoiu a spus că acest fenomen depășește puterea de intervenție a Ministerului, în contextul pregătirilor pentru alegerile locale.
„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus Predoiu despre români care nu locuiesc la adresa din buletin sau nu au vize de flotant.
Cătălin Predoiu a spus că, în urma verificărilor, s-au descoperit nereguli în legătură cu 451 de persoane. Acest lucru reprezintă aproximativ 6,6% dintre cazurile verificate.
Cum se obține viza de flotant
Cei care nu locuiesc la adresa din buletin au nevoie de o viză de flotant. Pentru a obține viza de flotant, trebuie să te adresezi primăriei din zona în care dorești să-ți stabilești reședința. Sunt necesare următoarle documente:
Cerere de viza de flotant: Poți obține un astfel de formular la primărie sau pe site-ul acesteia. Completează cererea cu datele tale personale.
Documente de identitate: De obicei, ai nevoie de actul tău de identitate, precum cartea de identitate sau pașaportul. De asemenea, trebuie să ai acte care să ateste că deții locuința respectivă sau că ai dreptul să locuiești acolo.
Dovada dreptului de folosință a locuinței: Poți avea nevoie de documente care să ateste că ai dreptul să locuiești la adresa respectivă, cum ar fi contractul de închiriere, titlul de proprietate sau adeverința de la proprietar.
Declarație pe proprie răspundere: Poți fi cerut să completezi o declarație care confirmă faptul că locuiești la adresa menționată și că nu ai altă reședință.
Alte documente: La cererea autorităților locale, pot fi necesare și alte documente, precum certificatul de naștere, certificatul de căsătorie sau alte documente care atestă situații specifice.
Autoritățile vin și cu o veste bunî pentru români. Conform unui proiect de lege, în viitorul apropiat, cetățenii români vor primi notificări prin SMS și email atunci când documentele lor, cum ar fi buletinul, pașaportul sau permisul de conducere, se apropie de data expirării. Destinatarul va primi avertismentul cu 90 de zile înainte de data expirării fiecărui document. Este important de menționat că, dacă autoritatea nu deține informațiile necesare, cetățenii vor fi notificați prin poștă, la ultimul domiciliu cunoscut. În ceea ce privește notificarea prin SMS sau email, autoritățile publice vor iniția proceduri pentru colectarea numerelor de telefon și a adreselor de email ale cetățenilor.
sa 8l fut in gura pe predoiu cu legile lui de kkat
Si daca se fac verificari ce se intampla? Care is sanctiunile? Nimic nu se confirmă. Se fac carti de identitate si se atesta informatii false pe banda rulanta, pentru cetatenii moldoveni de exemplu, comuna Siretel are peste 150 de asemenea cetateni care pe langa suma de bani de 150 – 300 € data in schimbul adeverintei care atestă că sunt luati in spatiu, mai au o singura datorie, să se prezinte la alegeri și să rasplateasca primarul PSD, bineînteles tot contra cost li se mai întocmesc si documente in fals pentru a obține alocații de la statul roman.
O caricatura de tară cu sistem legislativ de c**t. O caricatură sunt si organele de ancheta care nu deranjează politicul.