Prima pagină » Actualitate » Reguli noi pentru persoanele infectate cu COVID-19. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial
Reguli noi pentru persoanele infectate cu COVID-19. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Reguli noi pentru persoanele infectate cu COVID-19. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

28 ian. 2022, 21:47,
în Actualitate

Un ordin de ministru publicat, vineri seara, în Monitorul Oficial, introduce noi reguli privind izolarea persoanelor infectate cu SARS-COV-2.

Conform ordinului, fișele de izolare și raportul medical se emit în mod automat de aplicația informatică Corona Forms, în cazul persoanelor confirmate cu un rezultat pozitiv, care sunt supuse măsurii de izolare la domiciliu sau în locații declarate.

De asemenea, inspectoratele de poliție județene și a municipiului București primesc automat fișele de izolare emise de aplicația informatică Corona Forms.

Medicii de familie primesc automat fișa de izolare și raportul medical, emise de aplicația informatică Corona Forms, pentru pacienții de pe listele proprii confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Fișa de izolare stă la baza eliberării certificatului de concediu medical, în cazul în care persoana izolată solicită acest document.

Restricțiile actuale rămân valabile în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19

Cât despre restricțiile impuse la nivel național, deocamdată, nu poate fi vorba de relaxarea măsurilor de siguranță, cel puțin până la depășirea vârfului valului 5, deoarece riscul este mult prea ridicat.

Previziunile INSP arată că România ar putea ajunge la peste 70.000 de cazuri zilnic și ar putea atinge capacitatea maximă de internare la ATI la începutul lunii viitoare, iar capacitatea maximă de internare pentru patologia COVID-19 între 8 și 10 februarie, a avertizat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai spus că vor fi eliminate o parte din măsurile restrictive, urmând să fie instituite o serie de măsuri de relaxare.

„Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *