Prima pagină » Local » Daniel Stătescu, directorul DJST: Reguli noi la Tabăra Muncel din județul Iași. Cereri uriașe de vacanță în plină pandemie COVID-19
Daniel Stătescu, directorul DJST: Reguli noi la Tabăra Muncel din județul Iași. Cereri uriașe de vacanță în plină pandemie COVID-19

Daniel Stătescu, directorul DJST: Reguli noi la Tabăra Muncel din județul Iași. Cereri uriașe de vacanță în plină pandemie COVID-19

20 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Situație inedită la Tabăra Muncel din județul Iași. Tabăra școlară din localitatea Mogoșești-Siret a ajuns să fie tot mai solicitată pentru vara acestui an. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, numărul de solicitări a făcut ca autoritățile să lucreze la un regulament de organizare

Una din cele mai moderne tabere școlare din țară a suferit o serie de transformări radicale. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Iași a făcut o serie de modernizări în Tabăra de la Muncel, tabără aflată în localitatea Mogoșești-Siret. Spațiile au fost modernizate, iar tabăra este gata să primească elevii care vor să desfășoare diverse activități. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, numărul de cereri pentru vara lui 2021 este destul de ridicat. De altfel, Tabăra Muncel este printre cele mai apreciate din țară. Anual, mii de copii ajungeau la această tabără pentru diverse activități în perioada vacanței de vară și nu numai. Tabăra a fost folosită în condiții de pandemie și în cursul anului trecut, iar cererile au continuat și pentru acest an.

Solicitări de cazare în Tabăra Muncel din județul Iași

Conducerea DJST Iași, for aflat sub tutela Ministerului Tineretului și Sportului, a arătat și care este situația de la Tabăra școlară Muncel. Daniel Stătescu, directorul DJST Iași, a menționat faptul că în prezent se lucrează la un regulament care va lămuri situația cazărilor în plină pandemie.

„Pentru vacanța de vară avem foarte multe cereri din țară la Tabăra de la Muncel. Sper să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții normale. Ministerul Tineretului, alături de direcțiile județene din țară, lucrează la un regulament privind activitatea taberei în condiții de coronavirus”, a menționat Daniel Stătescu, directorul DJTST Iași.

Acesta a mai precizat și faptul că se caută soluții pentru ca să poată fi onorate cererile pentru taberele școlare din țară.

„Am venit cu o propunere pentru o capacitate de 50-80 la sută ca și grad de ocupare al taberelor. Sunt propuneri ce vor fi analizate, iar noul regulament va stabili clar cum se va desfășura activitatea. Cert este că avem foarte multe cereri”, a mai spus Daniel Stătescu.

Probleme din cauza pandemiei. Buget limitat pentru activitatea direcției

Cu toate acestea, pandemia de COVID-19 a făcut ca activitatea la nivelul Direcției ieșene să aibă de suferit. Bugetul instituției pentru servicii este destul de mic, în timp ce facturile la utilități sunt destul de ridicate. Cu toate acestea, se caută soluții pentru ca activitatea sportivă și cea de tineret să continue.

„În cursul acestui an vom merge cu sala de la Grădinari și cu cea Polivalentă în regim de avarie. Am pornit căldura pentru a nu îngheța instalația. Numai într-o lună am plătit 35 de mii la gaz metan pentru Sala Polivalentă și la Hotel Sport. Este o situație destul de grea, dar pe care încercăm să o gestionăm”, a mai menționat Daniel Stătescu, directorul DJTS Iași.

Autoritățile locale au demarat discuțiile pentru o nouă sală polivalentă în Iași. Nu se știe însă când va obține aceasta finanțare. Situația de la actuala Sală Polivalentă este una destul de dificilă, în condițiile actuale ale pandemiei, condiții pe care șefii DJTS Iași speră să le depășească cu brio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *