Prima pagină » Cancan » Regretata artistă Rona Hartner avea un suflet de aur. Ce acte caritabile a făcut de-a lungul vieții

Regretata artistă Rona Hartner avea un suflet de aur. Ce acte caritabile a făcut de-a lungul vieții

05 dec. 2023, 11:01,
în Cancan

Regretata artistă Rona Hartner avea un suflet de aur și a ajutat foarte mulți oameni nevoiași de-a lungul vieții sale. Acum, după moartea ei, a rămas o moștenire culturală impresionantă dar și o fiică neconsolată după pierderea celei mai dragi ființe. Recent, impresara Ronei Hartner a dat detalii uluitoare despre aceasta, uimind pe toată lumea.

Fosta impresară a Ronei Hartner dezvăluie povestea de viață neștiută a regretatei actrițe. Rona Hartner a încetat din viață pe 23 noiembrie 2023 și a lăsat un gol uriaș sufletul celor care au iubit-o. Publicul o cunoaște pentru talentul ei, însă puțini știu despre gesturile de caritate pe care le făcea pentru oamenii nevoiași. Dana Cristescu, fosta impresară a Ronei, oferă detalii copleșitoare acum, după înmormântarea artistei.

Regretata artistă Rona Hartner avea un suflet de aur

Rona Hartner s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, din cauza cancerului, boală ce o chinuise în ultimii ani. În urma ei a rămas moștenirea culturală a unei artiste complexe, o fiică superbă, pe nume Rita, dar și multă suferință pricinuită de plecarea timpurie… Fosta impresară a Ronei Hartner, Dana Cristescu, dezvăluie momente mai puțin cunoscute din viața actriței. Puțini știu că regretata actriță a adoptat de la distanță o fetiță din Malaysia, ca s-o salveze de la o soartă cumplită.

Rona Hartner a încercat mereu să ajute oamenii copleșiți de greutățile vieții. Impresara Dana Cristescu a colaborat cu Rona Hartner vreme de 14 ani. Aceasta a povestit despre generozitatea regretatei artiste.

„Pare de necrezut dar, la un moment, știind că vine pentru câteva zile la o filmare în țară, le-a lăsat cheia apartamentului ei din Montmartre cerșetorilor români, pe care îi întâlnea, în fiecare dimineață, pe treptele de la Sacre Coeur, ca să poată beneficia de un pat confortabil, o baie caldă și de un frigider plin. Mulți artiști români care veneau pentru castinguri sau diferite colaborări în Paris locuiau la ea, în zilele respective.

Cât despre fiica adoptată la distanță, în Malaysia, pe când aceasta a rămas orfană la vârsta de 13 ani, și risca să fie exploatată sexual, de unchiul ei, deși nu povestea, era foarte mândră fiindcă i-a asigurat creșterea și educația, iar la 19 ani deja aceasta conducea un hotel boutique pe insula pe care câștigase și titlul de Miss”, a declarat Diana Cristescu, fosta impresară a Ronei Hartner, pentru Playtech.

Motivul pentru care nu a avut la fel de mult succes în România

Rona Hartner a avut un talent imens, însă, din păcate, în străinătate a avut mai mult succes decât în țara ei natală.

„Rona avea talentul de a face cu grație orice, chiar un gest considerat nebunesc de majoritatea, fără a pica în ridicol sau vulgar. Nu făcea nimic cu jumătate de măsură și își asuma orice urmare. Ceea ce nu se prea obișnuiește, pe plaiurile mioritice, unde mereu de vină trebuie să fie celălalt pentru ceea ce nu ne iese nouă.

Îmi amintesc cum cineva (managerul lui Bartholo Claveria, cel care a revoluționat muzica flamenco și cu care am avut bucuria să nășesc colaborarea Ronei în proiectul FLAMENCO DEL MUNDO, acum 10 ani, proiect soldat cu înregistrarea unui album, OJALA, DIOS! și 40 de concerte, între care 3 și în România – București, Sibiu, Arad), spunea că, dacă cineva ar duce-o pe o insulă pustie pe Rona, nu doar că ar reuși să vină de acolo, dar ar și transforma experiența de viață într-una artistică”, a mai declarat fosta impresară a Ronei Hartner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024