Prima pagină » Sanatate » Regresia somnului 4 luni. Cum mamele fac față acestei perioade

Regresia somnului 4 luni. Cum mamele fac față acestei perioade

22 nov. 2022, 12:30,
în Sanatate

Regresia somnului la 4 luni este complet normală și, cel mai important, acest fenomen este temporar. Regresia somnului este o perioadă în care somnul bebelușului dumneavoastră se schimbă, acesta se trezește des în timpul nopții și îi este greu să se culce înapoi. Și dacă copilul dumneavoastră este treaz, de obicei vă veți trezi odată cu el.

Vestea bună este că, dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu regresia somnului, ar putea însemna că trece printr-o perioadă de creștere și creierul său se dezvoltă. Creierul copilului dumneavoastră se dezvoltă în mod constant, adaptându-se la noi medii și învățând noi abilități. În timpul regresiei somnului, este posibil ca bebelușul dumneavoastră să învețe noi abilități, cum ar fi să se întoarcă sau să încerce să se așeze. Această perioadă de învățare activă poate fi puțin stresantă pentru copilul dumneavoastră, iar natura somnului poate reflecta acest lucru. Prima regresie a somnului are loc adesea când bebelușul are aproximativ 4 luni, iar altele pot apărea în viitor. Aceasta este prima regresie a somnului fiind adesea și cea mai dificilă pentru părinți.

bebelus care doarme

Oferiți-i copilului dumneavoastră timp pentru a face exerciții fizice în timpul zilei

Regresia somnului 4 luni. Care sunt primele semne?

Regresiile de somn durează de obicei între două și patru săptămâni și, deși sunt frecvente, nu toți bebelușii vor avea o regresie a somnului în această perioadă.

În cazul în care copilul dumneavoastră dormea bine toată noaptea și apoi, brusc, somnul a devenit agitat, cu treziri frecvente, ar putea fi vorba de regresie a somnului. Principalul semn este o înrăutățire bruscă a tiparelor de somn în jurul vârstei de 4 luni.

bebelus care doarme

Respiră adânc și nu uita că regresia somnului este temporară

Alte semne de regresie a somnului includ agitație, trezirea repetată în timpul nopții, reducerea duratei de somn și schimbarea apetitului. Vestea bună este că copilul dumneavoastră crește, învață lucruri noi și este interesat în mod activ de mediul înconjurător.

Respiră adânc și nu uita că regresia somnului este temporară. Copilul dumneavoastră este probabil îngrijorat de corpul și mintea care se află în creștere rapidă. Înainte de a încerca sugestiile de mai jos, este bine să vă asigurați că copilul dumneavoastră nu este bolnav. Boala poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra tiparelor de somn. Consultați medicul dacă copilul dumneavoastră are febră sau este mai agitat decât de obicei.

Cum să-ți ajuți copilul să treacă peste aceste momente?

Oferiți-i copilului dumneavoastră timp pentru a face exerciții fizice în timpul zilei. Copilul dumneavoastră lucrează din greu pentru a învăța noi abilități și poate fi atât de dornic să învețe încât încearcă să facă exerciții fizice noaptea, ceea ce, din păcate, poate duce la perturbarea somnului. Lăsați-i timp copilului dumneavoastră să învețe aceste abilități în timpul zilei și treceți la o altă activitate chiar înainte de a merge la culcare seara.

bebelus care doarme

În cazul în care copilul dumneavoastră dormea bine toată noaptea și apoi, brusc, somnul a devenit agitat, cu treziri frecvente, ar putea fi vorba de regresie a somnului

Hrăniți-l pe copil în timpul zilei. Mesele complete în timpul zilei și chiar înainte de culcare pot preveni creșterile nocturne legate de foame. La această vârstă, copiii sunt incredibil de curioși în legătură cu lumea din jurul lor și singura distracție este hrănirea. Încercați să nu vă hrăniți copilul dacă începe să plângă noaptea. Mai târziu, bebelușii se pot aștepta la această reacție de fiecare dată când se trezesc.

Din moment ce un bebeluș se află la regresia somnului de 4 luni ajutați-vă copilul să se calmeze dacă se trezește în mijlocul nopții. Stați lângă el, liniștiți-l atât fizic prin mângâierea și îmbrățișarea, cât și psihologic, spuneți-i ceva liniștitor. Dar dacă acest lucru nu ajută și copilul continuă să plângă, luați-l în brațe și legănați-l. Este normal dacă bebelușul dumneavoastră nu a învățat să adoarmă repede, este nevoie de timp pentru a dezvolta această abilitate.

bebelus care doarme

Vestea bună este că, dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu regresia somnului, ar putea însemna că trece printr-o perioadă de creștere

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
observatornews.ro
Adeverinţele medicale, falsificate de elevi cu ajutorul AI, pentru a scăpa de ore
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Trei luni de închisoare dacă nu îți plimbi câinele. Cea mai absurdă lege naște polemici intense
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Șumudică a plecat de la Rapid! Dialog șoc în toiul nopții!
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`