Prima pagină » Sanatate » Regresia somnului 4 luni. Cum mamele fac față acestei perioade

Regresia somnului 4 luni. Cum mamele fac față acestei perioade

22 nov. 2022, 12:30,
în Sanatate

Regresia somnului la 4 luni este complet normală și, cel mai important, acest fenomen este temporar. Regresia somnului este o perioadă în care somnul bebelușului dumneavoastră se schimbă, acesta se trezește des în timpul nopții și îi este greu să se culce înapoi. Și dacă copilul dumneavoastră este treaz, de obicei vă veți trezi odată cu el.

Vestea bună este că, dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu regresia somnului, ar putea însemna că trece printr-o perioadă de creștere și creierul său se dezvoltă. Creierul copilului dumneavoastră se dezvoltă în mod constant, adaptându-se la noi medii și învățând noi abilități. În timpul regresiei somnului, este posibil ca bebelușul dumneavoastră să învețe noi abilități, cum ar fi să se întoarcă sau să încerce să se așeze. Această perioadă de învățare activă poate fi puțin stresantă pentru copilul dumneavoastră, iar natura somnului poate reflecta acest lucru. Prima regresie a somnului are loc adesea când bebelușul are aproximativ 4 luni, iar altele pot apărea în viitor. Aceasta este prima regresie a somnului fiind adesea și cea mai dificilă pentru părinți.

bebelus care doarme

Oferiți-i copilului dumneavoastră timp pentru a face exerciții fizice în timpul zilei

Regresia somnului 4 luni. Care sunt primele semne?

Regresiile de somn durează de obicei între două și patru săptămâni și, deși sunt frecvente, nu toți bebelușii vor avea o regresie a somnului în această perioadă.

În cazul în care copilul dumneavoastră dormea bine toată noaptea și apoi, brusc, somnul a devenit agitat, cu treziri frecvente, ar putea fi vorba de regresie a somnului. Principalul semn este o înrăutățire bruscă a tiparelor de somn în jurul vârstei de 4 luni.

bebelus care doarme

Respiră adânc și nu uita că regresia somnului este temporară

Alte semne de regresie a somnului includ agitație, trezirea repetată în timpul nopții, reducerea duratei de somn și schimbarea apetitului. Vestea bună este că copilul dumneavoastră crește, învață lucruri noi și este interesat în mod activ de mediul înconjurător.

Respiră adânc și nu uita că regresia somnului este temporară. Copilul dumneavoastră este probabil îngrijorat de corpul și mintea care se află în creștere rapidă. Înainte de a încerca sugestiile de mai jos, este bine să vă asigurați că copilul dumneavoastră nu este bolnav. Boala poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra tiparelor de somn. Consultați medicul dacă copilul dumneavoastră are febră sau este mai agitat decât de obicei.

Cum să-ți ajuți copilul să treacă peste aceste momente?

Oferiți-i copilului dumneavoastră timp pentru a face exerciții fizice în timpul zilei. Copilul dumneavoastră lucrează din greu pentru a învăța noi abilități și poate fi atât de dornic să învețe încât încearcă să facă exerciții fizice noaptea, ceea ce, din păcate, poate duce la perturbarea somnului. Lăsați-i timp copilului dumneavoastră să învețe aceste abilități în timpul zilei și treceți la o altă activitate chiar înainte de a merge la culcare seara.

bebelus care doarme

În cazul în care copilul dumneavoastră dormea bine toată noaptea și apoi, brusc, somnul a devenit agitat, cu treziri frecvente, ar putea fi vorba de regresie a somnului

Hrăniți-l pe copil în timpul zilei. Mesele complete în timpul zilei și chiar înainte de culcare pot preveni creșterile nocturne legate de foame. La această vârstă, copiii sunt incredibil de curioși în legătură cu lumea din jurul lor și singura distracție este hrănirea. Încercați să nu vă hrăniți copilul dacă începe să plângă noaptea. Mai târziu, bebelușii se pot aștepta la această reacție de fiecare dată când se trezesc.

Din moment ce un bebeluș se află la regresia somnului de 4 luni ajutați-vă copilul să se calmeze dacă se trezește în mijlocul nopții. Stați lângă el, liniștiți-l atât fizic prin mângâierea și îmbrățișarea, cât și psihologic, spuneți-i ceva liniștitor. Dar dacă acest lucru nu ajută și copilul continuă să plângă, luați-l în brațe și legănați-l. Este normal dacă bebelușul dumneavoastră nu a învățat să adoarmă repede, este nevoie de timp pentru a dezvolta această abilitate.

bebelus care doarme

Vestea bună este că, dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu regresia somnului, ar putea însemna că trece printr-o perioadă de creștere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`