Prima pagină » Culinar » Regina prăjiturilor. Cum să pregătești acasă un desert spectaculos

Regina prăjiturilor. Cum să pregătești acasă un desert spectaculos

06 nov. 2023, 08:30,
în Culinar

Multe gospodine pricepute în bucătărie vor să afle cum pot pregăti regina prăjiturilor. Aceasta este o prăjitură cremoasă, cu blat pufos și însiropat, ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi irezistibile. Pentru deliciul numit regina prăjiturilor vom avea nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Iată cum să pregătești acasă un desert spectaculos.

Regina prăjiturilor

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse, rafinate, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri făcute acasă este cea numită regina prăjiturilor. Aceasta este o adevărată încântare pentru papilele gustative, fiind adorată atât de cei mari cât și de cei mici.

Regina prăjiturilor se face după rețeta clasică, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Delicioasa prăjitură poate fi pregătită la zi aniversară, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, cremos și gustos.

Pentru iubitorii de deserturi cremoase și însiropate ideală este și prăjitura Albă ca Zăpada. Aceasta le va aminti cu siguranță celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele savuroase ale bunicii. Dacă adorăm deserturile pufoase, putem face rapid o prăjitură negresă cu nucă și glazură de ciocolată sau un pandișpan pufos cu lapte.

Regina prăjiturilor este delicioasă, aromată și are un aspect deosebit, fiind desertul perfect pentru orice masă și la orice ocazie. Aceasta se pregătește rapid, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, rezultatul va fi încântător.

Rețeta cu care vei obține un desert perfect

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu regina prăjiturilor, vom avea nevoie de 9 albușuri, 21 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 200 g de miez de nucă copt și zdrobit, ingrediente necesare pentru blatul de prăjitură. Pentru cremă vom folosi 9 gălbenușuri, 250 g de zahăr, 5 linguri de făină, 300 ml de lapte, 1 pachet de unt și 5 pliculețe de zahăr vanilat.

Mai întâi vom pregăti blatul pufos pentru regina prăjiturilor. Într-un bol mare se bat spumă albușurile împreună cu zahărul și un praf de sare. După aceea se adaugă făina și nucile coapte și zdrobite. Compoziția de blat se împarte în două și se toarnă în două tăvi de copt. Cele două blaturi se coc la foc potrivit până când se rumenesc ușor.

După ce blatul este gata, se pregătește crema. Într-un vas mare se bat gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Se adaugă după aceea făina și laptele călduț. Compoziția obținută se toarnă într-o cratiță apoi se fierbe crema.

Se freacă untul cu zahărul vanilat, iar când crema este aproape gata se pune și untul cu zahăr. Când este gata, se ia crema de pe foc și se lasă la răcit. Se pune primul blat pe un platou întins apoi se toarnă crema și se uniformizează. Se pune al doilea blat apoi se ornează prăjitura cu fulgi de ciocolată sau cu fulgi de cocos și un strat subțire de cremă.

Cu siguranță această prăjitură va fi pe placul tuturor celor de la masă. Regina prăjiturilor este aromată, cremoasă și are un aspect deosebit, fiind ideală la orice masă. Acest desert se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024