Prima pagină » Actualitate » Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat împotriva COVID-19
Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat împotriva COVID-19

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat împotriva COVID-19

09 ian. 2021, 21:40,
George Cristian în Actualitate

Regina și ducele de Edinburgh s-au vaccinat împotriva Covid-19, a declarat Palatul Buckingham. O sursă regală a declarat că vaccinul au fost administrat sâmbătă de un medic de la Castelul Windsor.

Sursa a adăugat că regină a decis să anunțe că s-a vaccinat pentru a preveni speculații suplimentare. Regina, în vârstă de 94 de ani, și prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, sunt printre aproximativ 1,5 milioane de oameni din Marea Britanie care au avut până acum cel puțin o doză de vaccin Covid.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat împotriva COVID-19

Persoanele cu vârsta peste 80 de ani din Marea Britanie se numără printre grupurile cu prioritate ridicată cărora li se administrează primul vaccin. Cuplul a petrecut lockdown-ul în Anglia la casa lor din Castelul Windsor, după ce au decis să aibă un Crăciun liniștit la reședința lor din Berkshire, în loc de tradiționala familie regală adunată la Sandringham.

Luna trecută, Regina a apărut alături de câțiva alți membri seniori ai familiei regale pentru prima dată de când a început pandemia de coronavirus.

În 2020, ea a petrecut șapte luni – între martie și octombrie – fără a desfășura angajamente publice în afara unei reședințe regale. În acea perioadă, copilul ei cel mare, prințul Charles, în vârstă de 72 de ani, a contractat coronavirus și a prezentat simptome ușoare.

Surse ale Palatului au mai declarat pentru BBC că nepotul ei, prințul William, a dat fost declarat pozitiv în aprilie – deși Palatul Kensington a refuzat să comenteze oficial.

Mesajul de Crăciun al Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a transmis, de Crăciun, un mesaj de susţinere pentru toţi cei care vor petrece singuri celebra sărbătoare. Aceasta le-a spus că nu sunt singuri şi ca pandemia ne-a „apropiat”, în ciuda faptului că a provocat greutăți, adăugând că Familia Regală a fost „inspirată” de oamenii care se oferă voluntari în comunitățile lor.

Vineri, un al treilea vaccin împotriva coronavirusului – produs de compania americană Moderna a fost aprobat. Nu se știe ce vaccin au primit Regina și Prințul Philip. Toate vaccinurile aprobate necesită două doze pentru a oferi cea mai bună protecție posibilă, a doua doză fiind administrată până la 12 săptămâni după prima.

Primul ministru Boris Johnson a declarat că scopul este vaccinarea a 15 milioane de persoane în Marea Britanie până la jumătatea lunii februarie, inclusiv rezidenți și personal de îngrijire domiciliară, personalul NHS din prima linie, toți cei peste 70 de ani și cei care au fost clasificați ca fiind extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *