Prima pagină » Titlurile zilei » Regina Belu și cei 36 de servitori! Managerul de neatins al Spitalului de Copii îi are la degetul mic pe consilierii județeni. Cum îi plătește pe toți de o protejează? – FOTO

Regina Belu și cei 36 de servitori! Managerul de neatins al Spitalului de Copii îi are la degetul mic pe consilierii județeni. Cum îi plătește pe toți de o protejează? – FOTO

03 oct. 2023, 02:00, 13 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

Cei 36 de consilieri județeni ai Iașului, indiferent de partidul din care fac parte, fie PNL, PSD, USR sau PMP, dorm în papuci. Habar nu au că, de luni de zile, secția de radiologie de la Spitalul de Copii nu funcționează, părinții fiind obligați să-și care copiii în brațe de la o unitate la alta, să stea la cozi infernale și să plătească din propriul buzunar pentru un serviciu ce ar trebui să fie gratuit. Managerul de neatins al Spitalului de Copii îi are la degetul mic

Consilierii locali s-au înghesuit pentru a tăia panglica la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, însă când au fost întrebați despre problemele de la unitatea sanitară care este în subordinea Consiliului Județean au ridicat din umeri, spunând că nu știau că, de aproximativ un an de zile, secția de radiologie a spitalului nu funcționează. Cu toate acestea, mizeria a început să pută, iar managerul Alina Belu nu mai poate ascunde sub preș infecțiile, bacteriile și virusurile care stăpânesc spitalul și reprezintă un pericol pentru micuții pacienți.

Managerul de neatins al Spitalului de Copii are spatele asigurat de consilierii județeni

 poză cu Pricope Ovidiu, consilier județean PNL

Habar nu au că de luni de zile secția de radiologie de la Spitalul de Copii nu funcționează, părinții find obligați să-și care copiii în brate de la un spital la altul

Consilierii județeni se încurcă în declarații, deși toți au fost prezenți atunci când la ședințe s-au discutat proiecte de hotărâre, s-au votat și aprobat fondurile pentru Spitalul „Sf. Maria”, au ridicat mâna fără să aibă habar de ceva. O parte dintre ei au dat vina unii pe alții, iar cei mai mulți au afirmat că nu știu despre ce este vorba.

Consilierii județeni nu au nevoie de serviciile de radiologie de la Spitalul de Copii. Deși sunt părinții, nu-i interesează absolut deloc de suferința micuților pacienți și a părinților acestora care nu-și permit să meargă în clinici private pentru a beneficia de radiografii, RMN, CT.

Nesimțirea crasă a consilierilor județeni întrece orice limită. Vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Dangă, a dat vina pe Ministerul Sănătății.

„Din păcate, proiectul care a fost propus printre proiectele europene nu presupunea și dotările spitalului, respectiv dotarea radiologiei și dotarea blocurilor operatorii. Noi am apelat la sprijinul Guvernului, să ne dea, prin intermediul Ministerului Sănătății, bani pentru a face aceste dotări. Spitalul a demarat achizițiile chiar și în lipsa banilor, cu clauză suspensivă, sperând ca promisiunile făcute de la Guvern să fie onorate. Din păcate, banii au venit, dar nu suficienți, a trebuit să identificăm la Consiliul Județean alte surse.

În momentul de față, toate dotările pentru radiologie și pentru blocurile operatorii sunt în curs de furnizare. În această perioadă, pentru că nu puteam închide spitalul, am stabilit cu Spitalul de Neurochirurgie din Iași să preia partea de radiologie în situațiile de urgențe, pe perioada în care încă nu este pusă la punct radiologia de la Spitalul de Copii.

Eu sper ca până la finalul acestui an, când se va finaliza și amenajarea, și dotarea radiologiei, care nu au fost prinse în proiectul european anterior și a necesitat dotări și bani mulți, această inconveniență să dispară, astfel încât să putem spune că avem un spital complet funcțional și pe radiologie, și pe laborator, și pe blocuri operatorii”, a declarat Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Maria Cabalău, consilier județean PNL, a încercat să țină partea managerului Alina Belu, motivând că fondurile pentru modernizarea spitalului nu au inclus și dotarea cu aparatură medicală.

„Din păcate, proiectul de modernizare a Spitalului Clinic de Copii «Sfânta Maria» Iași nu a inclus și amenajarea radiologiei, conform standardelor CNCAN, dotările radiologiei și dotările de bloc operator. Fiind vorba de sume importante, am primit promisiuni de la Ministerul Sănătății și pe baza acestor promisiuni s-au demarat achizițiile cu clauză suspensivă.

Din cele peste 20 mil. lei necesare de la minister s-au primit doar 4,95 milioane, context în care a trebuit să reașezăm prioritățile la CJ pentru a aloca restul de bani, iar echipamentele au început deja să ajungă la Spitalul de Copii. De asemenea, până la finalul acestui an ar trebui să se finalizeze amenajarea radiologiei, conform normelor CNCAN, precum și suplimentul de putere energetică necesar. Până atunci avem sprijinul Spitalului Clinic de Neurochirurgie pentru serviciile de radiologie necesare”, adaugă Maria Cabalău, PNL.

Pe de altă parte, consilierul județean din partea Partidului Mișcarea Populară afirmă că nu este normal ca părinții să plătească servicii medicale pentru copii și a sesizat, de mai multe ori, acest aspect managerului spitalului.

„Nu este în regulă că de atât de mult timp trenează această problemă cu radiologia, de cel puțin șase luni este un contract de colaborare cu Spitalul de Neurochirurgie. Când s-a ridicat problema am înțeles că aparatul respectiv s-a stricat și că ulterior, după ce se vor termina lucrările de modernizare se va cumpăra un aparat nou. Este o situație mult prea complicată pentru mine.

Am făcut și eu câteva sesizări la doamna manager, pentru că acest lucru nu este normal. Doamna manager și-a dat tot interesul. Din punct de vedere economic, nu știu circuitul banilor. La momentul respectiv a zis că face tot posibilul să găsească fonduri pentru achiziționarea unui nou aparat”, susține Radu Ursanu, PMP.

Consilieri județeni care habar nu au cu ce probleme se confruntă micuții pacienți

Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași

Nesimțirea crasă a consilierilor județeni întrece orice limită. Vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Dangă, a dat vina pe Ministerul Sănătății

Antonica Alexa, consilier județean PNL, are nevoie de timp ca să vadă despre ce este vorba la spitalul respectiv, deși în presă se scrie de luni de zile despre mizeria, bătaia de joc și dezastrul de la Spitalul de Copii.

„Nu știam că nu funcționează radiologia la Spitalul «Sf. Maria» din Iași, mă voi informa. Nu mi se pare normal, mai ales când vine vorba despre copii. Dar am nevoie de un răgaz ca să mă pot informa”, transmite Antonica Alexa, PNL.

Nici consilierul Magdalena Lupu, de la PNL, nu are habar de problemele cu care se confruntă pacienții la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean.

„Știu că niște lucruri aveau nevoie de rezolvare prin finanțările Consiliului Județean, că s-au aprobat bănuții pentru acest lucru și urma ca să se facă o achiziție printr-o licitație, nu îmi este la îndemână tema, dar presupun că acesta este motivul. Mai știu că Consiliul Județean susține și a susținut mereu aceste investiții, la Spitalul de Copii sunt Hotărâri de Consiliu și toată echipa a susținut aceste finanțări pentru spital. Investiția este foarte mare acolo, având în vedere că s-a tăiat panglica, merită toate aprecierile conducerea Consiliului Județean și conducerea spitalului. Pentru că se preocupă de toate instituțiile sanitare din județ.

Mă voi informa, mai multe relații vă poate da președintele CJ legat de acest lucru și vicepreședintele CJ. În ceea ce mă privește, știu că am aprobat toate proiectele și pentru radiologia de la Spitalul de Copii”, subliniază Magdalena Lupu.

Patronul FEG, consilier PSD cu state vechi în CJ, spune că problema trebuie rezolvată de Consiliul de Administrație împreună cu Consiliul Județean.

„Eu cred că această situație trebuie adusă la cunoștința Consiliului de Administrație și analizată împreună cu Consiliul Județean. Să se ia măsurile corespunzătoare, normal este să se informeze de către Consiliul de Administrație forumul, există persoane care pot analiza situația de acolo”, declară Cristian Stanciu.

Un alt reprezentant PNL în Consiliul Județean este și Ovidiu Pricope care îi informează pe părinți că trebuie să plătească din propriul buzunar, cel puțin până la sfârșitul anului, servicii de radiologie în clinici private din oraș. Acesta crede că fondurile vor fi alocate la rectificarea bugetară

„Nu s-au alocat suficienți bani de la Ministerul Sănătății pentru acest program, deși s-au solicitat. Urmează să se aloce în continuare bani până la finalul anului, era inclusă amenajarea radiologiei, conform standardelor. Promisiunea este că până la sfârșitul anului va aloca și restul de bani la rectificare bugetară. Din câte știu, dar din discuția cu domnul președinte și cu vicepreședintele care are în subordine spitalele am primit informația că nu s-au alocat suficienți bani și noi suntem nemulțumiți”, spune Ovidiu Pricope.

Bogdan Mihail, consilier județean USR, crede că vina aparține managerului care ar trebui să ia măsuri urgente pentru a rezolva problema.

„Desigur, este o situație inacceptabilă și trebuie trași la răspundere cei de la management. Spitalul ar trebui să ia urgent măsuri pentru prevenirea și răspândirea infecțiilor din spital, de altfel, USR a fost tot timpul pentru creșterea calității actului medical, atât în județ, cât și la nivelul național. Ne-a întristat recenta scădere a fondurilor pentru spitalele din România. Abordarea trebuie privită la un nivel mai înalt decât doar Consiliul Județean, nu este scuzabil pentru Spitalul «Sf. Maria» și o să depunem ceva interpelări, pentru a vedea cine este responsabil pentru această stare de fapt”, declară Bogdan Mihail, USR.

Deși ieșenii plătesc salariul a 36 de consilieri județeni, mulți dintre aceștia nu s-au deranjat să răspundă la telefon. Lucru ce arată faptul că managerul de neatins al Spitalului de Copii, Alina Belu, are spatele asigurat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Consiliul de Admnistratie cu un președinte blatist care face trafic de influență de ani de zile este obligat sa constate neregulile semnalate de presă și sa facă raport către consilierii județeni care trebuie să demită fufa . Președintele CA face taman invers, o acoperă pe Belu, se face ca nu aude și nu vede, o învață cum să astupe gura salariaților, cum sa scape de cei incomozi prin comisii de disciplină….Nenorocitul asta de la CA împreună cu încă doi membri ii Votează toate solicitările ilegale și consimt la degradarea unitatii și a relațiilor cu cadrele medicale. E o atmosfera imposibilă, medicii sunt terorizați de văcușteanca asta supravegheat din spate de președintele CA

  • BAM, BAM!
    Votati pnl, votati pricope un TARANETE OBOST, votati cabalau o mare DUAMNA a politicii din podu ros, votati danga un ZEFLEMIST fara pereche, votati serban sa va cante in continuare la PIAN PE PEPT!

  • Confirm că la spitalul nostru a fost instaurata teroare de ceva timp. Normal ca președintele CA unul care se spune că a lucrat pe la securitate este vinovatul numărul 1. Pai fără “ concursul “ regizat de CA sub conducerea lui managera trebuia sa fie dr Dobrescu așa a anulat rezultatele până a ieșit biochimista asta impertinenta. După asta tot CA -ul ii îngăduie toate deciziile iresponsabile luate doar pentru a frauda banul public prin licitații trucate iar lidero maxim de la CA o sfătuiește sa întrețină atenția abătută spre scandaluri interne iar prin spate sa spele banii publici prin licitații trucate ordonate de la CJ. Acum se pregătește marea bombă cu noua cladire de 12 niveluri și 3 subsoluri plus dotarile ce vor veni ( a obținut PUZ acum câteva zile și va da drumul curând la licitații trucate ) Sunt multe de spus de madam Beirut ( așa ii spun cadrele medicale ) și el lidero de la CA ….

  • Alinuța este top…Cu 35 odată sau pe rand ?

  • Alinuța , Alinuța știi că ai venit cum ai venit pe funcție și acum o faci pe-a nebună,te dai la cadrele medicale? Măi fată noi te ducem la PRIPON și pe tine și pe susținătorii tai din CA și CJ . Acel președinte CA un pensionar de la securitate să își vadă de viața și de familia sa nu de relațiile salariaților cu managera pe care culmea tupeului tot el ne-a băgat-o pe gât eliminând candidații soecialisti. Președintele asta de CA chiar se crede buricul pământului, el e alfa si omega in Iasi, el face si desface totul ? Cred ca mai sunt instituții ale statului care sa fie interesate de indivizi de teapa ăstuia care face trafic de influența si abuzuri după abuzuri pentru a tine țoapă asta in funcție ca așa i s-a ordinar de la CJ cum știe tot spitalul.

  • Interesant e ca printre consilieri sunt și din domeniul medical-nemenționati in articol.Madam Pricop-sefa OAMMGR și Dl.Socolov-sef comisie medicală…la CJ.Poate ăștia meritau întrebați primii,dar,mno…

  • Stati linistiti. acelasi lucru se intamapla si la CFR. Dar atat timp cat stam cu capul in nisip ca strutii asta vom pati

  • MUE la Consiliul de Administrație, numai și numai șnapani ăștia sunt vinovați de debandada asta și de furturile ordinare din spital
    ARESTAREA CA in regim URGENT singura soluție

  • Cine va face ca mine,ca mine va ajunge.Am înțeles ca dosarele sunt mult și groase pentru Alina Cimitir

  • Încă nu v-a dat in judecată?….eu aș face-o că prea stați la șantaj!!! Hai, ștergeți-mi comentariul….

  • Cat mai poți plăti Smarando ?

  • Toate aceste golanii de la nivel local trebuie prezentate si in presa din Bucuresti.
    In plan local se stiu toti cu toti si nu se v-a rezolva nimic, niciodata.

  • Vasilică fără frica

    Exemple de comisii de disciplină care sunt făcute „la comandă” și nu pe corectitudine, aveți?

  • In final a dat cu 👄💋🫦

    Si cand imi aduc aminte cat s-a chinuit Sorinel Afloarei sa o “satisfaca” pe Alina…. El si asa e mic, abia a reusit sa urce pe ea. Si la final ce sa vezi: grozavie: era cucul asa mic ca abia daca atingea labiile doamnei bioinginer 😂

  • Nu stiu pe ceilalti 35, dar pe Alexe cu siguranta l-a platit in tabla. La puscarie borfasule!!!

  • Jurnalistul nu a definitivat investigația: la ce cabinet de radiologie merg pacienții? Cine îi trimite și cine recomanda acel cabinet?

  • Koyu de președinte CA trebuie sa înfunde PUSCARIA

  • cata mizerie puteti scrie ? sunteti penibili

  • Niste slugoi subordonati politic.Ar trebui dati la cosul de gunoi,daca nu la puscarie.Nesimtiti care-si fac propriile interese,calcand peste cadavre.

  • O gasca de penelisti neciopliti,tabluiti cu tabla zincata.

  • Din PNL au rămas doar penele.Alinuța Belu Ba sapa cimitirelu.Infecția nosocomială e cea mai nasoala,se Răscoala
    Tagma Medicala.

  • Se lasă seara-n cimitirul Belu
    Vine Pilă să-și facă apelul
    Dangă, Tablă și cu Sorinel
    Sunt pupați in kuuur de Dănuț nițel
    Hai Alina lupta pentru noi
    Să ne dai la toți pielea înapoi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`