Prima pagină » Sanatate » Regim de slăbit. 10 principii de bază ale unei alimentații sănătoase și echilibrate

Regim de slăbit. 10 principii de bază ale unei alimentații sănătoase și echilibrate

27 apr. 2023, 13:23,
în Sanatate

Căutați un regim de slăbit, care să vă ajute să stați departe de kilogramele în plus pe termen lung? Ei bine, ați nimerit cum nu se poate mai bine. În acest articol, v-am pregătit cele zece principii de bază ale unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Fiindcă ne pasă de modul în care arătăm și ne simțim, trebuie să luăm în considerare o alimentație adecvată. Mâncatul corect vă va ajuta să vă mențineți corpul sănătos și vă va permite să pierdeți în greutate fără a vă pune viața în pericol. Nu este sănătos și este bine cunoscut faptul că dietele accidentale tind să elimine anumite grupe de alimente și să creeze un sentiment constant de foame, lucru care nu aduce niciun beneficiu pe termen lung.

Pentru a rămâne la dietă, trebuie să știți ce alimente puteți mânca și cum să le combinați pentru ca regimul să funcționeze. Tocmai de aceea, vă invităm să urmați sfaturile pe care vi le-am pregătit în rândurile următoare.

Regim de slăbit. Sfaturi pe care trebuie să le urmați pentru un rezultat de durată

Primul și cel mai important principiu pe care trebuie să-l urmați, atunci când țineți un regim pentru slăbit este mâncatul atunci când vă este foame sau la orele stabilite. Mâncatul haotic este responsabil de toate acele kilograme nedorite, de care vreți să scăpați cât mai repede. De asemenea, nu uitați să beți doi litri de apă pe zi, pentru a vă menține hidratați.

Un alt principiu care trebuie respectat de toate persoanele care își doresc să slăbească este următorul: beți un ceai de plante după fiecare masă principală, pentru a ajuta la digestia alimentelor. Mâncați în fiecare zi fructe, fiindcă sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. La fel și legumele, dacă sunt consumate înainte de masă sau sunt introduse în salate.

De asemenea, pentru detoxifiere și hidratare, beți cât mai multe fresh-uri sau smoothie-uri. Consumați, de câte ori aveți ocazia, alimente organice, deoarece sunt mult mai bogate în nutrienți.

Principiul potrivit căreia trebuie să consumați semințe crude și nuci, este foarte important, deoarece aceste alimente conțin minerale, calciu, magneziu, zinc și Omega 3, cu efecte benefice asupra organismului.

Limitați consumul de făină albă, zahăr sau grăsimi hidrogenate și apelați la suplimente alimentare, care să vă ofere energia de care aveți nevoie pe parcursul unei zile.

Cum puteți să slăbiți în mod sănătos

Dacă vreți să știți cum să slăbiți rapid, sfaturile pe care le oferim în continuare vă pot ajuta. Un stil de viață pe termen lung vă va ajuta să vă mențineți în formă și să vă bucurați de beneficiile unei pierderi sănătoase în greutate. Este înțelept să vă concentrați asupra modificărilor în greutatea corpului vostru. Prin urmare, puteți lua în considerare, desigur, următoarele sfaturi pentru a pierde în greutate în mod corespunzător.

Stabiliți-vă obiective realiste! Înainte de a începe o dietă, stabiliți câte kilograme trebuie să slăbiti pentru a nu vă expune la diverse probleme de sănătate. Obiectivele pe termen scurt vă ajută să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate.

În același timp, puteți folosi un jurnal pentru a înțelege ce, cât și când mănâncați. Acordarea atenției la dieta voastră vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

O dietă sănătoasă presupune, totodată, să acordați atenție dimensiunilor porțiilor. Aveți grijă cât mâncați și acordați o atenție deosebită nevoilor corpului vostru.

Încercați să reduceți cantitatea de zahăr, sare și grăsimi și înlocuiți-le cu gustări sănătoase. Între mese, puteți mânca fructe, cereale integrale sau legume care vă ajută să vă simțiți plini. Amintiți-vă că o alimentație sănătoasă și activitatea fizică se completează reciproc și sunt factori esențiali în menținerea unei greutăți optime și a unui stil de viață sănătos.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024