Prima pagină » Sanatate » Regim alimentar pentru scaun cu sânge. Alimentele recomandate de specialiști

Regim alimentar pentru scaun cu sânge. Alimentele recomandate de specialiști

30 ian. 2023, 12:00,
în Sanatate

Tot mai multe persoane care suferă de constipație încearcă să se alimenteze după un regim alimentar pentru scaun cu sânge. Constipația, hemoroizii, toată lumea a experimentat cel puțin o dată simptomele neplăcute și dureroase ale acestor tulburări intestinale comune. Tulburările regulate și prelungite ale scaunelor, lipsa acestora timp de mai mult de trei zile, duc la formarea hemoroizilor și a fisurilor rectale.

Hemoroizii și fisurile anale inflamate sângerează și provoacă probleme mari. O dietă adecvată și o nutriție echilibrată pentru hemoroizi și constipație pot ajuta la prevenirea și ameliorarea semnificativă a bolii. Se știe că un consum excesiv de alimente proteice și un aport inadecvat de lichide în diferite stadii ale hemoroizilor și ale constipației duce la apariția dopurilor fecale. Scaunul întărit nu numai că afectează circulația sângelui în vasele de sânge ale anusului, făcând astfel hemoroizii mai mari, dar, în unele cazuri, duce și la inflamarea, sângerarea și infectarea lor.

Regim alimentar pentru scaun cu sânge. Ce poți mânca atunci când ai hemoroizi sau constipație

Pentru persoanele care suferă de hemoroizi, dieta devine unul dintre cei mai importanți factori în tratarea bolii. Aceasta este eficientă nu numai în stadiul acut și în perioada postoperatorie, ci și în scopul prevenirii și remisiunii bolii.

Astfel, o dietă corect concepută trebuie să includă neapărat o cantitate mare de apă și alimente bogate în fibre, care stimulează intestinele și are un ușor efect laxativ.

Atunci când compuneți un meniu pentru fiecare zi, ar trebui să vă concentrați asupra alimentelor care sunt rapid digerate și care stimulează astfel activitatea motorie a colonului. Doar o astfel de dietă va reuși să normalizeze funcționarea stabilă a tractului digestiv. Printre astfel de alimente se numără cerealele, precum orz, hrișcă, fulgi de ovăz și orzul perlat. Acestea se gătesc în apă sau lapte, cu adaos de puțin unt.

Fibrele vegetale, precum legumele, îndeosebi dovleacul, sfecla roșie, morcovul, conopida, roșiile, castraveții sunt esențiale atunci când urmezi un regim pentru constipație. De asemenea, și fructele, precum mere dulci, prune, caise, piersici, banane, pere, cătină, fructe uscate sunt recomandate în timpul dietei.

Ce să incluzi în dieta ta pentru a reuși să uiți definitiv de acest deranj

În dietă este necesar să incluzi ierburi proaspete, alge marine și fructe de pădure. Legumele trebuie consumate crude cel puțin o dată pe zi, gătite la aburi, la cuptor sau folosite în supe. Trebuie să se înțeleagă că dieta vegetală este cea care stă la baza dietei pentru hemoroizi și constipație, pentru că favorizează mișcarea intestinelor.

Carnea trebuie consumată doar de curcan și de pui. Păsările de curte curățate de piele și grăsime pot fi consumate fierte, la cuptor sau la aburi. Sunt permise conservele, legumele umplute, cu condiția ca acestea să nu fie prăjite în ulei.

Din pește puteți să pregătiți zander, cod, știucă sau pollock. Lista produselor din pește poate fi extinsă. Uleiuri vegetale precum cel de dovleac, ulei de semințe de in, ulei de cedru, ulei de cătină de mare sunt extrem de benefici în caz de manifestarea unui scaun cu sânge. Incluzând aceste uleiuri în dieta zilnică timp de o săptămână, contribuiți la protejarea mucoasei rectului, aveți un efect de învăluire și îi îmbunătățiți funcția motorie.

Un regim alimentar pentru scaun cu sânge include și produse lactate kefir, iaurt și lapte acru. Consumul de produse lactate autorizate, îmbogățite cu bifidum și lactobacili, ajută la normalizarea microflorei intestinale și la evitarea constipației. Produsele de panificație sunt permise, doar pâinea uscată din grâu dur, fără adaos de drojdie trebuie evitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`