Prima pagină » Sanatate » Regim alimentar pentru diaree. Cum poți ameliora rapid disconfortul?

Regim alimentar pentru diaree. Cum poți ameliora rapid disconfortul?

02 ian. 2023, 16:08,
în Sanatate

Regimul alimentar pentru diaree este crucial în tratamentul disconfortului. Unele alimente pot ajuta la ameliorarea simptomului, în timp ce altele pot înrăutăți situația. Pentru a ameliora diareea, este indicat să mâncați alimente moi, simple, care sunt ușor de digerat și care vor ajuta la absorbția excesului de apă din scaun.

Printre acestea se numără, fulgi de ovăz, terci de orez, banane, orez alb simplu, pâine sau pâine prăjită și cartofi fierți. Aceste alimente pot fi utile mai ales în prima zi de tratament al diareei. Consumul frecvent al acestor alimente, în cantități mici, pe parcursul zilei, va contribui la îmbunătățirea funcției sistemului digestiv.

Regim alimentar pentru diaree. Câtă apă trebuie să consume pacientul?

Alimentele probiotice, cum ar fi iaurtul și chefirul, pot ajuta în unele cazuri, dar uneori pot irita și mai mult sistemul digestiv. Lichidele sunt vitale pentru recuperare. Persoanele cu diaree ar trebui să bea multă apă. Astfel, acestea ar trebui să bea o cană de apă în plus în timpul zilei după fiecare defecare.

Consumul de lichide din abundență ajută la prevenirea deshidratării și la eliminarea toxinelor din organism. Cu toate acestea, pe lângă apă, organismul pierde și minerale și electroliți. Pentru a le reface, este indicat să consumați supă de bulion, apă cu electroliți și băuturi sportive.

Multe alimente pot provoca o iritație a sistemului digestiv și pot crește severitatea diareei. Printre acestea se numără alimentele picante, alimentele prăjite, dulciurile și alimentele cu îndulcitori artificiali, alimentele bogate în fibre, ceapa și usturoiul.

Nu este recomandat să consumați legume crude, alimentele care provoacă gaze în intestin. Printre acestea se numără varza, broccoli și conopida, citricele, carnea grasă, inclusiv carnea de porc și de vițel, și produsele lactate. De asemenea, trebuie evitate băuturile carbogazoase, precum cele care conțin cofeină și alcool.

Cum să-ți ajuți organismul să facă față deranjului. Timpul necesar pentru a scăpa de acesta

În plus față de dietă, medicamentele fără prescripție medicală sunt utile pentru gestionarea diareei. De asemenea, persoanele cu diaree trebuie să se odihnească suficient, deoarece situațiile de stres pot agrava situația. Activitatea fizică poate duce la un risc mai mare de deshidratare și trebuie limitată.

Spitalizarea este necesară în cazul în care se găsește sânge sau mucus în scaun, însoțit de febră. Cazurile severe de diaree pot necesita, de asemenea, spitalizare și administrarea intravenoasă de electroliți. Diareea la copii necesită o atenție specială. Dacă un copil prezintă semne de deshidratare, solicitați imediat ajutor medical. Simptomele includ uscăciunea gurii și pierderea în greutate.

Multe cazuri de diaree durează doar câteva zile și sunt bine controlate prin tratamente la domiciliu. O dietă simplă, creșterea aportului de lichide și utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală, după caz, pot ajuta la reducerea rapidă a severității simptomului. În cazurile în care organismul nu răspunde la aceste tratamente, merită să consultați un medic după 2-3 zile.

Atunci când urmezi un regim alimentar pentru diaree trebuie să știi factul că și cartofii, kissel-ul și alte alimente bogate în amidon sunt recomandate de către specialiști. Acestea au un efect învelitor și calmează peretele intestinal, ajutând la stoparea diareei. Fructele de pădure, precum afine, cireșe, cireșe de pasăre sau mure negre au același efect. Acestea conțin ingrediente fortifiante care ajută la calmarea și etanșarea peretelui intestinal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`