Prima pagină » Local » „Regele asfaltului” din județul Iași a dat lovitura! Ioan Echimov a întors o licitație de 1,2 milioane de euro în propriul fief. Scandal pe asfaltarea mai multor străzi din orașul Târgu-Frumos

„Regele asfaltului” din județul Iași a dat lovitura! Ioan Echimov a întors o licitație de 1,2 milioane de euro în propriul fief. Scandal pe asfaltarea mai multor străzi din orașul Târgu-Frumos

09 sept. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Scandal uriaș pe asfaltarea unor străzi din orașul Târgu-Frumos! Ioan Echimov, patronul firmei Eky Sam SRL, a contestat la CNSC o licitație de 1,2 milioane de euro. Cel care a prins contracte de zeci de milioane de euro din județul Iași în ultimii ani, a reușit să întoarcă licitația derulată în urbea din care provine

Ioan Echimov, patronul firmei Eky Sam SRL, s-a arătat nemulțumit de o situație apărută tocmai în zona sa natală, orașul Târgu-Frumos. Primăria Târgu-Frumos a demarat o licitație pentru asfaltarea unor străzi din oraș, valoarea procedurii fiind de 6 milioane de lei (1,2 milioane de euro). Licitația a atras mai multe oferte, câștigătoare fiind declarată societatea CTT Construcții Safe SRL, din localitatea Dobreni, județul Neamț. Cu toate acestea, firma lui Echimov a depus o solicitare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), unde a avut în cele din urmă câștig de cauză.

Scandal la Târgu-Frumos pe asfaltarea străzilor din oraș

Eky Sam SRL a contestat procedura făcută de Primăria Târgu-Frumos prentru asfaltarea străzilor Unirii, Nucărie, Măicuța, Ogorului și Lunca Bahluieț, care a ajuns la societatea din județul Neamț.

„Contestația nr. 365/02.08.2021 a fost înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și a fost formulată de SC Eky Sam SRL, cu sediul în Târgu-Frumos, împotriva rezultatului procedurii de atribuire emis de către orașul Târgu-Frumos, în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având drept obiect reabilitare străzi prin asfaltarea acestora: Unirii, Nucărie, Măicuța, Ogorului și Lunca Bahluieț”, se arată în adresa CNSC.

Firma lui Echimov a ajuns la CNSC și cu alte licitații de asfaltare.

Scandal uriaș pe milioanele de la Primăria orașului Târgu-Frumos

Conform CNSC, Eky Sam SRL a susținut că oferta competitorilor trebuie anulată, iar totul reluat de la bun început.

„S-a solicitat admiterea contestației cu consecința anulării în parte a raportului procedurii și a actelor anterioare și subsecvente prin care oferta depusă de SC CTT Construcții Safe SRL a fost declarată acceptabilă, conformă și câștigătoare a procedurii de atribuire. S-a solicitat și admiterea cererii de detaliere / dezvoltare a motivelor de neconformitate, într-un termen rezonabil, de minimum 3 zile, după studierea dosarului achiziției, urmând a comunica această detaliere tuturor părților implicate în procedura din fața Consiliului”, se mai arată în adresa CNSC.

Dispută între Primăria Târgu-Frumos și firma lui Ioan Echimov

În contestație, Echimov lasă de înțeles că a avut un conflict și cu Primăria condusă de Ionel Vatamanu.

„S-a solicitat și repunerea în termenul de a detalia / motiva prezenta contestație, având în vedere refuzul autorității contractante de a pune la dispoziție părți relevante din dosarul achiziției; obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire, prin reevaluarea ofertei depusă de SC CTT Construcții Safe SRL în conformitate cu prevederile legale și în condițiile statuate în decizia ce se va pronunța”, se mai arată în documentele CNSC.

Amintim că tot la CNSC a ajuns și licitația pentru lotul 3 din axa rutieră Iași – Suceava, unde Echimov poate pierde aproape 20 de milioane de euro.

Oferta câștigătoare va fi reevaluată

CNSC a dispus reevaluarea ofertei celor din județul Neamț, totul la cererea lui Ioan Echimov, patronul firmei Eky Sam SRL.

„Admite contestația formulată de SC Eky Sam SRL în contradictoriu cu orașul Târgu-Frumos, iar, pe cale de consecință, respinge ca nefondată cererea de intervenție formulată de SC CTT Construcții Safe SRL, anulează raportul procedurii și actele subsecvente și dispune reevaluarea ofertei declarate câștigătoare cu respectarea documentației de atribuire, a legislației incidente și a motivării aferentă prezentei, în termen de 10 zile de la comunicare”, au mai spus reprezentanții CNSC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *