Prima pagină » Actualitate » Refugiații din Ucraina au curățat plaja din Mamaia! Nu au suportat să vadă atâtea gunoaie – FOTO, VIDEO

Refugiații din Ucraina au curățat plaja din Mamaia! Nu au suportat să vadă atâtea gunoaie – FOTO, VIDEO

25 mart. 2022, 10:21,
în Actualitate

Mai mulţi români au găzduit în propriile locuințe un grup de refugiați din Ucraina. Aceștia au fost surprinşi de faptul că pe plaja din Mamaia de Nord zac ”munți” de gunoaie. Fără să le zică cineva, aceștia au cumpărat materialele necesare din proprii bani și au igenizat plaja.

Vă aducem aminte faptul că sute de mii de refugiați din Ucraina au intrat în România de la începutul războiului din Ucraina. Vasile Dîncu, ministrul Apărării a povestit că statul român a alocat sute de milioane de euro pentru aceștia.

Refugiații din Ucraina au curățat plaja din Mamaia

În staţiunea Mamaia Nord sunt 47 de refugiați din Ucraina care stau într-un bloc de la marginea mării. Oamenii cu suflet nu i-au putut lăsa pe aceștia să stea afară așa că i-au primit. Din grupul de 47 de persoane, un număr de 20 de persoane printre care și copii au observat faptul că pe plajă de lângă blocul în care locuiesc sunt ”munți” de gunoaie. Pentru a răsplăti într-un fel ajutorul pe care l-au primit și pentru că nu suportau să vadă plaja insalubră, grupul de refugiați și-au achiziționat, din propriile fonduri, lucrurile necesare pentru igienizare cum ar fi saci de gunoi sau mănuși, potrivit dobrogealive.

În doar o singură zi, refugiații au strâns gunoaiele de pe plaja din Mamaia Nord. Printre deșeurile colectate în câțiva zeci de saci se numără inclusiv materiale de construcții. La acțiunea de igienizare au participat și copii. Nu toți ucrainienii au fost norocoși și au putut să iasă din Ucraina. În țară au mai rămas câteva milioane de persoane care fac față cu greu bombardamentelor trupelor ruse. Pe imaginile prezentate la nivel internațional putem vedea disperarea copiilor, femeiilor dar și a bărbaților. Sunt mii de clădiri distruse, iar populația din anumite zone de conflict este privată de apă potabilă dar și de alimente. Mai multe misiuni umanitare au ajuns în Ucraina, dar unele dintre ele, conform autorităților ucrainiene, au fost atacate de ruși.

Cât a cheltuit statul român pe refugiații din Ucraina

Statul român a cheltuit sume consistente de bani pentru refugiații din Ucraina care au ajuns în România. Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale a declarat pentru un post de televiziune că potrivit datelor oficiale, România a cheltuit sute de milioane de euro. Banii care ar fi în jurul sumei de 200 de milioane de euro sunt asigurați de România din fondurile proprii. Ministrul a vorbit și despre faptul că Uniunea Europeană va trimite tranșe de bani pentru țară. În altă ordine de idei, ministrul a felicitat efortul românilor obișnuiți care au ajutat cu ce pot pe cei care au fugit din calea războiului:

(…)Noi am cheltuit până acum, cred, mai ales Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății sau Ministerul Familiei, câteva sute de milioane de euro. Până acum au fost cheltuiţi în jur de 200 de milioane de euro, cred. S-a ajuns la această sumă. Europa a promis că ajută dar deocamdată sunt bani din efortul statului român. (…) explica Vasile Dîncu într-o emisiune TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *