Prima pagină » Actualitate » Reforma sistemului medical din România. Nelu Tătaru: „Performanța trebuie plătită, salariul este același pentru un medic cu 100 de operații și pentru altul fără nicio intervenție”
Reforma sistemului medical din România. Nelu Tătaru: „Performanța trebuie plătită, salariul este același pentru un medic cu 100 de operații și pentru altul fără nicio intervenție”

Reforma sistemului medical din România. Nelu Tătaru: „Performanța trebuie plătită, salariul este același pentru un medic cu 100 de operații și pentru altul fără nicio intervenție”

09 dec. 2021, 16:17,
în Actualitate

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a afirmat astăzi, 9 decembrie 2021, faptul că va fi extrem de dificil ca pacientul să fie în centrul sistemului medical atât timp cât se discută destul de greu şi pe la colţuri de asigurări complementare, costuri suplimentare şi coplată. Mai mult decât atât, oficialul consideră că performanţa trebuie plătită în sistemul medical, menţionând că în momentul de față salariul este acelaşi pentru un medic care efectuează 100 de operaţii într-o lună şi pentru unul fără nicio intervenţie chirurgicală.

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că sistemul medical a încercat o reformă în anul 2010, aceasta având loc în contextul unei crize economice.

“Sistemul sanitar a încercat o reformă în 2010, se încerca o reformă a sistemului medical românesc în componenta vădită atunci a unei crize economice prin care trecea inclusiv ţara noastră. Cred că componenta medicală trebuie să fie adaptată necesităţilor, solicitărilor de asistenţă medicală din zona respectivă. Vorbeam de o finanţare. Atât timp cât o să vorbim destul de greu şi pe la colţuri de asigurări complementare, de costuri suplimentare, de coplată, cred că ne va fi un pic cam greu ca pacientul să beneficieze sau să fie într-adevăr în centrul sistemului şi marja financiară, absolut necesară şi corectă apreciată să ajungă la acea asistenţă medicală pe care trebuie să o acordăm acelui pacient. La fel cum susţin cu tărie că performanţa trebuie să fie plătită în sistemul medical românesc, iar în acest moment că operezi 100 de pacienţi într-o lună sau operezi doi sau niciunul, salariul este acelaşi”, a afirmat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, declarații privind valul cinci în România

Nelu Tătaru a declarat faptul că există posibilitatea ca în lunile ianuarie-februarie 2022, România să se confrunte cu un val cinci „destul de agresiv”, în contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 este mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *