Prima pagină » Sanatate » Reflexoterapie talpă. În cazul căror boli este recomandată procedura

Reflexoterapie talpă. În cazul căror boli este recomandată procedura

04 mai 2022, 11:22,
în Sanatate

Efectuarea reflexoterapiei la talpă este o metodă eficientă de tratament. În cadrul procedurii un efect terapeutic pozitiv și o eficiență ridicată sunt obținute prin acțiunea acelor, curenților și a altor metode asupra punctelor bioactive ale corpului.

Reflexoterapia este cea mai veche metodă de tratament. Fiecare organ al corpului uman corespunde unor zone speciale de pe piele care sunt asociate în mod reflex cu acesta. Această metodă de medicină orientală este foarte eficientă și a fost confirmată ca rezultat al studiilor clinice.

grafica persoana care se tine de talpa piciorului din cauza durerilor

Persoanele în vârstă aplică tratamentul pentru a ameliora consecințele accidentelor vasculare cerebrale

Reflexoterapie talpă. Tipurile de proceduri și efectele acestora

Una dintre cele mai folosite proceduri de reflexoterapie la talpă este acupunctura. Procedura presupune impactul acelor asupra punctelor reflexe în care se află canalele „energiei vitale”. Tehnica îmbunătățește circulația sângelui, normalizează echilibrul hormonal, îmbunătățește aspectul și ameliorează durerea provocată de nevralgie intercostală.

O altă metodă de tratament, extrem de apropriată de acupunctura este eresopunctura. Aceasta reprezintă un masaj prin presopunctură. În care degetele terapeutului de masaj acționează asupra punctelor dorite de pe suprafața corpului.

Unul dintre cele mai preferate de pacienți proceduri este auriculoterapie. Un tip de tratament de acupunctură în care impactul asupra organelor interne este doar prin punctele auriculare. Această terapie este extrem de apropiată de EHF-reflexoterapie, terapie milimetrică. Metoda de tratament este folosită pentru a scăpa de durerea de spate, de coloană și de genunchi chiar. Aplicând această metodă de tratament, pacientul reușește restaurarea sistemelor funcționale folosind radiații electromagnetice netermice.

medic care efecueaza o reflexoterapie la talpa unei persoane

Unul dintre cele mai preferate de pacienți proceduri este auriculoterapie

Electrocupunctură sau reflexologie cu microcurent este, de asemenea, unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a scăpa de disconfortul din talpă. Metoda presupune corectarea tulburărilor sistemului nervos central prin impactul impulsurilor electrice ultra-mici asupra zonelor creierului.

O procedură mai modernă și în pas cu secolul în care trăim este reflexologie laser, mai exact fotopunctură. Cu siguranță majoritatea știu că aceasta reprezintă expunerea la un fascicul laser de putere redusă fără a deteriora integritatea pielii. Pe când fonopunctură, presupune expunerea la un dispozitiv cu ultrasunete cu anumiți parametri tehnici. Această procedură este adesea combinată cu fonoforeza. Gama de influență a reflexologiei asupra corpului uman este atât de largă încât este imposibil să enumerăm toate bolile care pot fi vindecate cu ajutorul acestor proceduri.

Rezultatele înregistrate de procedură în tratamentul mai multor boli

Reflexologia și acupunctura arată rezultate bune în tratamentul nevrozelor și tulburărilor în activitatea sistemului nervos central în tălpi. Această metodă de vindecare este recomandată și persoanelor care au suferi de TBI. Astfel, reflexologia luptă împotriva consecințelor TBI, durerilor de cap, durerilor la nivelul coloanei vertebrale și articulațiilor.

Procedura este indicată și în caz de obezitate, alcoolism și hipertensiune. Uneori, medicii recomandă tratamentul dat pentru a scăpa de tulburări ale sistemului genito-urinar, precum și în cazul unor boli bucale și de piele, precum gingivita, parodontita și stomatita sau eczema.

grafica persoana care se tine de talpa piciorului din cauza durerilor

Reflexologia și acupunctura arată rezultate bune în tratamentul nevrozelor și tulburărilor în activitatea sistemului nervos central în tălpi

Persoanele în vârstă aplică tratamentul pentru a ameliora consecințele accidentelor vasculare cerebrale. Adesea, metodele de reflexoterapie sunt combinate cu terapia medicamentoasă. Metodele de reflexoterapie s-au dovedit eficiente în tratamentul obezității și excesului de greutate. O metodă individuală de tratament este determinată de medic după consultarea și studiul caracteristicilor organismului.

Astfel, o reflexoterapie la talpă te va ajuta să scapi de problemele supraponderale. Cele din urmă pot fi uneori asociate cu perturbarea funcționării oricăror organe și sisteme, precum și dezechilibru hormonal. După determinarea cauzei bolii, specialistul stabilește cele mai eficiente modalități de a o influența. Este bine să știi că poate fi suficient să activați punctele lobului urechii sau piciorului pentru a regla metabolismul.

medic care efecueaza o reflexoterapie la talpa unei persoane

Reflexoterapia este cea mai veche metodă de tratament

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024