Prima pagină » National » Referindu-se la extrădarea în România a doi fugari, Alina Gorghiu spune că „Ministerul Justiției aduce gunoaiele din societate înapoi în țară”
Referindu-se la extrădarea în România a doi fugari, Alina Gorghiu spune că „Ministerul Justiției aduce gunoaiele din societate înapoi în țară”

Referindu-se la extrădarea în România a doi fugari, Alina Gorghiu spune că „Ministerul Justiției aduce gunoaiele din societate înapoi în țară”

08 aug. 2024, 23:59,
în National

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a afirmat joi, într-o scurtă înregistrare video publicată pe pagina ei de Facebook, că „Ministerul Justiției aduce gunoaiele din societate înapoi în țară”, referindu-se la extrădarea în România a doi fugari care au fost condamnați la închisoare pentru infracțiuni sexuale.

„Dragii mei, Ministerul Justiției aduce gunoaiele din societate înapoi în țară. Pe lângă aceasta, ajutăm victimele infracțiunilor sexuale, le informăm cu privire la legislația în vigoare și cu felul în care pot să se apere. Aducem doi fugari în România care au comis abuzuri sexuale contra femeilor și care trebuie efectiv să răspundă pentru faptele lor stând în pușcăriile din România. Îi cheamă Vulpe Ionel Cătălin, care a fost condamnat pentru viol și proxenetism la 10 ani închisoare și ajunge diseară în țară, și Preda Cristian, care a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism și spălare de bani la 5 ani și 4 luni de închisoare (și care) a fost adus dimineață în România. Aici își vor executa pedeapsa și toți ca ei vor păți la fel. Aici își vor executa pedeapsa și toți ca ei vor păți la fel”, a precizat ministrul.

Ministrul Justiției anunțase aducerea în țară a altor doi fugari

La finalul săptămânii trecute, ministrul Justiției anunțase aducerea în țară a altor doi fugari.

„Trafic de droguri şi proxenetism. Acestea sunt infracţiunile pentru care au fost condamnaţi doi dintre fugarii aduşi aseară în ţară”, a afirmat sâmbătă, Alina Gorghiu, într-o altă postare pe pagina ei de Facebook.

Conform ministrului, este vorba despre Zvîncă Ştefan Constantin, adus din Belgia, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare, pentru trafic de droguri, şi de Dâmbu Viorel, adus din Italia, condamnat la 5 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru proxenetism.

„Cei doi sunt încă un exemplu al falsei credinţe că se poate scăpa de justiţia din România”, a mai scris sâmbătă Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *