Prima pagină » Economic Local » Reduceri în acest weekend la biletele de tren care circulă în stațiunile montane
Reduceri în acest weekend la biletele de tren care circulă în stațiunile montane

Reduceri în acest weekend la biletele de tren care circulă în stațiunile montane

03 ian. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Potrivit informațiilor furnizate de CFR Călători, de vineri până duminică inclusiv, pentru trenurile InterRegio care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia-Brașov și retur, dar și spre Vatra Dornei, se aplică reduceri substanțiale la biletele de călătorie. Acestea se aplică numai la tariful de transport integral și la tariful de copil, la vagon clasa a 2-a și nu se cumulează cu alte discount-uri acordate. Pentru perioada de weekend, tariful de rezervare a locului este opțional pentru toate tipurile de legitimații, dar la cumpărarea online acesta se achită automat.

Reduceri cuprinse între 15 și 35 la sută

Biletul de weekend este o legitimație de călătorie care se emite pentru o singură persoană, la același rang de tren- Regio, Interregio, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasă sau cușetă)- și aceeași rută, pe distanțe de până la 1.000 kilometri. Acest bilet nu dă dreptul la întreruperea călătoriei, iar reducerile nu se cumulează cu alte reduceri. Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului la vagoanele de clasa 1 și a 2-a. Pasagerii pot alege numărul de weekenduri dintr-o lună (2, 3 sau 4) și beneficiază de reduceri astfel: 35 la sută pentru 4 weekenduri, 25 la sută pentru 3 weekenduri și 15 la sută pentru 2 weekenduri.

Reduceri de 50 la sută pe baza cărții VSD

VSD este o legitimație de călătorie nominală, valabilă timp de o lună pe distanțe de până la 1.000 km, care dă dreptul la efectuarea, în cursul fiecărui sfârșit de săptămână (începând cu ora 00:00 a zilei de vineri și până la ora 12:00 a zilei de luni- sosire) din perioada de valabilitate, a unei călătorii dus-întors pe rute la alegerea călătorului, cu plecare din aceeași stație de plecare. Călătorul poate alege stații de destinație diferite pentru fiecare weekend în parte. Reducerile aplicate în baza cărții VSD sunt de 50 la sută la trenurile Regio și 35 la sută la cele InterRegio, la clasa 1 și a 2-a. Cartea VSD poate fi cumpărată de la orice stație sau agenție de voiaj CFR Călători din țară. Tariful tichetului de rezervare se achită integral, iar Cartea VSD nu dă dreptul la întreruperea călătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *