Prima pagină » Economic Local » Reducerea poluării cu nitrați, tema discutată de specialiști la Iași
Reducerea poluării cu nitrați, tema discutată de specialiști la Iași

Reducerea poluării cu nitrați, tema discutată de specialiști la Iași

20 nov. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Un eveniment dedicat problemelor care apar din cauza poluării cu nitrați a avut loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”. Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Iași, reprezentanți ai mediului economic, învățământului academic, cercetării, federațiilor și asociațiilor de fermieri, instituțiilor publice de profil de la nivel național, regional și local, au participat la Workshop-ul cu tema: „Consolidarea Rețelelor de Transfer de Cunoștințe pentru prevenirea și reducerea poluării cu nitrați”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului: „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Schimb de experiență între fermieri

Prin acest proiect s-au finanțat investiții pentru reducerea poluării apei și solului cu nutrienți (în special azot și fosfor) proveniți din activitatea agricolă și au fost sprijinite autoritățile publice locale pentru conformarea la prevederile Directivei Nitrați a Uniunii Europene. În cadrul evenimentului au fost prezentate informații cu privire constituirea și implementarea de parteneriate pentru transfer de cunoștințe între „Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu” Iași, respectiv mediul economic. De asemenea, s-a discutat despre rolul organizațiilor de fermieri în asigurarea transferului de cunoștințe și a sustenabilității acțiunilor implementate.
Sesiunile paralele organizate pe ateliere au constituit schimburi de experiență între participanți, dar și instruiri pentru fermieri, demonstrații practice, materiale de instruire și comunicarea între fermieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024