Prima pagină » Local » Rediu este solidar cu suferinţa oamenilor din Ucraina

Rediu este solidar cu suferinţa oamenilor din Ucraina

05 mart. 2022, 02:00,
Ana Crețu în Local

Mulți dintre refugiații din Ucraina ajung la Iași pe la punctul de trecere Siret. Asociația „Rediu lui Tătar” s-a mobilizat rapid pentru a face rost de alimente neperisabile și alte produse necesare pentru familiile din Ucraina. Multe familii au rămas în Ucraina, unde deja este mai multă nevoie de provizii ca niciodată.

Românii nu au rămas impasibili la drama vecinilor ucraineni care caută în țara noastră un loc sigur, departe de bombardamentele lansate de Rusia.

Mai mulți oameni din Rediu au răspuns exemplar apelului la solidaritate și compasiune cu familiile afectate de acest război. În Comuna Rediu, mai multe persoane au făcut donații în produse de strictă necesitate.

produse alimentare langa butelii de apa si cutii

Zilele trecute s-au centralizat și s-au sortat toate produsele donate

Cum s-au organizat oamenii din Rediu pentru a ajuta refugiații din Ucraina

 produse alimentare puse in cutie si depozitate

Suferința oamenilor din Ucraina nu poate fi ameliorate atât de ușor. Multe familii au rămas în Ucraina, unde deja este mai multă nevoie de provizii ca niciodată

În comuna Rediu s-au găsit persoane care au răspuns prompt la strângerea și donarea produselor care pot ajuta familiile din Ucraina.

Zilele trecute s-au centralizat și s-au sortat toate produsele donate, iar joi, 3 martie 2022, s-au încărcat în mașini, iar transportul cu alimente neperisabile şi produse de strictă necesitate donate la Rediu a ajuns la vama Siret. De acolo, totul a fost reîncărcat pentru a fi trimis în Ucraina, unde este mai multă nevoie de provizii.

Unul dintre inițiatorii acțiunii din cadrul Asociației „Rediu lui Tătar”, Gabriel Liga-Vararu, a povestit reporterilor de la BZI cum oamenii de la Rediu ajută refugiații din Ucraina.

,,Din istorie știm că orice conflict armat nu poate aduce decât distrugere, moarte și suferință. Odată cu agravarea situației din Ucraina, am simțit o puternică dorință de a ajuta acei oameni cu tot ce pot. Singur știam că nu pot face lucruri mari, așa că am apelat prin Asociația «Rediu lui Tătar» la bunăvoința rădenilor pentru a dona, iar ei s-au unit pentru a ajuta”, menționează Gabriel Liga-Vararu.

 o persoana care incarca cutii cu produse alimentare in masina

Oamenii din Rediu doresc să ajute refugiații din Ucraina

Marile provocări de organizare sunt incomparabile cu suferința oamenilor din Ucraina

 doua steagrui si sigla asociatiei rediu lui tatar

Asociația „Rediu lui Tătar” s-a mobilizat rapid pentru a face rost de alimente neperisabile și alte produse necesare pentru familiile din Ucraina

„Găsirea de centre pentru donații, dar și sprijinul logistic au fost unele dintre provocări. Acestea s-au rezolvat doar prin câteva apeluri la magazinele de pe raza comunei noastre. Mulțumesc tuturor pentru implicare, dar mai ales familiei Constantinescu, cea care a oferit tot sprijinul logistic de care am avut nevoie. Dumnezeu să binecuvânteze întreaga comună”, a precizat Gabriel Liga-Vararu.

În Ucraina prețurile la produsele alimentare au crescut foarte mult, iar specialiștii consideră că va veni o criză alimentară în Europa din cauza războiului.

Președintele Asociației „Rediu lui Tătar”, Marius Chelcu, a explicat reporterilor de la BZI felul în care asociația ajută pe cei din Ucraina.

„Aşa se face că în momentul în care a apărut situaţia aceasta neaşteptată şi nedorită, văzând urgenţele pe care le presupune refugierea unui număr tot mai mare de cetăţeni ucraineni pe teritoriul României, la iniţiativa tânărului nostru vecin, Gabriel Liga-Vararu, s-a propus ca prin intermediul Asociaţiei «Rediu lui Tătar» să se facă un apel comunităţii din Rediu pentru a ajuta, prin donaţii de produse de strictă necesitate, alimente neperisabile, medicamente şi alte obiecte necesare. Au răspuns chemării noastre toate punctele unde am organizat colectele publice, situate la magazine din localităţile Rediu, Breazu şi Horleşti, centrul principal fiind, prin bunăvoinţa lui Ion Constantinescu, în Rediu. Acesta a pus la dispoziţie spaţiul său de depozitare”, menționează Marius Chelcu.

Președintele asociației a subliniat faptul că și cei de la Şcoala Gimnazială Rediu s-au implicat foarte mult.

„Până în acest moment, din datele pe care noi le-am primit şi le-am trimis mai departe, prin bunătatea umană a locuitorilor din comuna Rediu s-au arătat disponibile mai mult de 30 de locuri de cazare, unele fiind şi ocupate şi de ale căror nevoi de întreţinere încercăm să ne ocupăm, tot prinsprijinul membrilor şi simpatizanţilor noştri”, a spus președintele asociației.

Astfel, cei de la Rediu au demonstrate că suferința oamenilor din Ucraina nu este neglijată de către oamenii cu inimă mare din România.

 presedintele asociatiei „Rediu lui Tătar”, Marius Chelcu

Președintele ascoiației a depus tot efortul pentru a ajuta familiile din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *