Prima pagină » Titlurile zilei » Recuperatorii nenorocesc o familie din centrul Iașului! Vila cu 4 apartamente, scoasă la vânzare cu 361.000 de euro – FOTO

Recuperatorii nenorocesc o familie din centrul Iașului! Vila cu 4 apartamente, scoasă la vânzare cu 361.000 de euro – FOTO

23 nov. 2023, 02:00, 13 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

O vilă ascunsă de ochii curioșilor, din centrul Iașului, este scoasă la vânzare de executorii judecătorești. Licitația pornește de la 361.000 de euro. Totul a început de la un credit neachitat. Proprietatea este identificată în apropiere de Hotel Majestic. Vila are regimul de înălțime D+P+M

O familie din Iași este călcată de firmele de recuperări. La cererea creditoarei Serraghis Loan Management Limited, membrii familiei Cristea riscă să rămână fără proprietatea de pe strada Petru Rareș, situată în apropiere de Hotel Majestic. Totul a pornit de la un credit încheiat cu Banca Transilvania. Pentru că datoria nu a fost returnată, creanța a fost preluată de firma de recuperare. Astfel, a intervenit și executorul judecătoresc Vladimir Zobolotnăi, care va organiza o licitație pe data de 09.01.2024, pentru valorificarea proprietății.

„Ofertanții sunt obligați să depună, până la termenul de vânzare, o cauțiune reprezentând cel puțin 10 la sută din prețul de pornire a licitației, atașând dovada de consemnare ofertei de cumpărare. Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra bunului imobil urmărit spre vânzare să depună în scris obiecțiunile lor până la termenul de vânzare, după care nu li se vor mai lua în considerație obiecțiunile”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Nu este singurul debitor care s-a trezit cu bunurile scoase la vânzare.

Sunt scoase la vânzare 4 apartamente din centrul Iașului

Proprietatea se află pe numele Georgeta Cristea (mama), Dănuț și Angela Cristea (fiii). La licitație vor fi scoase la vânzare 1 apartament situat la parter, cu o cameră de 64,39 mp utili, 1 apartament situat la parter, o cameră – 59,22 mp, apartament la mansardă, 3 camere – 55,30 mp și apartament la demisol, o cameră – 40,96 mp. Se mai adaugă și o magazie de 8,16 mp. Terenul pe care a fost edificată construcția este de 660 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 1.807.428 de lei, aproape 361.000 de euro. Reporterii BZI l-au contactat pe Dănuț Cristea pentru a afla cum a ajuns în situația în care riscă să piardă o proprietate valoroasă din centrul Iașului.

„Suntem într-un litigiu. Nu am ce să spun”, a fost singura reacție a ieșeanului.

Georgeta Cristea a menționat pentru BZI că în imobil este proprietara a două camere. Dacă la procedura de anul viitor nu se vor prezenta ofertanți, licitația va fi redusă, cu un preț de pornire diminuat cu 25 la sută. Executorii au urmărit și averea afaceriștilor din Iași.

Creditorii au cerut vânzarea unui teren din comuna Ciurea: 40.000 de euro

Totodată, pe data de 24.11.2023, executorii organizează altă licitație pentru vânzarea unui teren situat în sat Curături, din comuna Ciurea, județul Iași, cu categoria de folosință „arabil”. Conform anunțului, are o suprafață de 3.691 de metri pătrați. Licitația este organizată la cererea creditoarei Mikro Kapital IFN SA, care are de recuperat suma de 268.638 de lei. Prețul de începere a licitației este de 201.503 lei, aproape 40.000 de euro.

Este jumătate din prețul inițial. A fost diminuat după ce la procedurile executorului judecătoresc nu s-au prezentat ofertanți.

Comentarii
  • Banca iti da umbrela cand este soare afara si ti-o ia cand ploua.

  • Dacă va este mila , puneți mana de la mana și achitați datoria oamenilor. După ce-I gata, va chem sa o achitați și pe a mea, și poate a vecinului, ca-i cumsecade. Când mi- am luat creditul, făceam niste afaceri necurate și câștigam mai mult, acum s-au dus ponturile.

  • Nu e normal sa se vanda la preturi de nimic si sa fie cumparat la preturi de nimic, asta insemnand ca legea actuala dupa care se ghideaza executorii este incorecta cu oamenii normali, dar este legala conform legislatiei actuale si trebuie urgent schimbata de alesii nostri actuali sau viitori.
    La anul dupa alegerile parlamentare sper ca cei ce sunt din ce in ce mai agreati de oamenii normali si anume cei de la AUR vor schimba legea actuala dupa care functioneaza executorii de orice fel ( judecatoresc, bancar, anaf, etc, etc, etc )

  • @cititor – 361.000 de euro ți se pare preț de nimic?
    Pe ce lume trăiești?
    Terenul e in panta.

    Ești simpatizant de metale, e clar.

  • Mare este mafia imobiliară, mână în mână cu executorii și băncile. Familii întregi au fost nenorocite de acești nemernici care urmăresc interese financiare. D-zeu nu doarme, veți primi plata aici pe Pământ!

  • maria: pe principiul luam credit dar nu platim? sa plateasca statul?

  • Prea mare pretul !, asteptam a 4 licitatie !, auzi la astia pretentii de 40.000 euro pentru 3.600 mp. arabil in satul Curaturi !, cind poti cumpara o casa batrineasca cu magazie si grajd ok cu facilitati si actele in ordine si vreo 2.000 mp cu vreo 15.000 , 20.000 iepuroi !, plingaciosilor de mai sus le reamintesc ca nimeni nu distruge pe nimeni si ca absolut nimani nu te forteaza sa iti vina combinatii , idei sa te imprumuti la banci , firme de credit puninduti garantie casa , patul !, nai cititi ”Proverbe ” din Biblie ca poate invatati ceva de acolo

  • Asta-i sistemul in care traim.

  • Nu inteleg! Ai facut credit, il platesti! Faci foame, da banii ii dai inapoi! Asta e! Nu iti convine, nu iei bani de la banca. Da cine sa iti plateasca datoriile?!?!? Eu? Te-ai bucurat cand banca ti-a dat suma ceruta si ti-ai rezolvat problemele? Ei, acum e scadenta.

  • recuperatorii sunt cu aur si pe ei jos hauru

  • Daca vine AUR, ia de la toti, nu doar de la aia care nu au vrut sa-si plateasca creditul

  • Cat a fost imprumutul de la banca, daca nu va este cu suparare. Orice datorie se plateste, asa ca, ce suma imensa au imprumutat de la Banca Transilvania. Daca as fi cerut eu, nu mi-ar fi dat nimeni, asa ca…

  • Banii trebuie recuperati, dar nu asa!!! Proprietarul trebuie sa ise permita sa vanda casa sub controlul bancii. Asa ar fi corect. Asa ar fi bine si pentru om, si pentru banca.
    In sistemul actual, cu executor, singurii care profita sunt smecherii mana in mana cu executorul. Nu se prezinta la primele doua strigari ca sa scada pretul, apoi cumpara la pret de chilipir. Omul ramane cu nimica, si nici banca nu-si recupereaza banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *