Prima pagină » National » Recuperarea prejudiciului în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu a fost suspendată! Decizia este definitivă
Recuperarea prejudiciului în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu a fost suspendată! Decizia este definitivă

Recuperarea prejudiciului în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu a fost suspendată! Decizia este definitivă

20 aug. 2024, 19:00, 1 ,
în National

Curtea de Apel București a menținut decizia Tribunalului București de a suspenda executarea sentinței care dispusese recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv în 2014 la 10 ani de închisoare pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Prejudiciul în acest dosar fusese estimat la aproximativ 60 de milioane de euro, din care statul român a reușit să recupereze doar o mică parte.

Curtea de Apel Bucureşti confirmă decizia de suspendare a recuperării prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

Decizia Tribunalului București din 24 mai, care suspenda procedurile de recuperare a prejudiciului, a fost contestată de DNA. Cu toate acestea, marți, Curtea de Apel București a respins contestația DNA, considerând-o nefondată. Hotărârea Curții este definitivă, conform informațiilor publicate de G4Media. Decizia a fost luată de un complet de judecători format din Ana Elena Dobre și Ramona Feurdean.

Această hotărâre vine în contextul în care Tribunalul București a admis în februarie, în principiu, cererea de revizuire a condamnării lui Dan Voiculescu, înaintată de fostul șef AVAS, Jean Cătălin Sandu, unul dintre inculpații condamnați în același dosar.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv în august 2014 la zece ani de închisoare pentru implicarea sa în privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Prejudiciul calculat în acest caz se ridica la aproximativ 60 de milioane de euro, din care doar o mică parte a fost recuperată de stat. În iulie 2017, Voiculescu a fost eliberat condiționat, în urma unei decizii definitive a Tribunalului București.

După eliberare, Voiculescu a susținut că nu există niciun prejudiciu real în acest dosar și a afirmat că decizia din 2014 va fi în cele din urmă anulată de justiție, insistând că a fost condamnat în mod nedrept. În 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererile depuse de Dan Voiculescu și de fiicele sale cu privire la condamnarea sa pentru spălare de bani și confiscarea bunurilor.

Comentarii
  • As vrea sa ii transmit un mesaj celui care a luat aceasta decizie si il voi cita pe Gigi Becali “ sa sugi p**a si tu si dan voiculescu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *