Prima pagină » Local » Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a efectuat o vizită oficială la Universitatea din Cernăuți – FOTO

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a efectuat o vizită oficială la Universitatea din Cernăuți – FOTO

05 mai 2021, 20:18,
Bianca Rebegea, în Local

Astăzi, 5 mai, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, împreună cu prof. univ. dr. Beatrice ABĂLAȘEI, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, au efectuat o vizită oficială la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, în vederea extinderii parteneriatelor academice dintre cele două instituții.

Discuțiile din cadrul întâlnirii au vizat dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți, în ceea ce privește mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică.

Totodată, s-a discutat și despre posibilitatea înființării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau oportunitatea înființării unei extensiuni a UAIC în Cernăuți, ambele părți exprimând deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.

„Miercuri, 5 mai 2021, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), împreună cu prof. univ. dr. Beatrice ABĂLAȘEI, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport au efectuat o vizită oficială la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, în vederea extinderii parteneriatelor academice dintre cele două instituții.

În cadrul vizitei, delegația UAIC s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Vasyl BALUKH, prim-prorector, prof. univ. dr. Tamara MARUSYK, prorector, prof. univ. dr. Iaroslav ZORII, decanul Facultății de Educație Fizică și Sergii LUKANIUK, șeful Departamentului de Relații Internaționale de la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți.”, a anunțat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Discuțiile au vizat dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți, dar și despre posibilitatea înființării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau oportunitatea înființării unei extensiuni a UAIC în Cernăuți. Ambele părți și-au exprimat deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.

„Discuțiile purtate în cadrul întâlnirii s-au axat pe dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți, în ceea ce privește mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică. Pe parcursul întâlnirii s-a discutat și despre posibilitatea înființării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau oportunitatea înființării unei extensiuni a UAIC în Cernăuți, ambele părți exprimând deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.”, a transmis Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Colaborarea dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți a început în anul 1993

În anul 1993 s-au pus bazele colaborării dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuţi. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina.

De asemenea, în perioada 2010 – 2020, au fost efectuate 250 de vizite academice de către studenți, profesori și cercetători ai UAIC.

„Colaborarea dintre UAIC și Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuţi a început prin încheierea unui acord bilateral, în anul 1993. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010-2020, 250 vizite academice au fost efectuate de studenții, profesorii și cercetătorii UAIC la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.”, potrivit uaic.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *