Prima pagină » Local » Rectorul UMF din Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, atacat într-o manieră grosolană și abuzivă in presă pentru că a respectat legea! Ce mesaj transmite cu o zi înaintea Alegerilor pentru noua conducere
Rectorul UMF din Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, atacat într-o manieră grosolană și abuzivă in presă pentru că a respectat legea! Ce mesaj transmite cu o zi înaintea Alegerilor pentru noua conducere

Rectorul UMF din Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, atacat într-o manieră grosolană și abuzivă in presă pentru că a respectat legea! Ce mesaj transmite cu o zi înaintea Alegerilor pentru noua conducere

14 ian. 2024, 12:40,
BZI.ro, în Local

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, actualul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași a fost atacat mișelește și brutal într-o parte a presei ieșene pentru simplu motiv că a respectat legea. Concret, Dan și Raluca Fiterman alături de întreg „clanul Fiterman” (recent deveniți proprietari ai Ziarului de Iași) au demarat o campanie plină de atacuri la adresa rectorului Viorel Scripcariu, deoarece (conform Legislației din România), acesta nu a mai „pus pe tavă” medici rezidenți care să presteze gratuit, astfel încât familia Fiterman să facă avere din banii publici pentru afacerea lanțului Arcadia.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, încă actualul rector al UMF Iași a făcut publică o scrisoare prin care mărturisește că, prof. univ. dr. Mihai Danciu, contracandidatul său a ales o altfel de abordare lăsând loc unor atacuri ce nu se aliniază cu valorile academice.

Dragi colegi,

Cu o zi înainte de alegeri, simt nevoia să vă adresez acest mesaj, nu doar ca actual rector, ci și ca membru al acestei prestigioase instituții academice.

La începutul campaniei electorale, am avut speranța unei competiții corecte și bazate pe respect reciproc. Din nefericire, contracandidatul meu, Prof. Univ. Dr. Mihai Danciu, a optat pentru o abordare diferită, lăsând loc unor atacuri ce nu se aliniază cu valorile noastre academice. Este dezamăgitor să observăm că această campanie a deviat de la principiile etice pe care le prețuim.

În ceea ce privește antrenarea unor terțe părți în această competiție, este publică deja implicarea fostei directoare a UMF Iași și a proprietarului spitalului Arcadia, în susținerea Prof. Mihai Danciu. Aceste conexiuni, în lumina unui conflict legal (este de notorietate că proprietarul Arcadia a inițiat o serie de acțiuni în instanță împotriva Universității), ridică întrebări privind independența și integritatea candidaturii Prof. Mihai Danciu.

De asemenea, am fost ținta unor atacuri într-o publicație afiliată conducerii Arcadia, care au vizat sistemul de vot, aprobat de Senatul Universității, din care face parte și Prof. Mihai Danciu. Criticarea unui sistem pe care îl susțineți este un act contradictoriu și subliniază necesitatea unei abordări responsabile în cadrul procesului electoral.

În contrast cu abordarea contracandidatului meu, care l-a desemnat observator la alegeri pe Dr. Răzvan Constantinescu – o persoană cu o conduită controversată și cu declarații insultătoare despre universitate și persoana mea – eu am ales să nu numesc un observator, având deplină încredere în integritatea și transparența procesului electoral.

În ceea ce privește posibilitatea unui al treilea mandat pentru mine, aceasta nu reprezintă nici pe departe o ilegalitate, așa cum demonstrează numeroasele exemple de rectori la nivel național, aflați acum în al treilea mandat. Experiența acumulată și succesele înregistrate de universitate în ultimii opt ani mă îndreptățesc să aspir la continuarea activității în această funcție și să vă solicit să-mi acordați încrederea pentru acest nou mandat, pentru a consolida proiectele în derulare și a construi împreună cu dumneavoastră o universitate din ce în ce mai puternică.

În încheiere, doresc să vă asigur de cele mai bune intenții ale mele și să subliniez angajamentul meu continuu pentru binele acestei universități. Orice decizie am luat și voi lua are la bază prosperitatea și evoluția UMF Iași. Sper ca alegerile de mâine să reflecte aceste valori și să consolideze tradiția academică de excelență a Universității noastre.

Cu respect și considerație,

Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu”, a transmis rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Reamintim că, luni, 15 ianuarie 2024 au loc alegerile pentru viitoarea conducere a instituției.

Comentarii
  • Fara agitatii

    Nu e bine sa starniti resentimentele din „40.

  • Dacă aveați ceva de spus/dezbătut ar fi trebuit să fi acceptat dezbaterea la care ați fost invitat de către contracandidat.
    Probabil că ați avut speranța să candidați singur dupa modelul de la București. Faptul că o lege nu se aplică retroactiv a oferit șansa să profitați imoral dar just de acest context. Argumentul că la fel au procedat și alții este valabil la grădiniță. Cât despre presupusa implicare/susținere a grupului Arcadia, încercați să inventați niște sperieturi precum cea cu teroriști lui Iliescu de la „Revoluție”. De când o rețea privată de clinici/spitale reprezintă un pericol pentru actul academic? Faptul că ați avut unele conflicte din cauza orgoliilor cu fostul director medical al spitalului Arcadia nu înseamnă că o universitate trebuie să excludă parteneriate cu unitățile private. Mentalitatea dumneavoastră rămâne cantonată sechelelor/ideologiilor din trecut.

  • Pleacă Domnule rector că ai obligat studenții în pandemie sa se vaccineze nu-i primeai la cursuri dacă nu erau vaccinați sautestati.Rusine.vezi acum efectele

  • Fiter…, Fischer,…1907-1942

  • Jidanul Fiterman, noul proprietar al Ziarului de Iași are arma perfectă pentru a ataca persoanele incomode sau care nu dansează după cum cântă el. Abia e începutul, ăsta a fost și scopul cumpărării ziarului, tipic jidănesc.

  • Just, tov. Ciprian! Ați argumentat exact ca la acad. Ștefan Gheorghiu! Indiferent de „argumentele” dumitale „forte”, Viorel Scripcariu este un medic al naibii de bun, căruia foarte mulți oameni îi datorează VIAȚA! Și nu mai sări că și alții sunt la fel sau mai buni, pentru că bați câmpii. Ținuta și deontologia lui, comparativ cu ale contemporanilor, nu cu ale documentelor de partid, îl catapultează în fruntea listei fie că vă place, fie că nu!

  • Sper sa castige Basescu

  • De acord cu Anonim. Aici s-a ajuns cu democratia prost inteleasa! Fiecare cu ziarul lui.

  • Fara F., aerul din Iasi ar fi mai respirabil. Mult mai respirabil.

  • Amestecul alegerilor la UMF „Gr.T.Popa cu interesele din sistemul privat,cu Fiterman,este profund nociv ,ataca autonomia universitara,amesteca totul in marmelada gretoasa a relatiilor nereglementate public-privat.Nu minjiti invatamintul universitar,ca e destul de bolnav!!Existenta sistemului public de sanatate(obligatoriu) si a sistemului privat de sanatate(optional,existent doar prin volumul cererii)trebuie reglementata strict prin legi care sa le separe!Ori lucrezi la stat,ori la privat!!Statul poate oferi conditii corecte de functionare sistemului privat,care se dezvolta singur pe baza cererii si valorii ofertei.DAR STATUL RASPUNDE DIRECT DE BUNA FUNCTIONARE A SISTEMULUI PUBLIC DE SANATATE!!Pina una,alta exista o amestecatura gretoasa de interese=bani,care duce inevitabil la scaderea calitatii actului medical,disparitia empatiei și prăbușirea sistemului public.Pacat ca nu se va intimpla mai nimic,ca burta e mai importanta decit binele public intr-o tara in prada!

  • Cu amabilitate, îmi exprim mărturia ca fostă pacientă a profesorului doctor Viorel Scripcariu, care m-a supus unei intervenții chirurgicale în martie 2016. Sub îndrumarea sa meticuloasă și competentă, experiența mea medicală s-a desfășurat cu o calitate deosebită. Recunoscând calibrul său profesional, consider că sprijinul meu pentru candidatura sa la funcția de rector reflectă convingerea în capacitățile sale extinse de lider, derivată din experiența mea clinică personală.

  • Cadrele universitare, daca iese Danciu rector si vor dori promovari sau mariri de salariu, vor trebui sa faca audienta la Fiterman la Arcadia. Probabil le va face si abonament la Little Texas la masa , la pret dublu bineinteles.

  • Sa inteleg ca jidanul satanist Fiterman a cumparat ziarul dar nu si siteul, de puteti sa mai spuneti niscaiva adevaruri ?
    Nu multe, pentru ca v-ati obisnuit cu minciunile in acesti patru ani si va vine greu sa fiti ziaristi adevarati cum ar trebui.

    Intrebarea este daca dintre cei doi candidati este careva responsabil pentru obligarea studentilor si profesorilor sa se vaccineze pentru a intra in examene ?

    In primul rand un astfel de CRIMINAL ar trebui deferit justitiei, judecat si SPANZURAT pentru Crime impotriva umanitatii conform Codului Nuremberg si a Conventiei de la Geneva 1949.

    Alte lucraturi si manareli pe care le stim de zeci de ani sunt fara relevanta, avand in vedere ca fiecare candidat este sustinut de cate un partid CRIMINAL si JEFUITOR, asa ca nu se poate alege inca un conducator curat si cu coloana vertebrala.
    De abia dupa ce 90 % dintre medicii CRIMINALI si decidenti din sistemul sanitar asemenea lor, vor fi judecati si spanzurati, abia atunci se va putea reface sistemul cu elemente curate si NECRIMINALE. Pana atunci, romani feriti-va de spitale daca vreti sa ramaneti in viata !

  • lasa comentariile tale, povestea ta nu intereseaza pe nimeni, te bagi si tu ca tanga n cur🤭

  • Putoarea puroiata de jidan imputit are un tupeu de araboi spurcat……..

  • Andi Lazescu, ce spune de sub fusta Sandrei Pralong? Acest jeg ordinar era la Monitorul, acum cumpărat de Fiterman, alt jeg sorosist. Vine și rândul tău, Lazescule, vine curând; de nici pielea de pe tine jigodie nu va putrezi.

  • @Jeni & @Ana

    Priceperea profesională (apreciată subiectiv totuși!) într-un domeniu extrem de restrâns de-al medicinei are în comun cu managerierea unei instituții de învățământ superior medical cam tot atât cât are… SuIIa cu prefectura!

  • La Harvadia nu merge nimeni luat cu arcanul…
    Rezidenții doar semnează cu dragoste contractul de voluntariat acolo…pe lângă orele obligatorii de la stat.
    Un voluntariat proletar muncitoresc….asta dacă vrei să mai ajungi specialist…
    Deci…nu te obligă nimeni. Să ajungi specialist.

  • Da,este un medic competent si empatic. Luptele pentru putere displac insa oricui.

  • Fara agitații

    Dar nici așa nu e bine ca Acadia să să folosească medici pregătiți gratis în facultăți de statul român și să-i exploateze aproape gratis o societate privată, dacă are nevoie de medici buni să și-i aducă din Franța.

  • Medicii care fac voluntariat la Arcadia, o fac pentru ca nu au loc in spitale si trebuie sa nu-si piarda abilitatile dobandite in peste 10 ani de scoala. O fac si pentru ca in spitalul Arcadia, intalnesc cazuistica pe care nu o intalnesc in cabinete private si asteapta sa apara o oportunitate de a se angaja in alta parte. Dar ce spuneti de medicii care au terminat specialitatea, sunt medici spacialisti, dar din cauza unui sistem bolnav, nu pot lucra nicaieri, adica sunt someri, luni de zile, neavand drept de practica pana cand nu primesc de la Ministerul sanatatii diploma de absolvire a specialitatii, dupa care, de la DSP, codul de parafa si in final, de la Colegiu, dreptul de libera practica…

  • Vali, nimic nu e gratuit pe lumea asta. Medicul „voluntar” trebuie sa sa fie platit de Arcadia pentru cei 10+ ani de scola si experienta, macar din respect pentru ce profit le aduc. Apropo, unde ai vazut medici someri? Chiar daca or fi 1-2 pentru scurt timp, e nesemnificativ la cati termina rezidentiatul (de obicei sunt doar cei pe mana carora nu te-ai lasa tratat).

  • Cel care te semnezi Mihai, pentru ca vrei sa te ascunzi ca orice platit, mai pune o litera sau adauga o cifra, ca sa nu fii un impostor. Asta o fac platitii ca sa manance kk nemestecat.

    Nu pot sa le iau apararea medicilor, fie si incepatori, pentru ca in falsa plandemie au fost complici la GENOCID prin tacere cu medicii CRIMINALI angajati, care omorau contra-cost oamenii iradiati in propriile case cu arma militara 5G, apoi i-au vaccinat cu arma bilogica numita ,,vaccin”, tot contra-cost.
    Din cate observ toti sefii si sefutzii de la UMF sunt CRIMINALI cu acte in regula, indiferent din ce partid Criminal primesc sustinere, asa ca repet cu toata convingerea: sistemul sanitar CRIMINAL in frunte de CRIMINALII de la Minister si Colegiul Medicilor Criminali trebuie curatat cu STREANGUL.

    Daca v-ati vaccinat ce mai cautati la spital ?
    Cumparati-va sicriu, prosoape si loc de veci, pentru ca acesta va este viitotrul ,,luminos”- in IDUL intunecat, pentru ca ati acceptat semnul Fiarei 666.

  • Vlad Livadaru

    Usere „Anonim” după modul cum te-ai exprimat așa îți este caracterul. Te roade invidia că nu ai fost tu capabil să înveți carte ca să fi fost în stare să faci ceva bun în care să creezi locuri de muncă.
    Și evreii nu sunt arabi. Pune mâna pe carte și nu-ți mai înmuia „ciocul” în ciorba altuia. E treaba lor, sunt oameni intelectuali încât știu să-și rezolve singuri inconvenientele.

  • Respect actualului rector Viorel Scripcaru!

  • Faptul ca Răzvan Constantinescu a fost numit observator este un semn mare de întrebare pentru contracandidat. Nu mai sunt alt medici profesioniști, integri din toate punctele de vedere? Se vrea circ ? Noroc ca nu i-au putut numi pe Șosoaca și Simion.

  • Scripcariu era scuipat de fituica asta si acum il pupa in dos doar pentru ca Danciu s-a aliat cu Fiterman. Mai bine cu Fiterman decat sa te lingi cu garoii fituicii penale.

  • Vedeți că vă belește Șoșoacă când află că-l pupați în dos pe vaccinistul Scripcar, cel ce a vaccinat forțat sute de studenți.

  • La ce fauna tocmai coborata din copac se perinda pe la UMF, as fi crezut ca Futerman e proprietarul UMF, nu al ZDI

  • ba livadarule…..cea mai spurcata rasa si imputita de nespalati si imputiti dintre arabi sint evreii , ba rapandulo……….

  • @ tnelu , cauta ,, religii abrahamice” pe net si te vei lamuri cat de evrei sunt arabii si invers .

  • nici unii nici altii nu au ce cauta aici dar arabii si toti ceilalti sunt adusi aici de taiatii imprejur, prin tot felul de metode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024