Prima pagină » Eveniment-Social » Rectorul UAIC Iaşi, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ce s-a discutat – VIDEO

Rectorul UAIC Iaşi, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ce s-a discutat – VIDEO

01 feb. 2022, 13:15,
în Eveniment-Social

Astăzi, 1 februarie 2022, premierul României, Nicolae Ciuca, s-a întâlnit cu rectorii marilor universităţi, membre ale Consorţiului Universitaria. De asemenea, prezenţi au mai fost şi ministrul Cercetării, Marcel Bolos şi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dar şi rectorii Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Universităţii „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universităţii din Bucureşti, Universităţii de Vest din Timişoara.

Premierul a discutat cu rectorii despre oportunităţi de finanţare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

”Rectorii din Consorțiu Universitaria au avut o întrevedere cu premierul României, miniștrii Educației și Cercetării. Au fost foarte bune discuții despre PNRR, învățământul dual, corelarea cifrelor de școlarizare cu cerințele pieței forței de muncă, suțtinera accesului la învățământ pentru romanii de pretutindeni. O nouă întrevedere, tot sub aceste auspicii, va avea loc peste trei săptămâni. Este un moment important legat de finanțare și reformă în Educația din România”, a precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC din Iași.

Ce s-a discutat în întâlnirea de astăzi a premierului Nicolae Ciucă și rectorii din Consorțiul Universitaria

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și rectori ai mai multor universități din Consorțiul Universitaria au discutat, astăzi, despre oportunitățile de finanțare oferite prin Planul Național de Redresare și Reziliență și alte surse europene destinate susținerii învățământului tehnic superior și creării de hub-uri digitale.

”Educația are nevoie de susținere și finanțare adecvate, de soluții care să fie cu un pas înaintea nevoilor societății. Accentul asupra corelării educației cu piața forței de muncă, îmbunătățirea calităţii procesului de învățământ și a formării profesionale, promovarea competențelor digitale sunt elemente în măsură să contribuie la creșterea competitivității angajaților și a performanței economice. Am încredere că prin dialogul nostru constant vom reuși să îndreptăm lucrurile în direcția corectă: dumneavoastră aveți buna cunoaștere a domeniului, Guvernul are determinarea, iar împreună putem găsi cele mai potrivite soluții”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Consultările au avut în vedere extinderea sferei de aplicare a reformei din PNRR – crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, cu un buget de 338 milioane de euro, astfel încât de aceste fonduri să beneficieze atât universități, cât și licee cu profil tehnic.

Concret, obiectivul este ca din bugetul de 338 de milioane euro să fie dezvoltate zece consorții regionale, să fie dezvoltate și dotate zece campusuri profesionale integrate și să se realizeze investiții în zece campusuri profesionale integrate mixte (licee și universități tehnice).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`