Prima pagină » Eveniment-Social » Rectorul UAIC Iaşi şi fost ministru al Justiţiei, prof. dr. Tudorel Toader, despre excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț
Rectorul UAIC Iaşi şi fost ministru al Justiţiei, prof. dr. Tudorel Toader, despre excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț

Rectorul UAIC Iaşi şi fost ministru al Justiţiei, prof. dr. Tudorel Toader, despre excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț

21 dec. 2021, 14:34,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Fostul ministru al Justiției, prof. dr. Tudorel Toader, susţine că judecătorul Cristi Danileț i-a fost elev, iar acesta a fost exclus din magistratură. Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi afirma că acesta este „surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul și structura unui magistrat de carieră”.

„Eu pe Danileț îl știu din vremea studenției. L-am avut student, l-am cunoscut bine în calitatea aceea și în perioada aceea când părea că este un om normal, care va avea o evoluție normală. În timp, el a devenit un comediant în Justiție, el este cel mai activ politician din Justiție. În rest, CSM cu competențele lui, Înalta Curte va aprecia, să nu ne amăgim că întotdeauna aprecierile sunt cele corecte. Nu merită atât de multă atenție nici cazul acesta, nici Danileț, eu sunt surprins că l-a exclus din magistratură, dar sunt surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul și structura unui magistrat de carieră”, a declarat Toader, referindu-se la decizia Secției de Judecători din CSM de excludere din magistratură a lui Cristian Danileț.

Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură

Reamintim faptul că Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis săptămâna trecută excluderea judecătorului Cristi Danileț, invocând „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Decizia nu este definitivă, iar Danileț a anunțat că o va ataca la instanța supremă.

Magistratul spune că i se impută două filmulețe postate pe TikTok: într-unul taie gardul viu de acasă, în celălalt curăță o piscină.

În urma deciziei, Danileț nu mai are dreptul de a judeca, adică de a merge la serviciu și nici nu mai primește salariu, el fiind suspendat până la o decizie a instanței supreme, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulia Craiu.

”Azi (n.r. 13 decembrie 2021) s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală.”, a scris Danileț pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *