Prima pagină » Actualitate » Rectorul de la Universitatea Babeș-Bolyai, Daniel David, susţine că Florin Roman nu a urmat cursurile niciunei facultăţi. Ministrul Cercetării a trecut în CV acest lucru
Rectorul de la Universitatea Babeș-Bolyai, Daniel David, susţine că Florin Roman nu a urmat cursurile niciunei facultăţi. Ministrul Cercetării a trecut în CV acest lucru

Rectorul de la Universitatea Babeș-Bolyai, Daniel David, susţine că Florin Roman nu a urmat cursurile niciunei facultăţi. Ministrul Cercetării a trecut în CV acest lucru

15 dec. 2021, 13:00,
BZI.ro, în Actualitate

Este un scandal fără precedent în ultima perioadă la nivel înalt. Ministrul Cercetării și Inovării, Florin Roman, și-ar fi trecut în CV mai multe studii pe care nu le-a făcut în realitate. Vorbim despre o licență la Babeș-Bolyai despre care rectorul David David susţine că nu există.

Florin Roman a primit aviz pozitiv de la comisiile de specialitate și a fost votat pentru funcţia de ministru în Guvernul Ciucă.

 

Florin Roman nu are studii de licență la Universitatea Babeș-Bolyai, susține rectorul Daniel David

Într-o comunicare oficială, rectorul Universităţii Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca dezminte informaţia pe care o găsim în CV-ul lui Florin Roman. Daniel David susţine că ministrul nu a urmat niciun curs al vreunei facultăţi din UBB, asta în condiţiile în care s-a căutat în arhivele unităţii de învăţământ superior:

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum.”, a explicat rectorul.

Florin Roman a urmat studii universitare la Colegiul universitar din cadrul Universităţii 1 decembrie 1918 din Alba-Iulia, susţin oficialii de la UBB din Cluj-Napoca:

„Domnul Florin Roman a urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul Colegiului universitar din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia. În anul 1996 a susținut examenul de absolvire a acestor studii la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe economice și, în urma susținerii examenului, i s-a eliberat o diplomă de absolvire și nu o diplomă de licență. Examenul de absolvire se susține la finalizarea învățământului universitar de scurtă durată organizat în colegiile universitare, iar examenul de licență se susține la finalizarea învățământului universitar de lungă durată”, sună răspunsul de la UBB, la solicitarea jurnaliștilor de la Libertatea.

Dacian Cioloș îi cere demisia ministrului Florin Roman

După aflarea informaţiilor, Dacian Cioloș a menţionat faptul că ministrul Florin Roman nu mai trebuie să ocupe un loc în Guvernul Ciucă:

„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedește a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat. Felicitări ziariștilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licența trecută în CV la Universitatea „Babeș-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris și a și plagiat ordinar lucrarea de master. Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl mențineți în post, Florin Roman compromite iremediabil funcția de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocrație și competență pentru orice tânăr care și-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetățean normal din această țară care nu a fentat școala. Dați-l afară!”, este apelul liderului USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *