Prima pagină » International » Record de supradoze de droguri în SUA! Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe sute de mii de persoane – FOTO, VIDEO

Record de supradoze de droguri în SUA! Pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta pe sute de mii de persoane – FOTO, VIDEO

18 nov. 2021, 09:26,
în International

Alimentată de pandemia de coronavirus și de o creștere a consumului de fentanil, epidemia de droguri din SUA a explodat în timp ce americanii erau închiși. Au fost înregistrate sute de mii de supradoze ceea ce înseamnă un record în istoria recentă a statului.

Din mai 2020 până în aprilie 2021, peste 100.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de droguri în SUA, potrivit datelor provizorii publicate miercuri de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Record sumbru de supradoze de droguri din SUA! Sute de mii de persoane au murit

Acesta este un nou record oribil al deceselor cauzate de supradoze de droguri – o creștere de aproape 30% față de aceeași perioadă a anului trecut și aproape o dublare în ultimii cinci ani. Epidemia de droguri a crescut odată cu pandemia de Covid-19, care a provocat aproximativ 509.000 de decese în aceeași perioadă.

Opioidele sintetice precum fentanilul – un analgezic de 50-100 de ori mai puternic decât morfină – au reprezentat cea mai mare parte a acestor decese prin supradozaj: aproximativ 64.000.

Pandemia a jucat un rol important în acest aflux de droguri din SUA, mulți americani apelând la acest lucru pentru că au intrat într-un blocaj:

„Într-o criză de această amploare, cei care iau deja droguri pot lua cantități mai mari, iar cei aflați în recuperare pot recidiva. Este un fenomen pe care l-am văzut și poate că am fi putut prezice”, dr. Nora Volkow, director al Institutului Național pentru Abuzul de Droguri. , a declarat pentru CNN.

Guvernul SUA a confiscat suficient fentanil pentru a ucide 333 de milioane de oameni

Guvernul SUA a confiscat suficient fentanil în acest an pentru a oferi fiecărui american o doză letală, a declarat Anne Milgram, administratorul Administrației pentru Controlul Drogurilor, la o conferință de presă la Casa Albă, numind epidemia de supradoză din SUA „o criză națională”. „care „nu cunoaște granițe geografice și continuă să se înrăutățească”.

Drogurile ilegale sunt adesea făcute să arate ca niște pastile eliberate pe bază de rețetă , disponibile online și vândute prin intermediul rețelelor de socializare, potrivit unui avertisment al Administrației SUA pentru Controlul Drogurilor din septembrie.

În aceeași lună, DEA a anunțat peste 800 de arestări și confiscarea a peste 1,8 milioane de pastile, ca parte a unei verificări de două luni. Agenția a remarcat că fentanilul a fost confiscat în fiecare stat și a emis un avertisment urgent în septembrie cu privire la pastilele false pe bază de rețetă, care se găsesc cu medicamentul.  Un număr mic de 2 miligrame poate fi mortal și sunt adesea tăiați cu Oxycontin, Percocet sau alte medicamente contrafăcute.

Ce este fentanil, narcotic un efect hipnotic

Medicamentul este un narcotic un efect hipnotic slab şi cu acţiune analgezică care este cea mai intensă dintre analgezicele folosite în general. Acţiunea anagezica este de 100 de ori mai intensă că a morfinei. Acţiunea locală este foarte rapidă (după administrarea intravenoasă este imediată), însă efectul este de scurtă durată (20-45 minute).

Dependenţa medicamentului se instalează rapid. Medicamentul produce o deprimare respiratorie importanta asupra centrului respirator, iar după administrarea de doze mari se observă o rigiditate a musculaturii toracice, care contribuie de asemenea la starea de deprimare respiratorie. Medicamentul are o acţiune cholinomimetica, dar nu inhiba peristaltismul intestinal. Reduce rezistenta vasculară periferică.

Droguri periculoase și in România! Polițiștii antidrog erau in alertă

Consumul de droguri a crescut la nivel mondial in această perioadă. România este una dintre țările afectate de acest lucru. De exemplu, în țară au fost introduse droguri periculoase iar polițiștii antidrog erau in alertă. Un nou drog care a fost intens folosit pe litoralul din România a stârnit atenţia specialiştilor care spun că utilizarea acestuia poate duce la efecte secundare grave. Agenţia Națională Antidrog (ANA) explica in august, într-un comunicat de presă faptul că a apărut un nou fel de consum de droguri.

ANA face referire la faptul că in vara trecută, în zona de sud al litoralului românesc circula un sedativ folosit în domeniul medical şi combinat cu alte substanţe care provoca halucinații, grețuri, vărsături. Adolescenţii inhalau protoxid de azot din baloane umflate:

Protoxidul de azot (N2O) – gazul ilariant, cunoscut şi sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor şi inodor şi este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală, în combinaţie cu alte substanţe, în special ca anestezic, dar şi în domeniul alimentar, la prepararea cremelor de tip frişcă (inhalarea acestei substanţe fiind strict interzisă)”, a anunţat Agenţia Naţională Antidrog.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *