Prima pagină » Local » Record de infectări în județul Iași! Peste 40 de persoane infectate într-o singură zi și tot mai puține vaccinări împotriva COVID-19
Record de infectări în județul Iași! Peste 40 de persoane infectate într-o singură zi și tot mai puține vaccinări împotriva COVID-19

Record de infectări în județul Iași! Peste 40 de persoane infectate într-o singură zi și tot mai puține vaccinări împotriva COVID-19

30 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Trei zile de foc în județul Iași! Rata infectărilor s-a dublat. Într-o singură zi au fost înregistrate 41 de noi cazuri. În acest weekend, numărul infectărilor a explodat, iar medicii sunt în alertă. Ieri, în spitalele suport COVID-19 erau ocupate peste 70 de paturi, dintre care 14 în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. În timp ce rata infectărilor este în continuă creștere, numărul vaccinărilor tot scade

În doar două zile, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în județul Iași a depășit cifra de 80 de îmbolnăviri. Medicii au trecut prin zile de foc weekendul acesta. Sâmbătă, 28 august 2021, a fost înregistrat un record de infectări, peste 40 de persoane au fost confirmate. Din fericire, la niciun pacient nu a fost depistată noua tulpină Delta. Odată cu numărul mare de infectări a crescut și rata internărilor. Ieri, 29 august 2021, în spitalele suport COVID-19 erau ocupate peste 70 de locuri, din care 14 în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Din numărul total de paturi ATI ocupate de pacienții în stare gravă, șapte erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, șase la Spitalul Municipal Pașcani și unul la Spitalul de Neurochirugie. Toți cei 14 ieșeni suferă de o formă severă a coronavirusului.

În județul Iași, ieri mai erau doar cinci paturi ATI-COVID-19 libere: două la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, două la Spitalul „Sf. Spiridon” și unul la Spitalul de Neurochirurgie. Direcția de Sănătate Publică Iași nu a raportat ieri niciun deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind de 943. Amintim că, în edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, a fost prezentat cazul unei ieșence de 55 de ani care a murit după două săptămâni de la internarea în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”. Aceasta a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce s-a tratat acasă cu antibiotic. De teamă să meargă la spital, ieșeanca a ales să stea acasă, crezând că are o simplă raceală, însă a ajuns pe mâna medicilor cu o afecțiune pulmonară severă de 90 la sută.

Tot mai puține doze de vaccin anti-COVID-19 administrate în județul Iași

Rata de vaccinare este tot mai mică în județul Iași, în timp ce numărul infectărilor se dublează. Sâmbătă, 28 august 2021, în județul Iași, rata de imunizare a ajuns la 262 de persoane, fiind printre cele mai puține doze administrate în ultima săptămână în județul Iași. Medicii au imunizat 155 de persoane cu prima doză și doar 107 ieșeni s-au prezentat la rapel. Din cele peste 100 de persoane imunizate cu prima doză, 82 au ales să se vaccineze cu Johnson&Johnson, care necesită o singură doză, fără să mai fie nevoie de rapel. De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 22.812 doze. De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, 26 august 2021, s-au imunizat împotriva COVID-19 407.543 de ieșeni și au fost înregistrate 468 de reacții adverse ușoare.

În ciuda eforturilor făcute de autoritățile ieșene, numărul de doze administrate este tot mai mic. În acest weekend a fost organizată o caravană mobilă de vaccinare în parcarea Iulius Mall, cu scopul de a susține campania de vaccinare și pentru a crește rata imunizării. Echipele mobile au fost prezente timp de 4 ore în fiecare zi, însă tot mai puțini ieșeni au ales să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Echipele medicale sunt pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și va fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță, mai ales în contextul în care se constată că varianta Delta a acestui virus este foarte contagioasă. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală. Vaccinarea este un act benevol și gratuit”, este mesajul de încurajare al medicilor ieșeni.

Peste 200 de ieșeni se află în izolare și 193 sunt în carantină la domiciliu

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, duminică, 29 august 2021, 214 persoane se aflau în izolare, iar 193 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 43.468 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 44.054 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *