Prima pagină » Economic Local » Record de cereri depuse la APIA Iași în numai câteva zile. Fermierii pot depune în continuare documentele doar online
Record de cereri depuse la APIA Iași în numai câteva zile. Fermierii pot depune în continuare documentele doar online

Record de cereri depuse la APIA Iași în numai câteva zile. Fermierii pot depune în continuare documentele doar online

17 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Agricultorii din județ s-au grăbit să depună actele online pentru a nu pierde subvențiile pentru terenurile agricole exploatate sau pentru animalele din gospodării. Astfel, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Iași, au fost depuse 2.765 de cereri pentru 16.058 de hectare, de la demararea campaniei online. În perioada 2 martie-16 aprilie au fost depuse în total 6.036 de cereri pentru 23.422 de hectare. Până la finalul lunii mai, sunt așteptate peste 21.000 de cereri din partea fermierilor din județ pentru o suprafață de peste 270.000 de hectare.

Cererile se depun doar online

Primirea cererilor s-a mutat, începând din data de 6 aprilie 2020, în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanțarea socială și a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus. Completarea cererii unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență. Documentele care se atașează la dosarul cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către centrul județean sau centrele locale APIA Iași.

Fermierii mai pot depune documentele

Campania de depunere a fost prelungită cu o lună, până pe data de 15 iunie 2020, în contextul epidemiei de coronavirus.
Sprijinul financiar este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Fermierii pot solicita subvenții pentru schema unică de plată pe suprafață, cea mai importantă subvenție acordată fermierilor cu terenuri agricole, dar și pentru culturi ecologice, ferme zootehnice sau culturi tehnice. Pentru anul 2019 s-au plătit deja fermierilor din Iași subvenții de aproximativ 50 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`