Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Recomandări dietetice pentru scăderea trigliceridelor
Recomandări dietetice pentru scăderea trigliceridelor

Recomandări dietetice pentru scăderea trigliceridelor

03 mart. 2021, 12:48,
în Sanatate

În caz de hipertrigliceridemie, recomandările dietetice trebuie urmate ca tratament de primă linie înainte de a începe tratamentul medicamentos. O dietă adecvată poate reduce trigliceridele și poate restabili o greutate sănătoasă. Într-adevăr, din hrana noastră corpul găsește suficient pentru a produce trigliceride. Prin urmare, va fi necesară promovarea alimentelor care reduc sinteza trigliceridelor.

Recomandări dietetice pentru scăderea trigliceridelor

Dacă nivelul trigliceridelor este ridicat, ar trebui să încurajați o dietă săracă în calorii și bogată în substanțe nutritive bune. Se recomandă consumul mai multor alimente bogate in Omega-3, produse integrale, plante și proteine ​​vegetale. Aceste recomandări trebuie completate de o activitate fizică regulată.

Omega 3

Omega-3, în principal de origine marină, au multe efecte benefice asupra sănătății. Știm efectul lor antiinflamator, dar ajută și la scăderea nivelului de trigliceride și protejează arterele de ateroscleroză. Se recomandă să consumați 1g de EPA și DHA pe zi și până la 4g în hipertrigliceridemie severă. Prin consumul a 3 porții de 150g de pește gras pe săptămână, este ușor să se realizeze acest aport.

Exemple de porții care furnizează 1g de EPA și DHA:

140g macrou
130g ton alb conservat
150g păstrăv
150g sardine
150g somon
150g de hering

Cereale integrale

Cerealele și produsele din făină integrală sunt alegeri excelente pentru persoanele cu hipertrigliceridemie.

Iată câteva alimente bogate în cereale integrale de consumat:

Pâine integrală și derivați integrali din grâu
Cereale pentru micul dejun făcute din tărâțe de ovăz sau îmbogățite cu fibre
Cereale fierte: bulgur, orez brun, quinoa, orz, mei
Paste integrale sau făină de linte
Germeni de grâu și tărâțe de ovăz

Dieta săracă în calorii

Așa cum am văzut anterior, atingerea unei greutăți sănătoase și reducerea taliei pot reduce trigliceridele. Pentru a urma o dietă hipocalorică fără lipsuri, este suficient să favorizați alimentele cu densitate redusă de energie (fructe și legume, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, leguminoase etc.) și să evitați alimentele calorice bogate în lipide și carbohidrați (produse rafinate, dulciuri, alcool etc.). Pierderea în greutate prea mare poate genera inflamații, care sunt dăunătoare organismului. Se recomandă să nu slăbiți mai mult de 1,5 kg pe săptămână și să fiți însoțiți de un dietetician pentru a slăbi corespunzător.

Fructe si legume

Fructele și legumele trebuie să aibă locul ales în caz de hipertrigliceridemie. Datorită bogăției lor în apă, fibre și micronutrienți, acestea fac posibila saturatia fără a aduce multe calorii. În plus, antioxidanții și fibrele pe care le conțin protejează organismul de riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Consumul de suficiente fructe și legume vă permite să consumați mai puține produse zaharoase, grăsimi și carbohidrați care contribuie la creșterea trigliceridelor în sânge. Ar trebui să consumați cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi.

O porție de fructe și legume este echivalentă cu:

1 măr, o pară sau o portocală
2 clementine
2 kiwi
10 cireșe
1/2 pepene galben
2 felii de ananas
250g căpșuni
1 castron de salată
250g legume verzi
2 andive
10 varze de Bruxelles

Surse de proteine ​​vegetale

Produsele de origine animală conțin proteine, dar și grăsimi saturate. Acestea trebuie consumate în cantități rezonabile și asigurați-vă că le înlocuiți în mod regulat cu surse de proteine ​​vegetale, cum ar fi:

Tofu
Soia
Lapte de plante și produse lactate pe bază de lapte de plante
Semințe oleaginoase
Leguminoase

Alte alimente recomandate:

Antioxidanți
Condimente și ierburi
O bună hidratare
Lămâie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`