Prima pagină » International » Recep Tayyip Erdogan, omul care a condus Turcia cu o mână de fier, revendică o victorie în alegeri

Recep Tayyip Erdogan, omul care a condus Turcia cu o mână de fier, revendică o victorie în alegeri

28 mai 2023, 20:57, 1 ,
în International

Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale din 2023 deși părea să pornească la scrutin cu o multitudine de minusuri.

Fără surprize, Erdogan s-a situat pe primul loc în Anatolia, iar Kilicdaroglu a câștigat în marile orașe (la limită în Istanbul și Ankara, detașat la Izmir), Turcia europeană, coasta de vest și sud și Kurdistan.

Preşedintele turc Recep Yayyip Erdogan conduce turul doi al alegerilor cu 52,0%, transmite Agenția Anatoliană.

„Suntem împreună nu până duminică, ci până la mormânt”

Președintele Erdogan vorbește mulțimilor pentru prima dată, mulțumind oamenilor pentru că „ne-au dat responsabilitatea de a guverna în următorii cinci ani”.

Acest discurs este neașteptat, dar a început prin a cânta alături de mulțime.

„Dacă voiește Dumnezeu, voi fi demn de încrederea ta, așa cum am fost în ultimii 21 de ani. Suntem împreună nu până duminică, ci până la mormânt. Am spus înainte de alegeri că această dragoste nu se termină aici”, spune el.

Apoi adaugă: „La revedere, la revedere Kemal”.

Peste 64.1 milioane de persoane au fost înregistrate la vot, iar peste 1.92 milioane de persoane au votat în străinătate.

În total, 191.885 de urne au fost folosite în întreaga ţară.Turul întâi al scrutinului prezidenţial a avut loc în urmă cu două săptămâni, la 15 mai, în paralel cu alegeri parlamentare.

Alianţa Poporului a lui Erdogan a obţinut o majoritate în Parlament, după o înfruntare cu Alianţa Națiunii, din care fac parte şase partide de opoziţie.

„Vom ieși învingători”, a spus Erdogan înainte de aflarea rezultatului

Recep Tayyip Erdogan s-a angajat să „iasă învingător” în turul doi.

Într-o declarație pe Twitter, liderul turc a spus că, indiferent de rezultat, câștigătorul primului tur de acum două săptămâni a fost „democrația turcă și națiunea turcă”, iar votul s-a desfășurat într-o „atmosferă de sărbătoare potrivită democrației noastre”.

El a mulțumit tuturor cetățenilor care și-au reflectat liberul arbitru mergând la vot și milioanelor de oameni din străinătate pentru „voturile și contribuțiile lor valoroase la democrație”.

El a adăugat: „Turcia a demonstrat că este una dintre țările cu cea mai avansată cultură democratică din lume”.

Erdogan a spus, de asemenea, că partidul său își va îndeplini responsabilitatea față de Turcia.

Erdogan, omul care conduce Turcia cu o mână de fier de 20 de ani

Erdogan, omul care conduce Turcia cu o mână de fier de 20 de ani și-a construit o imagine frumoasă despre modernizarea și dezvoltarea Turciei.

A ajuns la putere, prima dată, în calitate de prim-ministru, în 2003, iar după aceea ca președinte ales direct în 2014, iar Recep Tayyip Erdogan a încordat mușchii Turciei, transformând-o într-o putere regională, care susține cauzele islamiste.

Deși este șeful unei țări NATO, el s-a poziționat ca un intermediar în războiul Rusiei din Ucraina și face Suedia să aștepte aprobarea lui pentru a intra în Alianța militară.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024