Prima pagină » Actualitate » Recalcularea pensiilor, o mare minciună! Guvernul PSD-PNL își bate joc de seniorii țării!
Recalcularea pensiilor, o mare minciună! Guvernul PSD-PNL își bate joc de seniorii țării!

Recalcularea pensiilor, o mare minciună! Guvernul PSD-PNL își bate joc de seniorii țării!

21 aug. 2024, 17:45,
în Actualitate

Sute de mii de români sunt nevoiți zilele acestea să alerge prin instituții pentru a contesta deciziile de recalculare a pensiilor. În loc să beneficieze de majorarea mult promisă de guvernarea PSD-PNL, seniorii s-au trezit prin deciziile transmise de Casa Națională de Pensii Publice cu pensiile tăiate.

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, o sinecură PNL ajunsă la conducerea instituției, recunoaște că au fost făcute erori și îi îndeamnă pe seniori să se adreseze caselor de pensii.

Ce încredere să mai aibă seniorii într-o instituție care le-a făcut mai mult rău? Ce încredere să mai aibă pensionarii în PSD și PNL, partidele care îi amăgesc de mai bine de 30 de ani?

Sunt pensii tăiate, după așa zisa recalculare, și cu 2.000 de lei. Cei mai afectați sunt, însă, cei mai amărâți: românii cu pensii mici și cei care au lucrat în condiții deosebit de periculoase, care nu pot avea pensia bine meritată acum pentru că sporurile nu sunt incluse în noua formulă de calcul. Afectați sunt și cei care s-au pensionat înainte de anul 2001. Pentru a beneficia de majorare, aceștia au fost plimbați de autorități pentru a face rost de o adeverință de muncă, de la companiile care s-au închis imediat după comunism, arhivă care în prezent nu mai există.

Alianța pentru Unirea Românilor acordă asistență juridică tuturor pensionarilor care se simt nedreptățiți de recalculare.

Seniorii sunt așteptați la sediile filialelor AUR din toată țara. Zilnic, între orele 17:00 și 19:00, toate birourile AUR vor fi deschise pentru a prelua nemulțumirile pensionarilor și pentru a le oferi suport în formularea contestațiilor sau a altor acțiuni legale.

Ne-am săturat să vedem cum bătrânii sunt neglijați de statul român și ținuți în sărăcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *