Prima pagină » Local » Realizările și proiectele Consiliului Județean Iași. „În Moldova, suntem într-o cursă contracronometru!” – GALERIE FOTO

Realizările și proiectele Consiliului Județean Iași. „În Moldova, suntem într-o cursă contracronometru!” – GALERIE FOTO

24 oct. 2022, 02:00,
Adnana Gafton în Local

Raportul de activitate privind proiectele Consiliului Județean Iași a fost prezentat în data de 23 octombrie 2022. Costel Alexe, președintele CJ Iași, este mulțumit de munca depusă în cei doi ani de mandat. Proiecte importante au fost puse în practică, iar activitatea consilierilor județeni nu se oprește aici. Dezvoltarea infrastructurii este ceea ce își propun să ofere și în următorii doi ani

În cei doi ani de mandat, consilierii județeni au reușit să obțină fonduri pentru câteva proiecte importante. Cele mai de succes planuri cu care se mândresc aceștia sunt traseul autostrăzii A8 pe tronsonul Podul Iloaiei – Prut, construirea terminalului T4 de la Aeroportul Iași, dezvoltarea Parcului logistic de la Lețcani și construirea secției UPU de la Spitalul „Sf. Maria” Iași. Consilierii județeni își propun să grăbească lucrările pentru Spitalul Regional, unul dintre cele mai importante proiecte pentru întreaga regiune a Moldovei.

persoane la costum fac declaratii

În cei doi ani de mandat mai multe proiecte au fost adoptate

Raport de activitate pentru primii doi ani de mandat

persoane la costum fac declaratii

Traseul autostrăzii A8 tronsonul Podul Iloaiei-Prut este unul din cele mai importante proiecte CJ

În data de 23 octombrie, membrii Consiliului Județean (CJ) Iași au prezentat raportul de activitate a primilor doi ani de mandat. Tot mai multe proiecte au fost implementate, iar rezultatele încep să apară.

„În Moldova, suntem într-o cursă contracronometru pe care trebuie să o câștigăm! Acești doi ani trebuie să însemne o mai mare implicare pentru toți. Avem totuși câteva restanțe și îmi doresc ca Spitalul Regional de Urgențe să meargă înainte cu pași mai repezi. Vreau să recuperăm timpul pierdut în ceea ce privește infrastructura. De asemenea, îmi doresc să împlinim un vis al unei generații și să avem Filarmonica de Stat Moldova Iași. În momentul de față, devizul pentru aceasta este de 12 milioane de lei”, afirmă Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Acesta precizează că echipa este cea mai importantă pentru a pune lucrurile în mișcare. Atunci când nu se ține cont de apartenența politică, rezultatele se văd. Costel Alexe menționează și faptul că, în momentul de față, există conlucrare între instituțiile Iașului și Guvernul României.

Costel Alexe la costum tine un discurs

Costel Alexe precizează că echipa este cea mai importantă pentru a avea rezultate

Proiectele Consiliului Județean Iași sunt importante pentru toată zona Moldovei

 persoane la costum stau de vorba

În următorii doi ai CJ Iași își dorește să dezvolte infrastructura

Consilierii, împreună cu Costel Alexe, președintele CJ Iași, susțin că în cei doi ani de mandat au reușit să implementeze mai multe proiecte de o importanță majoră.

Unul dintre cele mai importante este reprezentat de alegerea și stabilirea traseului Podul Iloaiei – Prut din autostrada A8. Acesta a fost fixat pe 19 octombrie 2022 de reprezentanții municipalității împreună cu asociațiile civice. Acest lucru reprezintă un pas uriaș pentru toată zona Moldovei, infrastructura fiind un punct de interes pentru investitorii și cetățenii ce urmăresc dezvoltarea economică.

Un alt proiect important pe care membrii CJ Iași au reușit să îl implementeze este reprezentat de lucrările ce au început pentru construirea terminalului T4 de la Aeroportul Internațional Iași. Fluxul mare de pasageri ce tranzitează aeroportul și conexiunile rapide pe care acesta le oferă au condus la necesitatea construirii unui nou terminal.

Parcul logistic de la Lețcani este un proiect realizat de CJ Iași împreună cu primăria Lețcani. Cu o suprafață de 30 de hectare, va oferi numeroase beneficii financiare pentru Iași, dar și pentru toată regiunea Moldovei.

Raportul de activitate privind proiectele Consiliului Județean Iași reprezintă puncte cheie în dezvoltarea economică a județului, dar și a întregii regiuni a Moldovei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Cine-i tiganul ala mic din centrul pozei ?

  • fara penali escroci si borfasi in functii publice !!!

  • Sunteti doar o adunatura de gunoaie,lingai si tradatori

  • Un sediu pentru Biblioteca Judeteana! Intr-un oras cultural ca Iasul, sa nu existe o biblioteca moderna?

  • Pt.Smekeru….piticul ala este Jirinovski zis si ,,lindicul principesei” pupincuristul lui Alexe (nasu’)un yes man si carator de ,,gentutze” la partid. Te-am lamurit ?. Cam asta-i clica de la CJ , sub obladuirea lui Muraru omul jidovilor
    si implicit a lui Johanis , sunt cei care vor da ,,tunul” cu A8 pe tronsonul Letcani-Ungheni !Dar poate DNA isi v a aminti de dosarul ,,tabla” si v a stopa jaful ,,galbejitilor” asta si pt ca este o traditie ….puscarie pt presedinti PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024