Prima pagină » Eveniment-Social » Realizare de laborator multimedia la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Iași în valoare de 67.000 lei!
Realizare de laborator multimedia la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Iași în valoare de 67.000 lei!

Realizare de laborator multimedia la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Iași în valoare de 67.000 lei!

07 iul. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Eveniment-Social

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași este unicul beneficiar și lider al proiectului „Soluții de facilitare a programelor de învățare la locul de munca si stagiilor de practica pentru elevi în calificări din sectoare economice cu potențial competitiv PRACTIC”, proiect ce este în concordanță cu strategiile naționale ce urmăresc dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor

Mobilier, reparații, calculatoare all in one sau tablă digitală, toate investițiile vor contribui la crearea unui ambient plăcut elevilor de liceu, lucrând într-un laborator adus la standard europene.

Liceul este unicul beneficiar din Iași

Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Iași va beneficia de sprijin în ceea ce privește dotarea și realizarea unui laborator T.I.C, tip multimedia, în valoare de 67.000 lei de către Quartz Matrix.

“Colegiul Economic «Virgil Madgearu» Iași este unicul beneficiar și lider al proiectului «Soluții de facilitare a programelor de învățare la locul de munca si stagiilor de practica pentru elevi în calificări din sectoare economice cu potențial competitiv PRACTIC“, proiect ce este în concordanță cu strategiile naționale ce urmăresc dezvoltarea competențelor cheie ale elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice de specializare“, a declarant directorul Laura Carstea.

“În cadrul proiectului sunt vizate şi îndeplinite valori specifice ale grupurilor ţintă pentru şcoli şi comunităţi profesionale relevante în vederea creşterii  participării elevilor la invățământul  secundar şi terţiar non-universitar,  cu focalizare pe elevi din grupuri vulnerabile. Proiectul iși propune să dezvolte și să promoveze forme de învăţare la locul de muncă pentru elevi”, a precizat Laura Carstea.

Obiectivele proiectului

Prin transformarea laboratorului de tehnologia informației într-un laborator multimedia se ating o serie de obiective ce contribuie la buna formare atinerilor, pe termen lung.

“Scopul său general vizează îmbunăţirea utilităţii sistemelor de educaţie şi formare pentru piaţa muncii, cu facilitarea trecerii de la educaţie la muncă şi consolidarea sistemelor de educaţie şi formare profesională pentru adaptarea programelor şi dezvoltarea de sisteme de învăţare bazate pe muncă, inclusiv sisteme de învăţare duale şi de ucenicie”, a adăugat directorul insitutției de învățământ.

Pe durata proiectului au beneficiat de sprijin cu finanţare FSE minim 185 de elevi ai Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” Iaşi, care au participat la stagii de pregatire practică, activităţi de consiliere şi orientare profesională, activităţi de sprijin a sistemului de învăţare la locul de muncă prin firma de exercițiu in perioada iulie 2020- iulie 2022.Toţi participanţii la activităţile din proiect au beneficiat și beneficiază  de acţiuni de suport  în paralel cu urmarea cursurilor de formare profesională, urmărindu-se dezvoltarea competenţelor pentru facilitarea integrării rapide şi eficiente lor pe piaţa muncii. Prin intermediul laboratorului multimedia, membrii grupului ținta beneficiază de cursuri de formare TIC, ancorându-se la exigentele pieței actuale.

Astfel, unicul beneficiar al programului, implicit elevii unității de învățământ ieșene vor avea în scurt timp un laborator multimedia de care se vor bucura, în plus, este clar că la astfel de investiții aspiră orice unitate școlară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *