Se încearcă o nouă manipulare politică. PSD-PNL-UDMR-URS iar vă mint într-un mod ordinar! Ieri, Crin Antonescu a anunţat că magistraţii care vor începe activitatea în magistratură trebuie să iasă la pensie la 65 de ani, precum toţi ceilalţi cetăţenii ai ţării, el precizând că a cerut acest lucru coaliţiei şi s-a acceptat acest principiu. De asemenea, acesta a vorbit și despre legea care reduce pensiile speciale ale magistraților.
„Am solicitat cu fermitate azi coaliţiei de guvernare, la această dimineaţă, să terminăm odată cu pensiile speciale din magistratură, cu vârstele de pensionare diferite, pentru că vreau să există un principiu de echitate pentru toţi cetăţenii acestei ţări”, declara el.
Ulterior, Marcel Ciolacu a ieșit public și a anunțat că această lege va fi promulgată după ce va ieși Crin Antonescu președinte.
„Sunt încrezător că președintele Crin Antonescu va promulga această lege, care răspunde uneia dintre cele mai mari nemulțumiri din societatea românească. România are nevoie de un președinte mediator, un om al dialogului, un președinte care să construiască o punte între stat și cetățeni”, a mai scris prim-ministrul.
Dar oare de ce această lege trebuie să fie promulgată după ce ajunge Crin Antonescu președinte? Avem un președinte interimar, în persoana lui Ilie Bolojan, dacă și-ar dori o schimbare, legea ar putea trece acum prin parlament, Ilie Bolojan o poate semna și atunci se poate spune că au făcut ceva notabil pentru România.
Ciolacu chiar crede că poate păcăli românii din nou cu manipularile și diversiunea lui, că legea o să fie promulgată când o să ajungă Crin Antonescu președinte. Reamintim aici faptul că nu este prima dată când se încearcă acest tip de manipulare.
Rareș Bogdan este cel care a spus acum 4 ani că atunci când va ajunge la putere, PNL o să voteze legea în 30 de zile. Ei au ajuns la putere, au trecut 4-5 ani de atunci, ani de când sunt la putere și nu au făcut nimic.
Acum, în prag de alegeri, în plină campanie electorală, ne îndeamnă Ciolacu și Crin Antonescu să votăm, apoi vor vedea ei ce o să facă.
Oamenii nu mai cred în manipularea lor, că vor face mâine, că vor face după alegeri, că fix acum s-au gândit ei să bage în parlament legea prin care magistrații ies la pensie la 65 de ani și nu vor mai avea pensii speciale.
Dacă nu este un alt joc politic, atunci românii așteaptă ca această lege să fie votată înainte de alegeri și nu dacă „îl votăm pe Crin Antonescu”.
Vedem iar cum toți se țin agățati de putere și sunt disperați. Dacă vă place să fiți păcăliți, votați Crin Antonescu, PSD-PNL-UDMR-USR. Nimeni nu spune că suveraniștii vor fi altfel, dar din toți cei care sunt răi, răul cel mai mic este reprezentat de suveraniști.
Ce spun membrii Consiliului Superior al Magistraturii
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au transmis, marţi, că nu au fost consultaţi cu privire la noul proiect de lege privind vârsta de pensionare şi pensii speciale şi avertizează că incertitudinea poate duce „la un real blocaj la nivelul instituţiilor autorităţii judecătoreşti”.
„Având în vedere informaţiile prezentate în spaţiul public referitoare la un proiect de act normativ asumat de coaliţia de guvernare, de natură să modifice din nou legislaţia referitoare la pensionarea judecătorilor şi procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii precizează că nu a fost consultat în niciun fel cu privire la un astfel de demers şi nu are cunoştinţă de conţinutul acestui proiect. Nu poate fi ignorat faptul că reglementarea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor a fost amendată de dată recentă, în anul 2023 fiind adoptată Legea nr. 282/2023 prin care s-a stabilit soluţia normativă potrivită sub aspectul pensiilor magistraţilor, cu asigurarea garanţiilor adecvate din perspectiva acestei componente financiare a independenţei justiţiei, situaţie care a avut efectul stabilizator în privinţa resurselor umane din sistemul judiciar”, au transmis, marţi, reprezentanţii CSM.
„Un real blocaj la nivelul instituţiilor autorităţii judecătoreşti”
CSM atrage atenţia că „orice modificare a legislaţiei privind drepturile magistraţilor se poate face numai cu respectarea standardelor constituţionale în materie şi, în orice caz, în urma unui dialog autentic şi onest cu reprezentanţii sistemului judiciar”.
„Orice reluare a dezbaterilor publice referitoare la pensia de serviciu readuce în actualitate riscul revenirii la situaţia extrem de dificilă cu care sistemul judiciar s-a confruntat în anii anteriori pe fondul aceloraşi incertitudini ale magistraţilor în privinţa statutului lor, fapt care ar conduce la un real blocaj la nivelul instituţiilor autorităţii judecătoreşti”, au transmis reprezentanţii CSM.
Potrivit acestora, „lipsa de transparenţă care însoţeşte demersul normativ preconizat este, la rândul său, de natură să accentueze incertitudinile magistraţilor şi riscurile pe care acestea le pot genera din perspectiva stabilităţii resursei umane”.
Maaaaaaaaars asa a spus si un pnl-ist Rares ca in termen de o luna de la incheierea alegerilor pensiile speciale vor fi eliminate si au trecut de atunci 10 ani si pensiile speciale au ramas si acum si s-au marit de 10 ori. haaaaaaaai mars aceesasi minciuna cu Crin , hai cu minciunile ca sunteti penibili si nesuferiti