Prima pagină » Eveniment-Social » Realitate augmentată, la Palatul Culturii Iași! Aplicație IT specială, la dispoziția vizitatorilor – FOTO

Realitate augmentată, la Palatul Culturii Iași! Aplicație IT specială, la dispoziția vizitatorilor – FOTO

26 feb. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Aplicație IT pe realitate augmentată, la Palatul Culturii Iași! Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, în calitate de beneficiar al proiectului „Palatul Culturii AR”, implementat de Asociația Toți Pentru Unul, împreună cu Centric It Solutions, lansează aplicația de realitate augmentată „MuzeAR”, creată special pentru Muzeul Etnografic al Moldovei

Realitate augmentată și evenimentul de lansare a aplicației MuzeAR, la Palatul Culturii din Iași! Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, în calitate de beneficiar al proiectului „Palatul Culturii AR”, implementat de Asociația Toți Pentru Unul, împreună cu Centric It Solutions (partener inovație) și BCR (în calitate de sponsor oficial), anunță organizarea, în data de 27 februarie, ora 11.00, la Palatul Culturii, în sala „Petru Caraman”, a evenimentului de lansare a aplicației MuzeAR.

IT, inovație și realitate augmentată, la Palatul Culturii din Iași

Andrei Apreotesei, manager interimar al CMNM, a vorbit despre evenimentul de lansare a aplicației de realitate augmentată MuzeAR, creată special pentru Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

„Aflată la confluența dintre inovația tehnologică și patrimoniul cultural, MuzeAR reprezintă un punct de cotitură în modul în care tehnologia poate sluji cultura, aducând împreună tradiția și viitorul într-o experiență interactivă de neuitat. Programul evenimentului de lansare a aplicației MuzeAR include testarea și prezentarea acesteia de către parteneri”, a reliefat acesta.

Dezvoltată în Iași, special pentru Muzeul Etnografic al Moldovei, MuzeAR utilizează tehnologia AR

La momentul oficial participă, printre alții, și Lăcrămioara Stratulat, director general adjunct al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Victor Munteanu, șef al Muzeului Etnografic al Moldovei, Alina-Manuela Popa, vicepreședinte al Asociației „Toți Pentru Unul”, Robert Dumitru, Business Development Manager al Centric România, Gabriela Musteață, Director Grup Retail BCR Iași, Florin Zaharia, Discipline Coordinator XR Team al Centric România.

„Dezvoltată în Iași, special pentru Muzeul Etnografic al Moldovei, MuzeAR utilizează tehnologia AR (Augemented Reality) pentru a da viață obiectelor de patrimoniu aflate în expunere și a le prezenta într-o manieră menită să atragă și să transpună vizitatorul contemporan într-o lume demult apusă, transformând, astfel, medierea muzeală într-o experiență cu totul specială. Participanții la eveniment vor avea ocazia de a testa aplicația MuzeAR și de a beneficia de prezentări și explicații detaliate care vor fi susținute de reprezentanți ai tuturor partenerilor care și-au unit eforturile pentru a spori atractivitatea patrimoniului pentru tinerele generații”, a mai punctat Andrei Apreotesei, manager CMNM.

Pe acest fundal, realitatea augmentată ajunge la Palatul Culturii din Iași printr-o aplicație IT specială, pusă la dispoziția vizitatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024